وضعیت توزیع درآمد در خراسان رضوی بهتر از میانگین کشوری است

مشهد- ایرنا- رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خراسان رضوی گفت: ضریب جینی که نشان‌دهنده وضعیت نابرابری درآمد است، برای نقاط شهری کشور در پایان سال گذشته ۳۹ صدم درصد و برای نقاط شهری استان ۳۶ صدم درصد بوده است که بیانگر وضعیت بهتر توزیع درآمد در خراسان رضوی نسبت به میانگین کشوری است.

رضا جمشیدی روز دوشنبه در نشستی با خبرنگاران افزود: تا پایان سال گذشته ضریب جینی نقاط روستایی کشور نیز ۳۶ صدم درصد و ضریب جینی خراسان رضوی ۳۳ صدم درصد بود که نشان می دهد برابری توزیع درآمد در این استان بهتر از میانگین کشوری است.

وی بیان کرد: برابری لزوما به معنای عدالت نیست، ضمن اینکه ضریب جینی نقاط روستایی و شهری در کشور افزایش یافته و به تبع آن در خراسان رضوی نیز رشد داشته است، لذا تلاش شده وضعیت ضریب جینی استان نسبت به کشور بدتر نشود.

وی اضافه کرد: نسبت سهم ۲۰ درصد درآمد ثروتمند به ۲۰ درصد درآمد فقیر در خراسان رضوی نیز ۵.۵ است که این نسبت در کشور ۷.۱ است.

رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خراسان رضوی گفت: یک میلیون و ۸۵۸ هزار نفر در استان شاغل هستند و با اینکه نرخ اشتغال استان در بهار امسال افزایش و به تبع آن نرخ بیکاری کاهش یافته است اما تعداد شاغلان استان نسبت به بهار سال گذشته حدود ۸۳ هزار نفر کمتر شده است.

جمشیدی با اشاره به کاهش نرخ مشارکت اقتصادی و افزایش جمعیت استان در بهار امسال افزود: از ۷۳ هزار نفری که از جمعیت فعال کشور کاسته شده، ۷۳ هزار نفر افراد شاغلی بودند که بیکار شدند و ۱۰ هزار نفر نیز بیکارانی بودند که دیگر دنبال کار نیستند.

افزایش ۵۲ درصدی سهم درآمدی خراسان رضوی

رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خراسان رضوی گفت: امسال هشت هزار و ۶۵۹ میلیارد تومان درآمد برای استان پیش بینی شده که نسبت به عدد پیش بینی شده سال گذشته ۵۲ درصد افزایش دارد.

جمشیدی اظهار داشت: اعتبارات سال گذشته خراسان رضوی هزار و ۳۲۳ میلیارد تومان بود اما این اعتبارات در سال جاری به عدد ۲ هزار و ۹۱۹ میلیارد تومان رسید که معادل ۱۲۰.۵ درصد رشد داشته است.

وی اضافه کرد: سهم خراسان رضوی از کل منابع اعتباری کشور در سال گذشته ۴.۹ درصد بود که امسال هم این سهم تغییری نداشته است.

جمشیدی بیان کرد: امسال اعتبارات هزینه ای خراسان رضوی هزار و ۲۲۶ میلیارد تومان، با ۶۲ درصد رشد و اعتبارات تملک دارایی های سرمایه ای استان هزار و ۵۹۳ میلیارد تومان، با ۱۵۳ درصد رشد است.

وی اعتبارات تملک دارایی های سرمایه ای خراسان رضوی در سال جاری را شامل ۳۴۷ میلیارد تومان اعتبارات استانی، ۴۴۰ میلیارد تومان از محل سه درصد درآمدهای نفت و گاز، ۱۰۸ میلیارد تومان از محل ۲۷ صدم درصد درآمدهای مالیات بر ارزش افزوده، ۳۲ میلیارد تومان مربوط به درآمدهای جرایم رانندگی، ۳۴۰ میلیارد تومان مربوط به اعتبارات راه های روستایی، ۹۸ میلیارد تومان مربوط به اعتبارات بخش آب روستایی و ۲۲۷ میلیارد تومان نیز مربوط به اعتبارات برخی بخشهای دیگر ذکر کرد.

