به گزارش ایرنا، نگین احمدی نویسنده و کارگردانی است که میگوید حسرتی بر دل دارد که شاید دیگر نشود آن را جبران کرد، چون فکر می کند فیلماش می توانست به موقع تجهیزات لازم را برای همیاران طبیعت فراهم کند.
یک سال پیش برای تولید مستند ژیوای به کردستان آمد و علت اصلی تولید آن، مردمی بودند که با دست خالی و بی محابا در زمان آتش سوزی زاگرس به دل شعله های سرخ می زدند تا سبزی جنگل از یادشان نرود.
خودش اهل پاوه است و تاکنون پنج فیلم ساخته که ۲ فیلمش به حوزه منابع طبیعی اختصاص دارد و آخرین آن ژیوای است، مستندی که به معرفی انجمن زیست محیطی فعالی پرداخته است که خودجوش و دلسوزانه آتش را اطفا می کنند.
احمدی می گوید: همواره دغدغه محیط زیست داشتهام ولی وقتی دقیقا بعد از اتمام فیلم، سه نفر از اعضای ژیوای به دلیل نبود امکانات و تجهیزات در آتش سوختند، انگیزهاش برای تولید آثاری درباره اهمیت منابع طبیعی بیشتر شد.
امروز و همزمان با مراسم بزرگداشت روز جنگلبان در کردستان، این فیلم در سینما بهمن سنندج اکران شد تا گوشهای از ایثار و فداکاری همیاران طبیعت در کنار جنگلبانان به نمایش درآید.
اوج در صدد اوج بین المللی کردستان
ژیوای را موسسه رسانهای اوج حمایت کرده تا به مرحله تولید برسد و معاون توانمندسازی و امور استان های موسسه هنری رسانه ای اوج در مراسم اکران این مستند اظهار داشت: این موسسه در طول ۱۰ سال فعالیت خود ۲۰ هزار اثر در قالبهای مختلف تولید کرده است.
ناصر نادری افزود: این موسسه اخیرا در حوزه حفاظت از محیط زیست و منابع طبیعی هم وارد عمل شده که قسمت اول مستند « یکی از ما» تولید شده و مستند «ژیوای» و «کرانه» نیز از تولیدات دیگر در این زمینه است.
وی با توصیه به مسوولان دستگاههای اجرایی مبنی بر اینکه موسسه اوج را بازوی رسانهای خود ببینند، اضافه کرد: در تمامی بخشها و در همه استانهای کشور بنا به ضرورتها و موضوعات مختلف، آمادگی تولید محتوا داریم.
معاون توانمندسازی و امور استان های موسسه هنری رسانه ای اوج تاکید کرد: این نگاه به کردستان بینالمللی است و ظرفیتهای این استان توان جلب مخاطب برون مرزی را هم دارد.
کردستان قطب تولید فیلم کوتاه
رییس حوزه هنری کردستان هم از این استان به عنوان قطب تولید فیلمهای کوتاه نام برد و اظهار داشت: ظرفیتهای بی نظیری در این زمینه در استان فرهنگی کردستان وجود دارد و فیلم و فیلمسازی در این استان، همانند فوتبال در برزیل است که هنرمندان آن با کمترین امکانات بیشترین حضور را در جشنوراه های ملی و بین المللی دارند.
امین مرادی افزود: از نظر حمایت مادی از فیلمسازان هنوز به نقطه مطلوبی نرسیده ایم تا سرمایه انسانی و هنری موجود بالفعل شود.
وی کار فرهنگی را مستلزم سرمایه گذاری بلند مدت اعلام کرد و اظهار داشت: استفاده از ابزار هنر برای فرهنگ سازی از هر سخنرانی و همایشی تاثیرگذارتر خواهد بود.
رییس حوزه هنری کردستان نبود پیوست فرهنگی را از عوامل تاثیرگذار نبودن دیگر امور در کلام رهبر معظم انقلاب برشمرد و افزود: در ۲ سال اخیر در کردستان، ۱۴ فیلم کوتاه ۱۰۰ ثانیه ای تولید شده که اگرچه کاری بسیار سخت ولی آثار آن در جامعه مشهود است.
کمبود جنگلبان در کردستان
من هم یک جنگلبانم، شعاری که ساده به زبان می آید و شغلی که از دور دل می برد و از نزدیک اگر شجاع نباشی، زهره ات را خواهد برد.
امروز برایشان مراسم گرفتند ولی کرونا باز هم پا پیش گذاشت و اجازه نداد که همه آنها در مراسمشان حضور داشته باشند و برای همین ۱۰ نفر به نمایندگی از ۱۰ شهرستان آمدند.
