به گزارش ایرنا از مسکو، طرح جدید روسیه که از امروز (یکشنبه) اول ماه اوت به اجرا درمی آید و بر اساس این قانون، طرح اهدای یک هکتار به شهروندان روس در خاور دور روسیه به مناطق همجوار قطبی این کشور که سرزمین های پهناور شمال این کشور را دربرمیگیرد، گسترش می یابد.
وزارت توسعه خاور دور و مناطق همجوار قطبی روسیه در بیانیه ای در مورد طرح جدید اعلام کرده است: بر اساس این طرح، یک هکتار از اراضی استان های مورمانسک، منطقه خودمختار ننتسکی، منطقه خود مختار یامالو ننتسکی و بخش هایی از استان آرخانگلسک و جمهوریهای کومی و کارلیا، به علاقه مندان استفاده از این زمین ها اهدا می شود.
این برنامه به گونه ای اجرا می شود که تا ماه فوریه سال ۲۰۲۲ فقط ساکنان مناطق یاد شده می توانند یک هکتار زمین رایگان دریافت کنند و از آن تاریخ به بعد بقیه شهروندان روس و شرکت کنندگان در برنامه اسکان روسهای مقیم خارج از روسیه در مناطق این کشور چنین اجازه ای را می یابند.
بر اساس بیانیه وزارت توسعه خاور دور و مناطق همجوار قطبی روسیه، یک میلیون و ۱۰۰ هزار هکتار برای واگذاری به مردم در نظر گرفته شده است.
هدف از این طرح، آباد سازی سرزمین های همجوار قطبی روسیه و ایجاد مراکز اقتصادی در این سرزمین ها اعلام شده است و علاقه مندان باید حتما در این اراضی اسکان یافته یا مراکز صنعتی یا طرح هایی ازقبیل دامداری و پرورش طیور یا گوزن اجرا کنند.
یوری تروتنف معاون نخست وزیر روسیه اعلام کرده است که اهدای یک هکتار زمین در مناطق همجوار قطبی، فرصت خوبی برای افراد فعال برای فعالیت های اقتصادی را بوجود می آورد.
روسیه سه سال پیش طرح اهدای یک هکتار در خاور دور این کشور را اجرا کرد و دهها هزار هکتار از اراضی این مناطق در چارچوب این طرح دولتی که به شدت مورد علاقه پوتین است به مردم واگذار شد.
دولت روسیه برنامه سه ساله ای را در ماه مارس گذشته تایید کرد که با اجرای آن موقعیت این کشور پهناور شمالی در عرصه های مهمی همچون اقتصادی و نظامی در قطب شمال تحکیم خواهد یافت.
به گزارش ایرنا، برنامه جدید روسیه برای حضور گسترده در قطب شمال «برنامه توسعه اجتماعی-اقتصادی قطب شمال تا سال ۲۰۲۴» نام دارد و روز شنبه در پورتال اخبار رسمی روسیه منتشر شده است.
بر اساس این برنامه دولت روسیه، ۱۹.۵ میلیارد روبل (۲۶۰ میلیون دلار) برای توسعه زیرساخت های اقتصادی و انرژی و اجتماعی در مناطق قطبی همجوار روسیه تخصیص می یابد.
از این مبلغ، در بودجه روسیه در سال ۲۰۲۱ میلادی ۳.۴ میلیارد روبل (۴۵ میلیون دلار) هزینه می شود و در بودجه سال ۲۰۲۲ مبلغ ۶ میلیارد روبل (۸۰ میلیون دلار)، در بودجه سال ۲۰۲۳ مبلغ ۵.۲ میلیارد روبل (۶۹ میلیون دلار) و در بودجه سال ۲۰۲۴ روسیه ۴.۹ میلیارد روبل (۶۵ میلیون دلار) تخصیص خواهد یافت.
هدف این برنامه چهار ساله، توسعه و پیشرفت مناطق قطبی متعلق به روسیه و افزایش سهم آن در توسعه اقتصادی این کشور اعلام شده است.
پوتین در رویای توسعه روسیه از سمت سرزمینهای طلایی شمالی
ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه در ماه مارس سال گذشته، دستور رسمی برای گسترش حضور این کشور در منطقه قطب شمال صادر کرد.
در این دستور که با عنوان «سیاست های اصلی دولت فدراسیون روسیه در قطب شمال تا سال ۲۰۳۵» نام داشت، اهداف این کشور در قطب شمال تشریح شده است که تامین حق حاکمیت روسیه بر بخش هایی از این منطقه از آن جمله است.
در دستور پوتین همچنین بر لزوم گسترش ناوگان روسیه در مسیر دریایی شمالی تاکید شده که امکان برای توسعه این مسیر دریایی برای رقابت آن با مسیرهای حمل و نقل بین المللی دیگر را فراهم می کند.
روسیه از ماه می ۲۰۲۱ (اردیبهشت ماه ۱۴۰۰) ریاست دورهای شورای قطب شمال را برعهده میگیرد که کشورهای دانمارک، ایسلند، کانادا، نروژ، آمریکا، فنلاند، سوئد و روسیه اعضای آن را تشکیل میدهند.
بیش از ۶۰ درصد تمام ذخایر نفت قطب در مناطقی قرار دارد که روسیه صاحب آن است یا ادعای مالکیت آنها را دارد.
رییس جمهوری روسیه اخیرا در نشستی گفت: آنچه که در شمال رخ میدهد برای ما اهمیت و ارزش خاصی دارد. من حتی اینجا از بهره برداری از مسیر دریایی شمالی (اقیانوس منجمد شمالی) سخن نمیگویم. در مجموع آینده ما در این بخش از جمله طرح استخراج منابع طبیعی نهفته است.
پوتین خاطر نشان کرد: میخاییل لومونوسوف دانشمند روس گفته است که روسیه با سیبری توسعه خواهد یافت. روسیه در دهههای آینده با قطب شمال و سرزمین های شمالی توسعه مییابد و این امری بدیهی است.
طرح های هسته ای روسیه برای افزایش حضور در قطب شمال
رئیس شرکت دولتی "روس اتم" بتازگی از برنامه ساخت کشتی های یخ شکن اتمی برای سفرهای منظم قطبی و دیجیتالی کردن طرح های اطلاع رسانی در قطب شمال خبر داد.
الکسی لیخاچف رئیس شرکت دولتی روس اتم دو روز پیش در گفت و گو با شبکه خبری روسیه۲۴ اعلام کرد که این شرکت قصد دارد منبع اطلاع رسانی واحد دیجیتالی برای تامین روند اجرای طرح های روسیه در قطب شمال ایجاد کند.
به گفته رئیس شرکت روس اتم، طرح موسوم به «قطب شمال هوشمند» در یک پورتال خبری واحد، از وضعیت یخ های قطب شمال تا طرح های تولیدی در این منطقه را در یک مجموعه واحد دیجیتالی گرد خواهد آورد.
لیخاچف معتقد است که این اقدام امکان می دهد تا فرآیندهای مدیریتی و اقتصادی در شمالی ترین منطقه کره زمین بهبود یابد.
رئیس شرکت روس اتم خاطرنشان کرد که این شرکت با کابینه دولت روسیه در مورد ساخت کشتی های یخ شکن اتمی جدید طرح ۲۲۲۲۰ گفت و گو می کند.
وی یادآوری کرد که سال ۲۰۲۰ کشتی یخ شکن اتمی آرکتیکا در شمال روسیه به آب انداخته شد و در زمان حاضر چهار کشتی یخ شکن اتمی به نام های سیبیر، اورال، چوکوتکا و یاکوتیا در کارخانه کشتی سازی سن پترزبورگ در حال ساخت است.
نظر شما