به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، ورزش ایران در المپیک تا به حال موفق به کسب ۱۴ مدال طلا شده است. از این تعداد ۴ طلا متعلق به دوران قبل از پیروزی انقلاب اسلامی و ۱۰ طلا نیز متعلق به بعد از آن است.
غلامرضا تختی، امامعلی حبیبی، عبدالله موحد و محمد نصیری طلایی های ایران در سال های قبل از انقلاب بودند و در سال های پس از انقلاب نیز رسول خادم، علیرضا دبیر، حسین رضازاده، حسین توکلی، هادی ساعی، سجاد گنج زاده، حسن یزدانی، محمدرضا گرایی و جواد فروغی مدال طلای المپیک را برای ورزش ایران به ارمغان آورده اند.
اولین حضور کاروان ایران در المپیک به ابتدای قرن بیستم برمیگردد. در سال ۱۹۰۰ (۱۲۷۹ شمسی/ ۱۳۱۸ قمری) فریدون ملکم شمشیرباز ایرانی به عنوان تنها عضو ایرانی در بازی های المپیک پاریس حضور یافت و نام خود را در تاریخ به عنوان اولین ورزشکار ایرانی حاضر در المپیک ثبت کرد.
المپیک ۱۹۴۸ لندن/ یک نقره و یک برنز
ایران در ۱۹۴۸ برای نخستین بار بهطور رسمی در بازیهای المپیک تابستانی در شهر لندن شرکت کرد. کاروان ایران در این بازیها متشکل از ۳۶ ورزشکار بود که در ۵ رشته ورزشی به رقابت میپرداختند. اولین مدال تاریخ ایران در بازیهای المپیک در این رقابتها توسط جعفر سلماسی در رشتهٔ وزنهبرداری کسب شد.
جعفر سلماسی که در دسته ۶۰ کیلوگرم مردان توانست مدال برنز رقابتها را تصاحب کند با استقبال مردم در تهران روبرو شد.
جمشید فانی در بازیهای المپیک تابستانی ۱۹۴۸ در وزن ۵۸–۵۴ کیلوگرم شرکت کرد و در مرحله اول برابر آرماند ساووآ بوکسور کانادایی حاضر شد.
المپیک ۱۹۵۲ هلسینکی / ۳ نقره، ۴ برنز
سومین دوره حضور ایران در بازی های المپیک در سال ۱۹۵۲ رقم خورد و کاروان کشورمان در این رقابت ها با ۲۲ ورزشکار که تعدادشان نسبت به دوره قبل کاهش یافته بود در شهر هلسینکی محل برگزاری بازی ها حضور یافت.
رشته های دوومیدانی، بوکس، وزنهبرداری و کشتی رشته هایی بودند که ایران در المپیک ۱۹۵۲ هلسینکی در آنها نماینده داشت. کاروان ایران در این دوره از رقابت ها علی رغم کاهش کمی نفراتش نسبت به دوره قبل از لحاظ کیفی عملکرد بهتری داشت و با کسب سه مدال نقره توسط محمد نامجو (وزنهبرداری)، ناصر گیوه چی و غلامرضا تختی (کشتی) و چهار برنز توسط علی میرزایی (وزنهبرداری)، محمود ملاقاسمی، جهانبخت توفیق و عبدالله مجتبوی (کشتی) و قرار گرفتن در رده سی ام رده بندی نهایی بازی ها به کار خود خاتمه داد.
المپیک ۱۹۵۶ ملبورن / ۲ طلا، ۲ نقره و یک برنز
کاروان ایران در سال ۱۹۵۶ چهارمین حضور خود در بازی های المپیک را که به میزبانی شهر ملبورن استرلیا برگزار می شد تجربه کرد. در این دوره ۱۷ ورزشکار ایرانی در رشته های کشتی، وزنهبرداری و دوومیدانی جواز حضور در المپیک را به دست آورده بودند.
غلامرضا تختی و امام علی حبیبی دو اسطوره کشتی ایران در این دوره از بازی ها کاری بزرگ کردند و اولین طلایی های ایران در تاریخ بازی های المپیک لقب گرفتند تا با دو طلای آنها، دو نقره محمدعلی خجسته پور و مهدی یعقوبی و تک برنز محمود نامجو کاروان کشورمان در رده چهاردهم توزیع مدال های این دوره از بازی ها قرار بگیرد.