وی اظهار داشت: سهم خراسان رضوی از اعتبارات قانون استفاده متوازن از امکانات کشور نیز امسال ۶۶۶ میلیارد تومان است که نسبت به سال گذشته ۹۳ درصد افزایش یافته است.

جمشیدی بیان کرد: در قانون بودجه امسال ۱۰۳ طرح ملی با اعتبار هزار و ۳۳۸ میلیارد تومان به خراسان رضوی اختصاص یافته که از این میزان ۳۱ طرح با اعتبار ۲۳۱ میلیارد تومان مربوط به طرحهای ملی – استانی شده است.

وی خاطرنشان کرد: مجموع اعتبارات عمرانی خراسان رضوی در سال گذشته هزار و ۴۴۰ میلیارد تومان بود که از این میزان ۷۷۱ میلیارد تومان، معادل ۵۳.۵ درصد تخصیص یافت که از این عدد ۳۳۴ میلیارد تومان نقدی و ۴۳۷ میلیارد تومان از محل اسناد خزانه اسلامی بود.

تبدیل وضعیت هزار و ۱۰۴ نفر از کارکنان دولت 

رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خراسان رضوی گفت: پارسال پرونده تبدیل وضعیت هزار و ۱۰۴ نفر از کارکنان دستگاه های اجرایی استان توسط این سازمان مورد بررسی قرار گرفت و همه آنها از قراردادی به پیمانی، یا از پیمانی به رسمی و یا مواردی از این قبیل تبدیل وضعیت شدند.

جمشیدی اظهار داشت: کل شاغلان در ۸۵ دستگاه اجرایی خراسان رضوی ۱۴۶ هزار و ۵۱۶ نفر است که از این تعداد ۵۱ درصد را آقایان و ۴۹ درصد را بانوان تشکیل می دهند، از این تعداد ۸۰ درصد پیمانی و رسمی و ۲۰ درصد انواع قراردادها هستند؛ ۲۲ درصد از کارکنان دارای مدارک تحصیلی کارشناسی ارشد و دکتری و ۷۸ درصد دارای کارشناسی و مدارک پایین تر هستند.

وی بیان کرد: پارسال از محل برگزاری آزمون استخدامی ۲ هزار و ۶۹۳ نفر جذب دستگاه های اجرایی خراسان رضوی شدند که مصاحبه های آنها در حال انجام است، ۱۲ تیرماه امسال نیز یک آزمون استخدامی ویژه ایثارگران و فرزندان شهدا و جانبازان برگزار شد که حدود ۷۵۷ نفر در مشهد، ۱۶۳ نفر در نیشابور، ۷۸ نفر در سبزوار، ۱۵۹ نفر در زاوه و ۴۵ نفر در قوچان در این آزمون شرکت کردند.

وی اظهار داشت: ارزیابی عملکرد دستگاه های اجرایی در سال ۹۹ هنوز نهایی نشده و در مرحله بررسی است و تلاش می شود نتیجه این ارزیابی در جشنواره شهید رجایی شهریور ماه امسال اعلام شود.

جمشیدی گفت: براساس ارزیابی انجام شده عملکرد دستگاه های اجرایی خراسان رضوی در سال ۹۷، ۸۱ درصد از اهداف برای شاخص های عمومی و شاخص های اختصاصی دستگاه ها در استان محقق شد که میزان این تحقق در سال ۹۸ به ۷۹ درصد رسید.

وی در خصوص آموزشهای ارایه شده به کارکنان دولت در سال گذشته گفت: پارسال ۷۷ دوره آموزشی به میزان ۴۶ هزار نفرساعت توسط سازمان مدیریت و برنامه ریزی و هفت هزار و ۹۲۳ دوره آموزشی به میزان ۲ میلیون و ۹۸۴ نفرساعت آموزش کارکنان و ۲۷۹ هزار نفرساعت آموزش مدیران توسط دستگاه های اجرایی استان برگزار شد.

تدوین سند توسعه برای همه شهرستانها

رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خراسان رضوی گفت: اسفندماه پارسال برنامه آمایش سرزمین در قالب سند برای کل کشور و نیز استانها تصویب شد و براساس تکالیف تعیین شده برای استانها، یکسان سازی افق این سند، بازنگری سند آمایش استانها و تطبیق اسناد منطقه ای در دستور کار این سازمان قرار گرفته است.

