«بوجاری کاری است که در آن دانه های انواع غلات همچون گندم، جو و یا برنج از پوست و ساقه ی آن جدا می شوند و در این عملیات انواع بذر علف های هرز، اسپر حشرات و انواع آفت ها از آن ها زدوده می شود.»
سیدعبدالرضا اشرف منصوری روز شنبه با اعلام این خبر به رسانهها افزود: برای تامین بذر استاندارد مورد نیاز گندمکاران هرمزگان در سال زراعی پیش روی افزون بر ۲هزار و ۴۰۰ تن بذر گواهی شده توسط شرکت اتحادیه تعاونی روستایی حاجی آباد و شرکت خدمات کشاورزی گندمکاران ساحل خریداری شده است.
وی بیان داشت: همچنین در بازدیدهای پی در پی اعضای کمیته فنی بذر هرمزگان از دوم مرداماه جاری عملیات بوجاری و ضدعفونی بذرها طبق دستورالعمل های ارسالی از سازمان حفظ نباتات کشور آغاز شد و تا امروز نهم مردادماه حدود ۷۵ تن از کل بذرهای مورد نیاز گندمکاران استان فرآوری شده است.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهادکشاورزی هرمزگان پیش بینی کرد: فرایند بوجاری و ضدعفونی بذرهای گتدم تا اوایل آذرماه سالجاری ادامه یابد.
در سال زراعی(۱۴۰۰- ۱۳۹۹) با رفع موانع پیش روی گندمکاران بویژه در زمینه تامین بذر مرغوب سطح زیرکشت این محصول در هرمزگان از ۱۱ هزار هکتار به بیش از ۱۲ هزار هکتار رسید که در افزایش سطح برداشت نیز تاثیرگذار خواهد بود.
کشت گندم درهرمزگان از نیمه آبان شروع میشود و تا پایان آذرماه ادامه دارد.
شهرستانهای حاجی آباد، رودان، بستک، پارسیان، بندرعباس و میناب از مهمترین مناطق کشت گندم استان هرمزگان است.
«شیرودی»، «چمران»، «سیروان»، «مهرگان» و «چمران ۲ » از ارقام کشت شده در مزارع گندم هرمزگان است.
۱۵ مرکز برای خرید محصول برداشتی گندم کشاورزان در شهرستان های حاجی آباد، میناب، رودان، بندرعباس و پارسیان فعال است.
نظر شما