مرحوم غلامرضا تختی در المپیک ۱۹۵۶ ملبورن طلا گرفت و در سال های ۱۹۵۲ (هلسینکی) و ۱۹۶۰ (رم) ، نقره المپیک را از آن خود کرد و با یک طلا و دو نقره المپیک، از پرافتخارترین ورزشکاران المپیکی ایران محسوب می شود.
المپیک ۱۹۶۰ رم/یک نقره و ۳ برنز
هیأت ورزشی ایران با ۲۳ ورزشکار و ۲۰ همراه در این دوره از بازیهای المپیک، چهارمین حضور را داشت. ورزشکاران ایرانی در رشته های کشتی آزاد، کشتی فرنگی، وزنه برداری، مشت زنی، تیراندازی و دو و میدانی حضور یافتند که حاصل تلاش آنان کسب ۴ مدال بود.
در کشتی آزاد، غلامرضا تختی سومین مدال المپیک خود را تصاحب کرد.
پس از او تاپایان سدۀ المپیک، هیچ کشتی گیر ایرانی نتوانست در سه دوره از بازی های المپیک به طو رپیاپی و یا متناوب به چنین رکوردی دست یابد. این رکورد در صد سال برگزاری المپیک، برای ورزش کشورمان ثبت شد. در ضمن، او اولین ورزشکاری از کشورمان است که توانست سه مدال از المپیک تصاحب کند.
به این ترتیب، کشور ما در میان ۸۳ کمیتۀ ملی المپیک شرکت کننده در بازیهای المپیک رُم با کسب یک مدال نقره توسط جهان پلهوان تختی و ۳ مدال برنز توسط ابراهیم سیف پور، محمد پذیرایی و اسمعیل علم خواه در ردۀ بیست و هشتم جدول رده بندی این دوره از بازیهای المپیک قرار گرفت.
المپیک ۱۹۶۴ توکیو / ۲ برنز
المپیک ۱۹۶۴ توکیو که ششمین تجربه المپیکی ایران محسوب می شد همانند دوره قبلی بازی ها از نظر مدالی المپیک موفقی برای کشورمان نبود. در این دوره از بازی ها کاروان ایران ۶۳ ورزشکار داشت که در میان آنها برای اولین بار چهار ورزشکار زن نیز به چشم می خورد.
تیم ملی ایران در المپیک ۱۹۶۴ توکیو با آلمان شرقی، رومانی و مکزیک همگروه بود که مقابل آلمان شرقی ۴- صفر و به رومانی ۱- صفر باخت، اما با مکزیک به تساوی ۱-۱ دست یافت.
علیرغم افزایش چشمگیر تعداد ورزشکاران ایران در این دوره نسبت به ادوار گذشته، دو برنز علی اکبر طاهری و محمد علی صنعتکاران در کشتی تنها دستاورد ورزشکاران کشورمان در توکیو بود. کاروان ایران در پایان این دوره از بازی ها در رده سی و چهارم جدول رده بندی توزیع مدال ها قرار گرفت.
المپیک ۱۹۶۸ مکزیکوسیتی / ۲ طلا، یک نقره و ۲ برنز
تعداد ورزشکاران ایران در المپیک تابستانی ۱۹۶۸ مکزیکوسیتی ۱۴ تن بودند که در نهایت نتایج کاروان ورزشی ایران در کشتی آزاد ابوطالب طالبی (برنز)، شمسالدین سیدعباسی (برنز)، عبدالله موحد (طلا) و علی محمد مومنی (چهارم) شدند.
پس از دو دوره کم فروغ و بدون طلا، کاروان ایران در هفتمین تجربه المپیکی خود در بازی های ۱۹۶۸ مکزیکوسیتی با کاهش چشمگیر نفرات اعزامی خود که تعدادشان ۱۴ نفر بود نتیجه ای قابل قبول بر جای گذاشت. در این دوره از بازی ها محمد نصیری (وزنه برداری) و عبدالله موحد (کشتی) دو طلایی ایران بودند.
پرویز جلایر در وزنه برداری یک نقره برای ایران کسب کرد و ابوطالب طالبی و سید عباسی (کشتی) نیز دو مدال برنز برای کاروان ایران کسب کردند.
