۹ مرداد ۱۴۰۰، ۱۳:۱۹
کد خبرنگار: 1271
کد خبر: 84421550
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

عملیات کاوش نجات‌بخشی سه محوطه تاریخی اشنویه آغاز شد

مهاباد- ایرنا- رییس اداره میراث‌فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اشنویه گفت: عملیات کاوش نجات‌بخشی سه محوطه تاریخی حوضه آبگیر سدچپرآباد این شهرستان آغاز شد.

روناک تاسا روز شنبه در گفت‌ و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: عملیات بررسی مراحل باستان‌شناسی در حوضه آبگیر سدچپرآباد این شهرستان با حضور یک گروه باستان‌شناسی از پژوهشکده تهران به پایان رسید.

وی افزود:این عملیات به منظور انجام مراحل مطالعات فرهنگی و تاریخی و بررسی باستان شناسی در محدوده مخزن چپرآباد این شهرستان به اتمام رسید.

رییس اداره میراث‌فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اشنویه ادامه داد: ۱۳ محوطه باستانی  در منطقه سدچپرآباد شناسایی شده که باتوجه به آبگیری این سد و امکان زیر آب رفتن پنج محوطه از این تعداد، عملیات حفاری نجات‌بخشی برای آن انجام می‌گیرد.

تاسا افزود: اکنون عملیات کاوش نجات بخشی سه محوطه با همکاری چند گروه باستان‌شناسی از پژوهشگاه میراث فرهنگی شده و فعالیت این گروه‌ها تا یک ماه ادامه دارد.

وی افزود: عملیات نجات بخشی محوطه‌ها و آثار باستانی در حوزه سد چپرآباد از اهداف اصلی‌ و رویکرد این اداره است که به زودی پایان می‌پذیرد.

سدچپرآباد اشنویه با ظرفیت ۴۶ میلیون متر مکعب برای مصارف شرب، کشاورزی و زیست محیطی با هدف تامین آب کشاورزان پایاب رودخانه "کانی‌رش" به میزان ۱۰۵۳ هکتار اجرا شده است ولی آبگیری آن هنور اجرا نشده ‌است.

اشنویه، یکی از مناطق مهم تاریخی و باستانی آذربایجان‌غربی به شمار می‌رود که دارای ۱۰۶ اثر ثبت‌ شده در فهرست آثار ملی از جمله تپه "دینخواه"، "کتیبه کیله‌شین"، "قلعه قلاتگاه"، "کتیبه عین‌الروم"، "قبرستان مارابراهیم" و تومولوس‌های "سوجه"، "گندویلا"، "حسن نوران"، "ملااحمد" و "سیاوان" است.

این شهر مرزی همچنین به دلیل داشتن پنج کتیبه از ۱۰ کتیبه مهم اورارتویی به‌ کانون آثار برجامانده اورارتویی در کشور تبدیل شده و شناسایی این کتیبه‌های مهم از جمله "کیله‌شین" و "عین‌الروم" باعث شده است تا کارشناسان آثار باستانی و تاریخی و باستان‌شناسان از این منطقه به عنوان بهشت باستان شناسان یاد کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha