به گزارش روز سه شنبه گروه دانشگاه و آموزش ایرنا از روزنامه دیلی میل، محققان با استفاده از تلسکوپ فضایی «هابل» شواهدی از وجود بخار آب در بزرگترین قمر سیاره مشتری موسوم به «گانیمد» کشف کردند.
در این مطالعه کارشناسان مشاهدات ماورا بنفش از گانیمد را که در سال ۱۹۹۸ و ۲۰۱۰ توسط طیف سنج تصویربرداری تلسکوپ فضایی هابل (STIS) انجام شده است، بررسی و آنها را با مشاهدات سال ۲۰۱۸ مقایسه کردند.
بررسی تصاویر اشعه ماورا بنفش گرفته شده از تلسکوپ فضایی هابل در سال ۱۹۹۸، نوارهایی از جو ماه را نشان داد که شبیه شفق قطبی زمین بودند.
تحقیقات سال های گذشته اثبات کرده بود که بعید است اتم های اکسیژن در سطح این قمر مشتری وجود داشته باشد. اما اکنون محققان می گویند سطح گانیمد به اندازه کافی گرم است که موجب تصعید یخ موجود در آن شده و تبدیل به مولکول های آب شود.
بررسی تصاویر شفق قطبی در این قمر با استفاده از تصاویر ماوراء بنفش تلسکوپ هابل نشان داد که وجود بخار آب در جو قمر گانمید قطعی است.
بررسی های بیشتر نشان می دهد که علت شکل گیری بخار آب در قمر یادشده تصعید یخ های سطح آن از حالت جامد به گاز است.
بر اساس برآوردهای محققان آب موجود در این قمر بیش از آب موجود در کل اقیانوس های کره زمین است. البته این آب در عمق ۱۶۰ کیلومتری قمر گانمید قرار دارد.
نظر شما