در وزنه برداری محمد نصیری (طلا)، پرویز جلایر (نقره)، نصرالله دهنوی (ششم) شدند و ایران با کسب ۲ مدال طلا، یک نقره و دو برنز در رده بندی نهایی نوزدهم شد.
المپیک ۱۹۷۲ مونیخ / ۲ نقره و یک برنز
تعداد ورزشکاران ایران در این المپیک ۵۱ تن بودند که در نهایت کاروان ورزشی ایران در وزنه برداری با کسب مدال نقره از سوی محمد نصیری و در کشتی آزاد ابراهیم جوادی با کسب مدال برنز و همچنین کسب مدال نقره از سوی رحیم علی آبادی در کشتی فرنگی رده بیست و هشتم را از آن خود کرد.
هشتمین حضور ایران در بازی های المپیک به بازی های ۱۹۷۲ مونیخ باز می گردد. در این دوره از بازی ها کاروان ایران از ۶۳ ورزشکار تشکیل شده بود ولی از میان این تعداد ورزشکار که البته یک سوم آن را اعضای تیم فوتبال تشکیل می دادند تنها محمد نصیری (نقره- وزنه برداری)، رحیم علی آبادی و ابراهیم جوادی (برنز- کشتی) موفق به کسب مدال شدند. مهمترین اتفاقی که در المپیک ۱۹۷۲ مونیخ برای کاروان ایران رخ داد، پیروزی یک بر صفر ملی پوشان فوتبال کشورمان مقابل برزیل بزرگ بود که با وجود حذف این تیم در دور مقدماتی، اتفاق بسیار بزرگی برای ورزش ایران به حساب می آمد. لازم به ذکر است که کاروان ایران با سه مدال (یک نقره و دو برنز) و ایستادن در مکان بیست و هشتم، کار خود را در المپیک ۱۹۷۲ مونیخ به پایان رساند.
تیم ملی فوتبال ایران در مقدماتی المپیک مونیخ مقابل کره شمالی به پیروزی ۲ بر صفر رسید و با توجه به دو پیروزی سال گذشته مستقیم به المپیک ۱۹۷۲ مونیخ صعود کرد. گلهای این بازی را صفر ایرانپاک و حیسن کلانی به ثمر رساندند.
نصیری که به خروس طلایی یاران معروف بود و در المپیک ۱۹۶۸ مکزیکوسیتی طلا و در مونیخ (۱۹۷۲) نقره گرفته بود در المپیک مونترال (۱۹۷۶) مدال برنز گرفت و در رشته وزنه برداری با یک طلا، یک نقره و یک برنز، به یکی از ورزشکاران المپیکی پرافتخار ایران بدل شد.
المپیک ۱۹۷۶ مونترال / یک نقره و یک برنز
کاروان ایران در المپیک ۱۹۷۶ مونترال که نهمین حضور خود را تجربه می کرد با ۸۶ ورزشکار حضور یافت. طبق معمول ادوار گذشته که هر موقع تعداد اعضای کاروان ایران افزایش می یافت کیفیت کسب مدال ها افت می کرد در این دوره نیز از میان ۸۶ ورزشکار تنها دو ورزشکار (منصور برزگر با کسب مدال نقره کشتی و محمد نصیری با کسب مدال برنز وزنه برداری) موفق به کسب مدال شدند تا یکی دیگر از نمایش های ضعیف ایران در المپیک رقم بخورد.
در این مسابقات تیم ملی فوتبال ایران عملکرد خوبی داشت و با یک برد مقابل کوبا و شکست مقابل لهستان به مرحله یک هشتم نهایی رسید. روز ۳ مرداد ۱۳۵۵ تیم ملی ایران مقابل شوروری ۲-۱ شکست خورد و از گردونه مسابقات حذف شد. در دیدار مقابل لهستان که تیم ملی ۳-۲ باخت، علی پروین و حسن روشن گلزنی کردند.
گفتنی است که این دوره از بازی ها آخرین تجربه حضور فوتبال ایران در المپیک تا به امروز محسوب می شد.
