آیت الله سید ابراهیم رئیسی سوگند ریاست جمهوری یاد کرد

تهران- ایرنا- آیت الله سید ابراهیم رئیسی در آغاز سیزدهمین دوره ریاست جمهوری اسلامی ایران و در مراسم تحلیف در مجلس شورای اسلامی سوگند یاد کرد که به عنوان رییس جمهوری، پاسدار اسلام، نظام جمهوری اسلامی و قانون اساسی باشد.

به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، آیت الله رئیسی عصر امروز -پنج شنبه 14 مرداد - هم‌زمان با سالگشت صدور تاریخی فرمان مشروطیت در ایران در مراسم تحلیف خود در حضور حجت الاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژه‌ای رییس قوه قضاییه، سوگند یاد کرد.

مراسم ادای سوگند رییس‌جمهوری با حضور مقام‌ها و مسوولان ارشد و مهمانان خارجی در مجلس شورای اسلامی برگزار شد.

بنابر اصل 121 قانون اساسی رییس‏ جمهوری در مجلس‏ شورای‏ اسلامی‏ در جلسه‌‏ای‏ که‏ با حضور رییس‏ قوه‏ قضاییه‏ و اعضای‏ شورای‏ نگهبان‏ تشکیل‏ می‏‌شود، به‏ ترتیب‏ زیر سوگند یاد می‏‌کند و سوگندنامه‏ را امضا می‏‌ کند.

متن سوگندنامه رییس جمهوری به شرح زیر است:

بسم‌الله‌ الرحمن‌ الرحیم‌

«من‌ به‌ عنوان‌ رییس‌جمهور در پیشگاه‌ قرآن‌ کریم‌ و در برابر ملت‌ ایران‌ به‌ خداوند قادر متعال‌ سوگند یاد می‌کنم‌ که‌ پاسدار مذهب‌ رسمی‌ و نظام‌ جمهوری‌ اسلامی‌ و قانون‌ اساسی‌ کشور باشم‌ و همه‌ استعداد و صلاحیت‌ خویش‌ را در راه‌ ایفای‌ مسئولیت‌هایی‌ که‌ برعهده‌ گرفته‌ام‌ به‌ کار گیرم‌ و خود را وقف‌ خدمت‌ به‌ مردم‌ و اعتلای‌ کشور، ترویج‌ دین‌ و اخلاق، پشتیبانی‌ از حق‌ و گسترش‌ عدالت‌ سازم‌ و از هرگونه‌ خودکامگی‌ بپرهیزم‌ و از آزادی‌ و حرمت‌ اشخاص‌ و حقوقی‌ که‌ قانون‌ اساسی‌ برای‌ ملت‌ شناخته‌ است، حمایت‌ کنم. در حراست‌ از مرزها و استقلال‌ سیاسی‌ و اقتصادی‌ و فرهنگی‌ کشور از هیچ‌ اقدامی‌ دریغ نورزم‌ و با استعانت‌ از خداوند و پیروی‌ از پیامبر اسلام‌ و ائمه‌ اطهار علیهم‌ السلام‌ قدرتی‌ را که‌ ملت‌ به‌ عنوان‌ امانتی‌ مقدس‌ به‌ من‌ سپرده‌ است‌ همچون‌ امینی‌ پارسا و فداکار نگاهدار باشم‌ و آن‌ را به‌ منتخب‌ ملت‌ پس‌ از خود بسپارم.»

رییس جمهوری پس از ادای سوگند، متن آن را در حضور رییس قوه قضاییه و اعضای شورای نگهبان امضا کرد، متن سوگند به آیت الله احمد جنتی دبیر شورای نگهبان تحویل می شود.

رییس جمهور بعد از مراسم تحلیف، طبق آیین‌نامه دو هفته زمان دارد تا نسبت به معرفی کابینه و برنامه وزرا به مجلس شورای اسلامی اقدام کند که پس از اعلام وصول در مجلس، به مدت یک هفته وزرا و برنامه‌های‌شان در دست ارزیابی قرار خواهند گرفت.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha