به گزارش ایرنا از خبرگزاری فرانسه، در مجموع ۱۹۵ کشور جهان پس از وقوع چندین فاجعه اقلیمی در چین، آمریکا، آلمان و ...، از دوشنبه به طور جدی بررسی پیشبینیهای جدید کارشناسان اقلیمی سازمان ملل را به عنوان گزارشی حیاتی برای موفقیت در کنفرانس آب و هوایی گلاسکو (Cop۲۶) در ۲۶ نوامبر آینده در دستور کار قرار دادند.
پس از ۶ سال از آخرین گزارش سازمان ملل(IPCC)، این گزارش در پی وقوع باران های سیل آسا و مرگبار و طوفان های ویرانگر در چین و آلمان و گرمای کشنده در کانادا بیشتر مورد توجه قرار گرفته است.
در کمتر از ۱۰۰ روز مانده به کنفرانس ۲۶ نوامبر که در گلاسکو لهستان برگزار خواهد شد، «پاتریسیا اسپینوزا» رئیس سازمان ملل در حوزه تغییرات اقلیمی در گفتگو با خبرگزاری فرانسه هشدار داد: ما در واقع در مسیر معکوس اهداف خود در توافق پاریس مبنی بر حفظ دما تا ۱.۵ درجه سانتیگراد حرکت می کنیم. و در حالی که به افزایش دمای بیش از ۳ درجه سانتیگراد نزدیک میشویم، تغییر جهت، پیش از آن که خیلی دیر شود، ضروری می نماید.
اسپینوزا همچنین نشست برگزار شده در روزهای یکشنبه و دوشنبه در لندن، با نمایندگان بیش از ۵۰ کشور جهان را برای آماده سازی کنفرانس ۲۶ نوامبر بسیار مثبت ارزیابی کرد.
با این وجود، رئیس مسائل اقلیمی سازمان ملل ابراز نگرانی کرد: علی رغم تصاویر تکان دهنده از بلایای طبیعی، برخی می ترسند که این توجه ویژه به تغییرات آب و هوایی امری موقتی باشد و اجلاس نوامبر به توافقات عملی و موثری ختم نشود.
به نوشته خبرگزاری فرانسه، برای دستیابی به درجه دمای موردنظر (۱.۵ درجه سانتیگراد) بر اساس اعلام سازمان ملل، انتشار گازهای گلخانه ای باید هر سال بین سالهای ۲۰۲۰ و ۲۰۳۰ به طور متوسط ۷.۶ درصد کاهش یابد. البته این میزان در سال ۲۰۲۰ به دلیل همه گیری کاهش چشمگیری داشت، اما انتظار می رود دوباره افزایش یابد.
آژانس بین المللی انرژی (AIE) در کنار برخی اقدامات نسبتا کم درخصوص تقویت انرژی های پاک، میزان انتشار گازهای گلخانه ای را تا سال ۲۰۳۰ پیش بینی کرده است.
هفته گذشته نیز هفته نامه اکونومیست با انتشار طرحی طنزگونه از دو دلفین نشسته بر روی مبل، در حال تماشای تصویر آتشی برافروخته از تلویزیون، درباره خطر گرمایش زمین هشدار داد و نوشت: جهان با افزایش سه درجه سانتیگراد دیگر جایی امن نخواهد بود.
محققان در یک مطالعه جدید پیش بینی کردند موج های گرمای حتی وخیم تر از آنچه که به تازگی در شمال و غرب آمریکا بروز کرده است، در راه است و تنها با بکار بستن اقدامات مقتضی آب و هوایی می توان جلوی آن را گرفت.
مسئول اصلی این تحقیق که از کشور سوئیس گفت، آسیب پذیری آمریکای شمالی، اروپا و چین تکان دهنده است و ما اکنون شاهد بزرگترین جهش ها در شکسته شدن رکود گرما هستیم و این کاملا نگران کننده است.
همچنین بر اساس گزارش اخیر دانشمندان، به رغم کاهش انتشار گازهای گلخانه ای به دنبال همه گیری کوید -۱۹، غلظت گاز دی اکسید کربن و متان در جو در سال ۲۰۲۱ به سطح بی سابقه ای رسیده است. همچنین یخچال های طبیعی ۳۱ درصد سریع تر از پانزده سال گذشته در حال ذوب شدن هستند و جنگل زدایی در آمازون نیز در سال گذشته رکورد زده است.
محققان می گویند گرمای بی سابقه در گذشته تاثیرات بسزایی را داشته است و از جمله به موج گرمای روسیه در سال ۲۰۱۰ اشاره می کنند که ۵۵ هزار نفر را به کشتن داد و هزینه ای ۱۵ میلیارد دلاری برای محصولات کشاورزی داشت. در اروپا نیز در سال ۲۰۰۳ موج گرما باعث مرگ زودهنگام ۷۰ هزار نفر شد.
نظر شما