حناچی از دست و پنجه نرم کردن با مشکلات شهری گفت

تهران- ایرنا- شهردار تهران از دست و پنجه نرم کردن با مشکلات شهری، از بی انصافی ها تا چانه زنی ها در دوره پنجم مدیریت شهری گفت و در خصوص فرصت ها و چالش های این دوره از مدیریت شهری توضیح داد.

به گزارش ایرنا و بنا بر اعلام روز سه شنبه از شهرداری تهران، پیروز حناچی در آخرین نشست شورای مدیران ارشد شهرداری تهران در دوره پنجم مدیریت شهری، گفت: خیلی زود به انتهای دوره پنجم رسیدیم و فرصت خدمت بیشتر و تلاش بیشتر شاید دیگر برای خیلی از ما مدیران در این مسند وجود نداشته باشد.

وی یادآورشد: این دوره در مقایسه با سال های قبل و بعد از  پیروزی انقلاب جزو سخت ترین دوره های مدیریت شهری و حاکمیت سیاسی بود و  با شرایط جنگ تحمیلی نیز قابل مقایسه نبود چرا که با جنگ اقتصادی نابرابری مواجه بودیم و  درآمدهای ارزی کشور در روزهای اول به صفر رسیده بود.

حناچی اظهارداشت: ما هم تابع همین فضا بودیم و در همین فضا تلاش می کردیم و علاوه بر این پاندمی کرونا نیز به مشکلات اضافه شد و همه‌ اذعان داشتند که کرونا موجب کاهش درآمد شهرداری شده است اما خدا عنایت کرد و از این آزمون سربلند بیرون آمدیم که این مهم نتیجه تلاش صادقانه مدیران شهری بود.

شهردار تهران گفت: در این دوره امکانات خاصی توزیع نکردیم و امکانات ویژه‌ای برای مدیران فراهم نکردیم با این وجود موفق به ایجاد تغییر ریل شدیم.

وی خاطرنشان کرد: پیش از ورود به شهرداری، بسیاری از افراد گفتند شما نیز کارهای شهرداران قبلی را ادامه می دهید و با همان انتقادها مواجه می شوید،  پیش از ورود به شهرداری در دعوای کمیسیون ماده پنج بسیاری از افراد در شهرداری نقدمان کردند که امیدواریم به این طرف میز بیایند و با این شرایط مواجه شوند اما دست تقدیر ما را به اینجا کشاند، در حالی که برنامه مدونی نیز برای اداره شهر وجود نداشت.

حناچی با اشاره به اینکه شورای پنجم شاید در سخت‌ترین شرایط سیاسی روی کار آمد، توضیح داد: نمی‌توان کتمان کرد که رکورد شرکت در انتخابات محلی در این دوره شکسته شد و نتیجه آن یک مطالبه عمومی و دعوت به آن بود و ما در نیمه طولانی‌تر راه به آن رسیدیم.  

شهردار تهران با بیان اینکه نگاه ما به شهرداری در دوره دبیرخانه شورای عالی و بعد از آن در دوره  شهردار شدن  ۲ ماهیت از هم جدا داشت، اعلام کرد: موضوعی که در داخل با آن مواجه بودم و شرایطی که از بیرون می دیدم با هم متفاوت بود،  شاید در شورای عالی اگر می‌دانستم شهرداران در چه شرایطی بودند، شیوه نظارت خود را تعدیل می‌کردم.  

وی ادامه داد: در این دوره تلاش کردیم با مبانی نظری مشخص شهر را اداره کنیم، سندهای مصوب شهر را به رسمیت بشناسیم،  در کلانشهرها میثاقی جز طرح تفصیلی و طرح جامع نداریم که البته در دوره‌های قبل چندان فرصتی برای اجرا پیدا نکردند.

حناچی با بیان اینکه تلاش کردیم حرف و عمل مان به هم نزدیک شود، اضافه کرد:  تجربیات جهانی نیز نشان می‌دهد اداره شهر باید به گونه ای باشد که همه مردم شهر به شکل برابر از مواهب آن برخوردار باشند و امکانات به صورت عادلانه توزیع شود،  نسبت مصرف بودجه در شمال و جنوب شهر از ۵۵ درصد در شمال و  ۴۵ درصد در جنوب، برعکس شد و با توجه به اینکه بارگذاری سنگین و تراکم بالای جمعیت در جنوب وجود دارد و متناسب با آن خدمات ارائه نشده است، میزان بودجه جنوب را به ۵۵ درصد تغییر دادیم.

وی افزود: زمانی که شعار شهر انسان محور دادیم باید در عمل نیز برنامه‌های عملیاتی‌ در همان راستا انجام می شد،  بر همین اساس نسبت بودجه در حمل و نقل عمومی و مترو، در این دوره حداقل ۳.۵ برابر پروژه های بزرگراهی بود، البته پروژه‌های بزرگراهی را تعطیل نکردیم و پروژه های نیمه کاره‌ را ادامه دادیم و پروژه های سیویل را به نتیجه رساندیم.  

شهردار تهران با بیان اینکه حرف و عمل ما در امتداد هم بود، ادامه داد:  نتیجه شهر انسان محور توسعه حمل و نقل عمومی، مسیرهای پیاده و دوچرخه است،  در شهریور سال ۹۶ مردم تهران آلودگی و ترافیک را به عنوان اصلی ترین مشکلات تهران عنوان کردند و  تلاش کردیم به این ۲ خواسته جواب منطقی و معقول بدهیم.

وی بیان کرد: همه پروژه های نیمه کاره دوره قبل را به پایان رساندیم، آخرین مورد آن نیز پروژه بزرگراهی شهید بروجردی بود که مشکل تملک داشت که این مشکل روز گذشته حل شد، همچنین پروژه های جدیدی نیز آغاز شد که جنس متفاوتی داشت.

حناچی اظهارداشت: بزرگترین پروژه عمرانی این دوره مسیر باغ راه حضرت فاطمه (س) و تبدیل فضای فوقانی راه آهن تهران تبریز به طول ۹ کیلومتر به قلمرو عمومی بود که فاز نخست آن افتتاح شد و علاوه بر این در میدان امام خمینی(ره)  نیز بخش عمده‌ای را به سفره پیاده اختصاص دادیم و پروژه خبابان لاله زار نیز از جنس همین پروژه های انسان محور محسوب می شد.

شهردار تهران گفت: سعی کردیم انضباط کالبدی در شهر مستقر شود و این اتفاق افتاده و پروانه‌ای خلاف طرح تفصیلی مصوب صادر نمی کنیم، نتیجه بی برنامه حرکت کردن برج هایی است که در دوره‌های قبل ساخته شده و حتی به کمیسیون ماده پنج نیز برده نشدند و ماشین های امدادی نیز نمی توانند از میان آنها حرکت کنند،   حدود ۵۷۰ ساختمان بلندی  که ساخته شدند و در واقع مسیر بیراهه‌ای طی شد و ما تلاش کردیم این مسیر را اصلاح کنیم.  

وی اضافه کرد: در این دوره منابع مالی پایدار شهر را افزایش دادیم و نقش دخالت‌های کالبدی و نقش شهرسازی را اصلاح کردیم تا این نقش مبتنی بر برنامه شود،  همچنین با پیگیری لایحه مالیات بر ارزش افزوده سهم بودجه شهرداری ها افزایش پیدا کرد و با این کار که پس از دوره دولت فعلی شروع می شود مشکلات شهرهای ما کمتر خواهد شد؛ علاوه بر این لایحه منابع پایدار برای شهرداری ها و دهیاری ها نیز ارائه شد که ۲ فوریت آن رای آورد و آخرین مراحل کمیسیون شوراها را می گذراند تا آخرین تغییرات در آن  تصویب شود.  

شهردار تهران خاطرنشان کرد: توسعه عمومی در شهر را تعقیب کردیم، پروژه هایی مانند پلازای محور امیرکبیر، مسیر فوقانی راه آهن تهران- تبریز و میدانگاه دولاب که زندگی و حس تعلق مکان را به شهر بر می‌گرداند.

وی با بیان اینکه برنامه کاندیداهای جدید و ترمینالوژی مورد استفاده در آن متاثر از برنامه‌های ارائه شده در این دوره است، افزود: کاهش شدت انرژی در برنامه های یکی از کاندیداهای شهرداری بود، موضوعی که به افزایش تولید ناخالص داخلی و افزایش بخش‌های مولد منجر می شود،  این مساله بسیار خوشحال کننده است و البته ضمانت اجرای آن مطالبه اجتماعی است،  مطالبه ای که می تواند جلوی تخریب باغات را بگیرد و فضای سبز را توسعه دهد،  انتظار داریم دوستان این برنامه را تعقیب کنند.

حناچی ادامه داد: تلاش کردیم شهر را آرام اداره کنیم، به جرات می توان گفت بیش از ۹۰ درصد انتصاب از داخل شهرداری بود حتی معاونان این دوره نیز سابقه مدیریت در بدنه شهرداری را داشتند،  در این دوره تیم سابق و جدید را کنار هم داشتیم و از تجارب همه افرادی که آمادگی و شایستگی داشتند و حتی از نظر سیاسی با ما همفکر نبودند استفاده کردیم.  

شهردار تهران اضافه کرد: شبکه مترو به جهت سیویل خوب گسترش پیدا کرد اما در حوزه ناوگان توسعه لازم انجام نشد، تهران یک هزار و ۵۰۰ ناوگان کم دارد و  بهره وری مترو باید به ۵۰ درصد برسد،  اکنون این عدد ۱۵ درصد است که در شرایط کرونایی ۵۰ درصد آن نیز کاهش پیدا کرده است،  در این دوره واگن ملی توسط سازندگان داخلی تولید شد و این موفقیت بزرگی بود.  

به گفته وی چینی ها با متروی تهران واگن ساز شدند و تا پیش از این واگن نمی ساختند،  ساخت واگن ملی نشان داد که می توان بزرگترین تهدیدها و تحریم ها را به فرصت تبدیل کرد.

شهردار تهران تاکید کرد: این نهاد در حوزه هایی که به طور مستقیم به مردم خدمت رسانی می کند مانند میادین میوه و تره بار، بهشت زهرا و آتش نشانی نمره قبولی از مردم دریافت کرد.

وی اعلام کرد: حوزه آتش نشانی در این دوره درخشید و  آمادگی و تجهیزات خود را ارتقا داد، آتش سوزی پالایشگاه که شاید عظیمتر از پلاسکو بود مانور عظیمی برای آتش نشانی محسوب می شد که اگر مواجهه هوشمندانه نداشت و درایت و عملکرد مناسب آتش نشانی نبود، امروز پالایشگاه تهران را نداشتیم.

حناچی با بیان اینکه در حوزه نیروی انسانی یکی از مشکلات انباشت نیروی انسانی است، توضیح داد: شهرداری در دوره ای در این موضوع از ریل خارج شد،  در ابتدای این دوره ۶۷ هزار و ۳۰۰ نفر پرسنل داشت و امروز بدون انجام تعدیل گسترده این تعداد به حدود ۵۷ هزار و ۳۰۰ نفر رسید و البته تلاش کردیم ۲ هزار و ۱۰۰ نفر از نیروهای قراردادی را با انجام آزمون و طبق قانون رسمی کنیم که این تلاش به نتیجه نرسید و در دوره بعد تعقیب خواهد شد.

شهردار تهران با گله و انتقاد از عملکرد صدا و سیما در پوشش اخبار شهرداری تهران گفت: رفتار صدا و سیما با ما نوسان داشت و این سازمان در حق شهرداری بی انصاف کرد، در حالی که پروژه را شهرداری انجام داد و افتتاح کرد با پیمانکار مصاحبه می کرد و نقش مدیران ما را نادیده می گرفت اما عزت و ذلت دست خداست و باید یاد بگیریم از افرادی که صادقانه کار می کنند به موقع تقدیر کنیم.

وی تمایز دیگر این دوره را توجه به بحث دوچرخه برشمرد و افزود: البته بحث دوچرخه موضوع جدیدی نبود ولی تفاوت آن این بود که تا پیش از این یک عضو دولت این کار را تکرار نکرده بود.

حناچی یادآورشد: هرچند دوچرخه مد اصلی حمل و نقل در مقابل مترو و سایر وسایل حمل و نقل عمومی نیست ولی وسیله ای است که چند هدف را دنبال می کند؛ مسیرهای دوچرخه و پیاده شهر را انسان مدار می کند،  سال ها بود انسان ها را در شهر فراموش کرده بودیم و ماشین را حاکم می‌کردیم،  اکنون اما باید این مسیر انسان محوری را ادامه دهیم و علاوه بر این دوچرخه برای سلامتی مفید است و بیماری های ناشی از کم تحرکی که تبعات زندگی شهری است را کاهش می دهد.

شهردار تهران با بیان اینکه این کار تاثیر خود را در دیگر شهرهای کشور نیز خواهد گذاشت، اعلام کرد: در مسیر باغ راه حضرت فاطمه (س)  موضوع دوچرخه در اولویت قرار گرفت،  با همین رویکرد و تاکید بر بحث دوچرخه، میزان استفاده از دوچرخه در این دوره در تهران سه برابر شده و در شهرهای دیگر نیز این جریان توسعه پیدا کرده است.

وی از  پروژه پادگان ۰۶ به عنوان یکی از پروژه هایی که در این دوره به نتیجه نرسید، یاد کرد و افزود: خیلی دوست داشتیم  این کار به نتیجه برسد،  با این حال اما اقداماتی درباره آن انجام شد به طور مثال در ماده پنج مصوبه شورای عالی را گرفتیم،  در ابتدا در پادگان ۰۶ بارگذاری روی یک هزار و ۷۰۰ متر مربع و ساخت برج در نظر گرفته شده بود که حیاط این برج ها سهم شهرداری بود اما ما جلوی این کار را گرفتیم و میزان بارگذاری را  به ۶۵۰ هزار و در مذاکرات نهایی  به ۵۷۰ هزار مترمربع کاهش دادیم.

حناچی اضافه کرد: با وجود سوء تفاهم ایجاد شده با برخی از اعضا اما شورای شهر در این کار همراه ما بود، پروژه ای که می توان آن را با پروژه پارک ملت مقایسه کرد و هنوز فرصت توافق و تبدیل آن به فضایی برای استفاده مردم وجود دارد،  پروژه جنگ افزارسازی در منطقه ۱۳ را تصویب کردیم و در این منطقه نیز اتفاق مشابهی برای تبدیل این فضا به قلمروی برای استفاده مردم  خواهد افتاد.  

حناچی در پایان یادآور شد: در این دوره توانستیم درآمدها را با هزینه های شهر منطبق و ۴۰ درصد شهر را به قیمت های ثابت سال ۹۵ ارزانتر اداره کنیم.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha