کاظم صفار حمیدی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با تاکید بر اینکه نیازی به مراجعه حضوری شالیکاران برای بررسی خسارت های شالیزارهایشان نیست، اظهار داشت: در بیمه نامه مربوط به بیمه شالیزارها تلفن و کد دستوری برای اعلام بررسی خسارت ها درج شده که شالیکارانی که برنج زارهایشان را بیمه کرده اما تاکنون برداشت نکرده اند، اقدام کنند.
وی با اشاره به ادامه بارندگی ها طی چند روز آینده خاطر نشان کرد: با عادی شدن شرایط جوی هوا، اکیپ های بررسی خسارت شالیزارها در سطح شهرستان های مختلف استان تشکیل می شود و نسبت به بررسی خسارت ها اقدام می شود.
معاون اعتباری و سرپرست خدمات بیمهای بانک کشاورزی گیلان بیان داشت: به تمامی شعب بانک کشاورزی در سراسر استان نامه ای مبنی بر تشکیل اکیپ های بررسی خسارت شالیزارها انجام گرفته و شالیکاران بیمه گذار نگران نباشند.
وی با بیان اینکه تاکنون حدود ۵۰ هزار نفر از شالیکاران گیلان محصولات برنج زارهایشان را بیمه کرده اند، اضافه کرد: بیش از ۴۱ هزار هکتار از شالیزارهای این استان بیمه شده اند.
گیلان دارای ۳۱۴هزار هکتار اراضی کشاورزی است و ۳۱۷ هزار نفر از مردم استان در بخش کشاورزی مشغول به فعالیت هستند. برنج، چای، زیتون ،پیله ابریشم، بادام زمینی، زیتون ، فندق و مرکبات عمده ترین محصولات کشاورزی گیلان هستند . گیلان همچنین یکی از تولید کنندگان مهم طیور در کشور است.
گیلان بزرگترین تولیدکننده ارقام بومی و با کیفیت برنج در کشور به شمار می آید که با ۲۳۸ هزار هکتار اراضی شالیزاری، رتبه اول کشور را از لحاظ سطح زیرکشت و همچنین رتبه دوم تولید برنج را به خود اختصاص داده است.
ارقام هاشمی، علی کاظمی، صدری، حسنی و دیلمانی جزو رقم های کیفی و ارقام گوهر و سپیدرود جزو رقمهای پرمحصول است که در شالیزارهای گیلان کشت میشود، بیشترین رقم های کشت شده برنج در این استان، رقمهای کیفی هاشمی و علی کاظمی است که افزون بر ۸۵ درصد محصول برنج گیلان را شامل میشود.
شهرستان های رشت و صومعهسرا بیشترین سهم را از مساحت اراضی شالیکاری گیلان در اختیار دارند.
نظر شما