وی بیان کرد: براساس ماده ۲۷ قانون برنامه ششم توسعه، دولت موظف شده بود سالانه برنامه توسعه اقتصادی و اشتغالزایی پنج هزار روستا را تهیه کند که سهمیه خراسان رضوی هزار و ۶۴۵ روستا در چهار سال گذشته بود اما موفق شدیم برنامه توسعه هزار و ۷۳۴ روستا را در چهار سال مزبور تهیه و اسناد آن را به تصویب کمیته برنامه ریزی شهرستان ها و شورای برنامه ریزی استان برسانیم.

وی اظهار داشت: در چهار سال گذشته سند توسعه اقتصادی و اشتغالزایی همه دهستانهای ۱۴ شهرستان و تعدادی از دهستانهای ۱۹ شهرستان استان تهیه شد که برنامه امسال این سازمان تهیه اسناد توسعه اقتصادی و اشتغالزایی روستایی برای همه شهرستانها است به این معنا که برای هر شهرستان یک سند اشتغال روستایی تدوین و تصویب می شود.

پرداخت ۴۵۵۰ میلیارد تومان از مصوبات سفر رییس جمهوری

رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خراسان رضوی گفت: مجموع تعهدات دولت در ۲ سفر رییس جمهوری به این استان طی دولت یازدهم و دوازدهم، چهار هزار و ۲۶ میلیارد تومان بوده که از این محل چهار هزار و ۵۵۰ میلیارد تومان پرداخت شده و میزان تحقق ۱۱۳ درصد بوده است.

جمشیدی اظهار داشت: از محل تفاهم نامه دور اول سفر رییس جمهوری به خراسان رضوی هزار و ۲۱۳ میلیارد تومان اختصاص یافت که از این محل تاکنون ۲ هزار و ۲۱۸ میلیارد تومان پرداخت شده و میزان تحقق ۱۸۳ درصد بوده است.

وی افزود: ضمن این تفاهم نامه، دولت وعده هایی به مبلغ ۶۵۲ میلیارد تومان به خراسان رضوی داده که از این میزان ۴۸۳ میلیارد تومان، معادل ۷۴ درصد محقق شده است.

وی اظهار داشت: اعتبارات مصوبات سفر دوم رییس جمهوری به خراسان رضوی ۲ هزار و ۱۶۰ میلیارد تومان است که از این میزان هزار و ۸۴۹ میلیارد تومان، معادل ۸۶ درصد محقق شده است.

وی پروژه های انتقال آب با لوله برای اراضی کشاورزی، کمربند سبز مشهد، ساماندهی حاشیه کشف رود و ساماندهی حاشیه نشینی شهر مشهد را از مصوبات مربوط به دور اول سفر رییس جمهوری به خراسان رضوی برشمرد که به طور کامل اجرا نشده است.

جمشیدی در خصوص پروژه های اقتصاد مقاومتی خراسان رضوی نیز گفت: از ابتدای سال ۱۳۹۵ تاکنون ۲۱۲ نشست در این خصوص در استان برگزار شده که هزار و ۱۲۰ مصوبه داشته و ۷۰ درصد از این مصوبات، معادل ۱۹۱ پروژه در استان اجرا شده که از این میزان اجرای ۹۰ پروژه کامل شده است.

وی سهمیه خراسان رضوی از تسهیلات اشتغال روستایی را در سال گذشته ۷۴۹ میلیارد تومان ذکر و بیان کرد: از این میزان ۷۴۰ میلیارد تومان به استان اختصاص یافته که ۶۲۶ میلیارد تومان آن برای طرحهای مصوب در این زمینه پرداخت شده است.

وی سهم طرحهای مصوب تسهیلات اشتغال روستایی خراسان رضوی با اعتبار ۶۳۵ میلیارد تومان در سال گذشته را در بخش خدمات ۵۸ میلیارد ریال، در بخش صنعت ۱۱۸ میلیارد تومان و در بخش کشاورزی ۴۵۹ میلیارد تومان ذکر کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha