۶ مرداد ۱۴۰۰، ۱۷:۴۶
کد خبرنگار: 808
کد خبر: 84419328
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

آتش سوزی در جنگل های روسیه، نقاط مسکونی را تهدید می کند

تهران - ایرنا - آتش سوزی های گسترده در خاور دور روسیه که تاکنون ۱۲۹ هزار هکتار از جنگل های این کشور را فراگرفته، به نقاط مسکونی و پرجمعیت نزدیک می شود.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از خبرگزاری تاس؛ وزارت منابع طبیعی و محیط زیست ساخا (یاکوتیا) در خاور دور روسیه اعلان کرد که آتش سوزی ها به نزدیک هفت بخش مسکونی در این منطقه رسیده که ۲ مورد در فاصله کمتر از پنج کیلومتری دهکده سیته، بخش کوبیایسکی، روستای کیورلیاخ و بخش گورنی مشاهده شده است.

اکنون در منطقه یاکوتیا که از آسیب پذیرترین مناطق روسیه در برابر آتش سوزی است، وضع اضطراری اعلان شده و ساکنان محلی از اول ژوئیه (10 تیر ماه) از سفر به نقاط جنگلی منع شده اند.  

به گزارش خبرگزاری فرانس پرس؛ محققان می گویند گرمای بی سابقه زمین، در گذشته نزدیک، تاثیرات منفی و آسیب رسان به سزایی داشته و  برای نمونه به موج گرمای روسیه در سال ۲۰۱۰ اشاره می کنند که ۵۵ هزار نفر را به کشتن داد و هزینه ای ۱۵ میلیارد دلاری برای محصولات کشاورزی این کشور اروپایی - آسیایی داشت. در اروپا نیز در سال ۲۰۰۳ موج گرما باعث مرگ زودهنگام ۷۰ هزار نفر شد.  

در پی انتشار موج گرمای شدید در مناطق گوناگون کره زمین مانند روسیه و آمریکا و وقوع بلایای طبیعی همچون طوفان و سیل در چین و آلمان، کشورها به دنبال بررسی جدی پیش‌بینی کارشناسان و ارائه راهکارهای لازم برآمده اند.  

در مجموع ۱۹۵ کشور جهان پس از وقوع چندین فاجعه اقلیمی در چین، آمریکا، آلمان و ...، از دوشنبه به طور جدی بررسی پیش‌بینی‌های جدید کارشناسان اقلیمی سازمان ملل را به عنوان گزارشی حیاتی برای موفقیت در کنفرانس آب و هوایی گلاسکو (Cop۲۶) در ۲۶ نوامبر (پنجم آذر ماه) آینده در دستور کار قرار داده اند.  

با گذشت ۶ سال از انتشار آخرین گزارش سازمان ملل متحد (IPCC)، این گزارش در پی وقوع باران های سیل آسا و مرگبار و طوفان های ویرانگر در چین و آلمان و گرمای کشنده در کانادا، بیشتر مورد توجه قرار گرفته است.  

به نوشته خبرگزاری فرانسه، برای دستیابی به درجه دمای موردنظر (۱.۵ درجه سانتیگراد) بر اساس اعلام سازمان ملل، انتشار گازهای گلخانه ای باید هر سال بین سالهای ۲۰۲۰ و ۲۰۳۰ به طور متوسط ‌۷.۶ درصد کاهش یابد. البته این میزان در سال ۲۰۲۰ به دلیل همه گیری کاهش چشمگیری داشت، اما انتظار می رود دوباره افزایش یابد.  

آژانس بین المللی انرژی (AIE) در کنار برخی اقدامات نسبتا کم درخصوص تقویت انرژی های پاک، میزان انتشار گازهای گلخانه ای را تا سال ۲۰۳۰ پیش بینی کرده است.  

پژوهشگران در بررسی تازه ای پیش بینی کردند موج های گرمای حتی وخیم تر از آنچه که به تازگی در شمال و غرب آمریکا بروز کرده است، در راه است و تنها با بکار بستن اقدامات مقتضی آب و هوایی می توان جلوی آن را گرفت.  

بر اساس گزارش اخیر دانشمندان، به رغم کاهش انتشار گازهای گلخانه ای به دنبال همه گیری کوید -۱۹، غلظت گاز دی اکسید کربن و متان در جو در سال ۲۰۲۱ به سطح بی سابقه ای رسیده است.  همچنین یخچال های طبیعی ۳۱ درصد سریع تر از پانزده سال گذشته در حال ذوب شدن هستند و جنگل زدایی در آمازون نیز در سال گذشته رکورد زده است.  

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha