۱۵ مرداد ۱۴۰۰، ۱۶:۴۰
کد خبرنگار: 1295
کد خبر: 84426480
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

اتهامات بی اساس علیه ایران به بهانه حوادث مشکوک خلیج فارس

تهران- ایرنا- هفته گذشته رسانه های غربی با جوسازی رسانه ای و طرح اتهامات بی اساس در زمینه حملات به کشتیها تلاش کردند انتقال قدرت در ایران را تحت الشعاع قرار داده و ایران را به مسیر تقابلی بکشانند اما این بازی رسانه ای بدون دستاورد خاصی پایان یافت و مراسم تحلیف با حضور نمایندگان دهها کشور برگزار شد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، چند روز پس از آنکه مقامات غربی و رژیم صهیونیستی در مورد حمله به نفتکش اسرائیلی ام‌تی مرسر استریت به ایران اتهام زدند و پروپاگاندای وسیعی علیه جمهوری اسلامی به راه انداختند و در شرایطی که هنوز تحقیقات در مورد این حادثه به نتیجه نرسیده، بریتانیا، رومانی و لیبریا در نامه‌ای به شورای امنیت ایران را متهم کرده و نوشته اند به احتمال زیاد ایران با استفاده از پهپاد به این نفتکش اسرائیلی حمله کرده است. عبارت "به احتمال زیاد" در این نامه حاکی از این است که این کشورها هنوز  اسناد محکمه پسندی ندارند و صرفا در پی موج سازی رسانه ای و تبلیغاتی علیه تهران هستند. در عین حال سخنگوی وزارت امور خارجه ضمن هشدار به این کشورها مبنی بر پرهیز از هر گونه اقدام غیر منطقی خداستاذثر ارائه اسناد از سوی این کشورها شده است.

با وجود اینکه این کشورها در نامه خود از عبارت احتمال استفاده کرده اند، همزمان رسانه های غربی هفته گذشته اخبار جهت‌دار و مشکوکی منتشر کردند و مدعی شدند که ایران یک کشتی را در دریای عمان توقیف یا ربوده است موضوعی که در آخر هم معلوم نشد ماجرا چه بوده است و عملا مسکوت ماند. 

روز سه‌شنبه ۱۲ مرداد، یک سازمان زیرمجموعه نیروی دریایی بریتانیا اعلام کرد که احتمالا یک کشتی در دریای عمان ربوده شده است. خبرگزاری رویترز به نقل از سه منبع امنیتی دریایی که نامی از آنها در این گزارش برده نشده مدعی شد که به باور آنها نیروهای تحت حمایت ایران یک نفتکش را در سواحل امارات متحده عربی در دریای عمان توقیف کرده‌اند.

در ادامه گزارش رویترز آمده که دو منبع از این منابع گفته‌اند یک کشتی حمل آسفالت و قیر با نام «ام وی آسفالت پرینسس» که با پرچم پاناما در دریای عمان به سمت تنگه هرمز حرکت می‌کرد، توقیف شده است. گفته شد که این عملیات از سوی ۸ یا ۹ فرد مسلح که به این کشتی حمله کرده‌اند صورت پذیرفته شده است. البته رویترز اقرار کرد که گزارشش بر مبنای احتمالات است و نمی تواند ربوده شدن کشتی را تایید کند.

همزمان «لوید لیست اینتلیجنس» یک شرکت خصوصی که به صنعت کشتیرانی خدمات می‌دهد ادعا کرده که یک کشتی که با پرچم پاناما در خلیج عمان در حال حرکت بود ربوده شده است.

رویترز در بخش دیگری از گزارش خود نوشت که که دست‌کم چهار فروند کشتی به نام‌های «کوئین ایماثا»، «گلدن بریلینت»، «جگ پوجا» و «ابس» در همان منطقه، یعنی سواحل امارات متحده عربی در دریای عمان، با مخابره همزمان وضعیت اضطراری اعلام کردند که به دلایلی نامشخص کنترل سکان خود را از دست داده‌اند.

اتهام زنیهای روزهای اخیر در خصوص کشتیرانی در خلیج فارس و دریای عمان تبلیغاتی غیر مستند در جهت ایران هراسی توسط رژیم صهیونیستی است. ایران بارها اعلام کرده که همانطور که خواستار برقراری آرامش صلح در منطقه است. جمهوری اسلامی ایران سیاست‌های مشخص و اصولی در مورد حفاظت از امنیت منطقه  دارد و این سیاست ها را به عنوان یک اصل و حق برای ملت‌ها و دولت‌های منطقه محترم می شمارد.

سعید خطیب زاده، سخنگوی وزارت امور خارجه  بلافاصله اخبار منتشر شده در مورد بروز حوادث امنیتی پی در پی برای کشتی ها در منطقه خلیج فارس و دریای عمان را کاملا مشکوک دانست و نسبت به هر گونه فضاسازی کاذب برای اغراض خاص سیاسی هشدار داد.

خطیب زاده در عین حال با تاکید مجدد بر سیاست جمهوری اسلامی ایران در برقراری و حفظ ثبات و امنیت در منطقه خلیج فارس و دریای عمان اظهارداشت: نیروهای دریایی ایران با اعلام کمک وامداد رسانی به کشتی های عبوری در منطقه، در صورت نیاز آمادگی ارائه خدمات پشتیبانی دریایی را دارند.

سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین گفت که در صورت بروز هرگونه مشکل در سامانه های ناوبری کشت یهای تجاری، جمهوری اسلامی ایران آماده کمک رسانی و بررسی موضوع از نزدیک است و آمادگی جمهوری اسلامی ایران را برای همکاری با کشورهای منطقه در این زمینه اعلام کرد.

سردار ابوالفضل شکارچی، سخنگوی ارشد نیروهای مسلح نیز با اشاره به جریان سازی‌های رسانه‌ای برخی خبرگزاری های صهیونیستی، غربی و سعودی مبنی بر ناامنی جریان کشتیرانی در آب‌های دریای عمان، گفت: اخبارضد و نقیض برخی رسانه های غربی، صهیونیستی و سعودی مبنی برهرگونه ناامنی دریایی و ربایش کشتی در آب‌های منطقه، نوعی عملیات روانی و بسترسازی برای ماجراجویی های جدید است.

وی افزود: نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران ضمن کمک به تردد ایمن کشتی های تجاری،   نسبت به هرنوع تحرکات مشکوک، دارای اشراف کامل اطلاعاتی بوده و در آمادگی کامل هستند.  نیروهای دریایی قدرتمند سپاه و ارتش ایران اسلامی در صورت ضرورت و درخواست شناورهای خارجی، آماده هرگونه کمک‌رسانی و اعزام واحدهای امدادی هستند.

صفحه توییتر سفارت کشورمان در انگلیس هم نوشت: طبق رابط های مستقیم مان در منطقه خلیج فارس، هیچ اطلاعاتی از حادثه ای جدید برای هیچ کشتی تجاری در منطقه تاکنون  تایید نشده است. گمراه کردن مردم در سراسر جهان برای بهره برداری دیپلماتیک در نیویورک بازی منصفانه ای نیست.

نهایتا سازمان امنیت تجارت دریایی بریتانیا که پیشتر مدعی ربوده شده کشتی «ام وی آسفالت پرینسس» شده بود، روز چهارشنبه ۱۳ مرداد خبر داد که ربایندگان، این کشتی را در سواحل امارات به حال خود رها کرده‌اند و اعلام کرد: مسافران کشتی را ترک کرده‌اند. کشتی سالم است و واقعه خاتمه یافته است.

این در حالی است که فیصل بن فرحان، وزیر خارجه عربستان در واکنش عجولانه و قبل از روشن شدن ابعاد ماجرا با اتهام زنی به جمهوری اسلامی مدعی شد که به باور او، ایران بی‌پرواتر شده و در نقاط مختلف خاورمیانه اقدامات منفی انجام می‌دهد که از ایجاد خطر برای کشتی‌ها و مسلح کردن حوثی‌ها تا مشارکت در بن‌بست سیاسی لبنان را دربر می‌گیرد.

در هر صورت غربی ها هفته گذشته به بهانه واهی و پوچ اقدام به جوسازی رسانه ای و تبلیغاتی علیه ایران کردند. این موضوع بویژه در دوره انتقال قدرت موضوعی قابل تامل است. در حالی که ایران بارها بر تنش زدایی و تعامل پافشاری کرده است، بازی رسانه ای غرب بر این اساس است که ایران را در مسیر از پیش تعیین شده کشانده و تهران را در مسیر تقابلی قرار دهند. بااین حال با پایان مراسم تحلیف و تشریح و تبیین مواضع رییس جمهوری در سیاست خارجی و پایان دوره انتقال قدرت عملا جوسازی رسانه ای راه به جایی نبرد با این اوصاف به نظر میرسد طرفهای غربی با پرهیز از رویکردهای هیجانی و تبلیغاتی، مسیر منطقی تعامل با تهران را انتخاب کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha