به گزارش خبرنگار ایرنا، حجت الاسلام اسدالله جعفری روز یکشنبه در هفتادو یکمین جلسه شورای فرهنگ عمومی استان اظهار داشت: با توجه به نارضایتی گسترده مردم در خصوص روند فزاینده پدیده سگ گردانی و سگ بازی در اماکن عمومی از قبیل پارک ها، خیابان ها و مجتمع های مسکونی ضوابط قانونی در این خصوص اعمال و با خاطیان برخورد می شود.
وی تصریح کرد : اکنون پرونده های ایجاد رعب و وحشت، تهدید سلامت و بهداشت مردم و آلودگی صوتی بواسطه سگ گردانی در بسیاری از دادگاه ها تشکیل می شود و این نوع پرونده ها استدلالی برای برخورد با این پدیده است.
رییس کل دادگستری استان خراسان شمالی افزود : سگ گردانی از طریق دفع فضولات، ریختن بزاق دهان و سایر ترشحات می تواند عامل بروز بیماری های مشترک بین انسان و دام را فراهم سازد و از این لحاظ به عنوان مصداقی از تهدید علیه بهداشت عمومی با استناد به ماده ۶۸۸ کتاب تعزیرات قانون مجازات اسلامی قابل پیگرد قانونی است.
جعفری تصریح کرد: سگ گردانی و سگ بازی همچنین در منظر عمومی انحراف از ارزش های اخلاقی و اسلامی محسوب می شود و ضمن جریحه دار شدن احساسات دینی و مذهبی مومنین و شهروندان موجب رعب و وحشت اطفال، نوجوانان، دختران و سالمندان، خطراتی را از جمله حمله و گاز گرفتگی در پی دارد که به استناد ماده ۵۲۲ قانون مجازات اسلامی قابل پیگرد قانونی است.رییس کل دادگستری خراسان شمالی افزود:
برخورد با ۲۰ مورد سگ گردان
معاون هماهنگ کننده نیروی انتظامی خراسان شمالی نیز در ادامه این جلسه گفت: نرافزاری برای رصد مزاحمت های سگ گردانی توسط نیروی انتظامی استان طراحی شده و بر گوشی تلفن همراه پلیس نصب شده و در صورت مشاهده سگ در داخل خودرو و یا ایجاد مزاحمت در اماکن عمومی به پلیس ۱۱۰ اطلاع داده می شود.
سرهنگ علی حسین پور افزود: بعد از دریافت پیامک به صاحب خودرو اخطار داده می شود و باید با مراجعه به نیروی انتظامی استان به این موضوع رسیدگی کند.
وی ادامه داد: در یک ماه گذشته ۲۰ پیامک در این زمینه دریافت کرده ایم که در ۱۰ مورد از خاطیان تعهد گرفته شده و ۱۰ مرود نیز بی تفاوت به جرم خود رسیدگی نکرده اند که هنگام تعویض پلاک خودرو با مشکل مواجه می شوند.
سرهنگ حسین پور خاطرنشان کرد: برخورد با معضل سگ گردانی از مطالبات مردم است و پلیس خود را مکلف می داند که به این خواسته مردم توجه کند.
نظر شما