۱۰ نفری که وجودشان در هر لحظه الزامی است و همین غیبت یکی دو ساعته آنها می تواند بخشی از خدمات را مختل کند، چرا که به گفته مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان، این اداره کل ۲۶۹ پرسنل دارد که هیچکدامشان خود را اداری نمی دانند و بیشتر نیروی حفاظتی هستند و در مواقع بحرانی تک به تک آنها به صحنه می آیند.
سعدی نقشبندی اظهار داشت: مساحت ۲۹ هزار هکتاری کردستان به ۳۱ بلوک تقسیم شده که ۶۶ نفر در آن مستقر هستند و این میزان ۴۰ درصد از سرانه استاندارد کمتر است.
وی گفت: در سه سال اخیر و با دستور رهبر معظم انقلاب طرحهای آبخیزداری استان رونق ویژه ای گرفته و یک هزار و ۲۶۰ میلیارد ریال از محل صندوق توسعه ملی هزینه شده است که با تمام عملکرد ۱۰ سال گذشته برابری می کند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان با اشاره به منویات رهبر معظم انقلاب مبنی بر تبدیل فرهنگ منابع طبیعی به معارف عمومی، یادآور شد: سازمان جنگلها با افزایش مشارکت مردمی حرکت به این سمت و سو را افزایش داده است.
نقشبندی با اشاره به تلاش شبانه روزی جنگلبانانی که رسانه های خارجی مغرض، تلاش آنها در اطفای حریق را وارونه جلوه می دهند، تاکید کرد: رسالت چنین رسانههایی این است که به بدنه نظام اسلامی ضربه بزنند و در این راه از هیچ مطلب کذبی فروگذار نمی کنند.
اهمیت حفاظت از منابع طبیعی در آموزههای دینی
آموزه های اسلامی بیشتر از هر چیزی به فکر طبیعتی است که انسان زندگی خود را از آن دارد.
امام جمعه سنندج در این مراسم با اشاره به اهمیت حفاظت از منابع خدادادی در آیات و روایات، اظهار داشت: حمایت و حفاظت از جنگلها نوعی جهاد است و جنگلبانان هم سربازانی هستند که از منافع عمومی جامعه صیانت می کنند.
ماموستا فایق رستمی با اشاره به نعمات بسیاری که خداوند برای استفاده بشر خلق کرده است، افزود: درختکاری و کشت نهال در اسلام جایگاه خاصی دارد و قطع هر درخت به منزله گرفتن جان یک موجود زنده به شمار می رود.
وی امنیت را لازمه پیشرفت همه جانبه دانست و اضافه کرد: جامعهای که می خواهد مستقل باشد باید امنیت خود را تامین کند و امروز این امنیت در منابع خدادادی قرار دارد که اگر از آن حفاظت نشود دچار چالش خواهیم شد.
مسوول دفتر نمایندگی ولی فقیه در اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان هم در این مراسم، تخریب، عدم شناخت درست از کارکرد منابع طبیعی و از بین بردن آن را به منزله کفران نعمت برشمرد و گفت: این مساله می تواند منجر به تنش هایی شود که نمونه آن را اخیرا در خوزستان شاهد بودیم.
حجتالاسلام حسین ورمقانی افزود: در قرآن کریم ۶ آیه درباره جنگل و ۶ آیه درباره مرتع وجود دارد و ۷۵۰ آیه هم بصورت مستقیم یا غیرمستقیم از اهمیت منابع طبیعی سخن گفته است.
وی بقای انسان را در گرو حفاظت از منابع طبیعی دانست و یادآور شد: حفاظت از این منابع نباید کم اهمیت جلوه داده شود بلکه از سرمایه های حیاتی هر کشوری است.
مسوول دفتر نمایندگی ولی فقیه در اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان از رسانه های استان خواست واقعیت کارکرد منابع طبیعی را به مردم ارائه دهند تا حفاظت از آن فرهنگی عمومی شود.
باز هم آتش
مراسم تمام می شود و ژیوای روی پرده می رود و از روزهای سخت آنهایی می گوید که هم و غمشان حفاظت از طبیعت برای حفاظت از زندگی است.
از جنگلبانان نمونه هم تجلیل می شود، در راه برگشت به محل کار دود غلیظی از دور خودنمایی می کند، دامنه یکی از کوههای نزدیک مشرف به شهر(تپه جنگلی توس نوذر) آتش گرفته است، انگار زبانه های بی تفاوتی انسان به طبیعت، خیال فروکش ندارد.
نظر شما