المپیک ۱۹۸۰ مسکو
پس از استقرار جمهوری اسلامی ایران، شرکت در مسابقات این دوره می توانست اولین حضور ورزشکاران کشورمان در بازیهای المپیک باشد. با توجه به این که در آن زمان کشور افغانستان توسط نیروهای نظامی شوروی اشغال شده بود، جمهوری اسلامی ایران به عنوان اعتراض به این موضوع، اقدام به تحریم بازی ها کرد و علیرغم آمادگی و شایستگی ورزشکاران در این بازی ها شرکت نکرد. برای مثال، تیم ملی فوتبال کشورمان در بازیهای مقدماتی به عنوان یکی از سه تیم قاره آسیا انتخاب شده بود که اعلام انصراف کرد. در کشتی، ورزشکاران وضع نسبتاً مناسبی داشتند. پس از بازی های المپیک مونترال، ورزشکاران ما در این دوره از بازیها شرکت نکردند. همه براین عقیده بودند که: «در بازی های المپیک لس آنجلس هم که بعد از المپیک مسکو برگزار خواهد شد، چنین تحریمی از طرف جمهوری اسلامی ایران و بعضی از کشورهای دیگر به وقوع خواهد پیوست.» که چنین هم شد.
المپیک ۱۹۸۴ لس آنجلس
تحریم المپیک لس آنجلس توسط جمهوری اسلامی ایران؛ هیئت دولت جمهوری اسلامی ایران تصمیم گرفت به خاطر تجاوزهای آمریکا در بعضی از نقاط جهان، ورزشکاران خود را در این دوره از بازی ها شرکت ندهد؛ لذا در این دوره از بازیها نه تنها ورزشکاران، مربیان و سرپرستان، بلکه داوران دعوت شده نیز حضور نیافتند.
به این ترتیب، کشورمان در دو دورۀ متوالی از بازیهای المپیک شرکت نکرد.
المپیک ۱۹۸۸ سئول / یک نقره
پس از ۱۲ سال وقفه، کاروان ایران در سال ۱۹۸۸ در بازی های المپیک سئول حضور یافت. در این دوره کاروان ایران ۲۷ ورزشکار داشت و با تک مدال نقره عسکری محمدیان در رشته کشتی و قرار گرفتن در رده سیوششم به کار خود خاتمه داد.
این، اولین حضور یک هئیت ورزشی از کشورمان در بازی های المپیک پس از پیروزی انقلاب اسلامی بود. ورزشکاران کشورمان در رشته های کشتی آزاد، کشتی فرنگی، تکواندو، دوچرخه سواری و دو و میدانی شرکت کردند. کاروان ورزشی کشورمان متشکل از ۳۸ ورزشکار بود. سطح رقابت ها به جهت تعدد کشورهای شرکت کننده نسبت به دوره های قبلی بازیهای المپیک بسیار فشرده تر بود.
المپیک ۱۹۹۲ بارسلون / یک نقره و ۲ برنز
یازدهمین حضور ایران در بازی های المپیک بود. در این دوره، ایران با ۴۰ ورزشکار وارد بازی ها شده بود که هیچ یک از این ۴۰ ورزشکار موفق به کسب مدال طلا نشدند. عسگری محمدیان (نقره- کشتی)، فریبرز عسگری (نقره- تکواندو)، امیررضا خادم و رسول خادم (برنز- کشتی) و رضا مهماندوست (برنز- تکواندو) شش مدال آور کاروان ایران در المپیک بارسلون بودند. کاروان ایران، این دوره از بازی ها را با رتبه چهل و چهارم به پایان رساند.
المپیک ۱۹۹۶ آتلانتا / یک طلا، یک نقره و یک برنز
هیئت ورزشی جمهوری اسلامی ایران با ۱۸ ورزشکار و ۸ همراه در بیست و ششمین دورۀ بازیهای المپیک آتلانتا حضور یافت. ورزشکاران کشورمان در رشته های کشتی آزاد و فرنگی، مشت زنی، تیراندازی بانوان، جودو، دو و میدانی، شنا و مشت زنی شرکت کردند.
دوازدهمین تجربه المپیکی ایران در بازی های ۱۹۹۶ آتلانتا یک تجربه متفاوت نسبت به چند دوره قبل بود. در این دوره پس از مدت ها یک بانوی ورزشکار (لیدا فریمان- تفنگ بادی ۱۰ متر) نیز در جمع ۱۸ ورزشکار کاروان ایران حضور داشت. ضمن اینکه رسول خادم با کسب مدال طلا در رشته کشتی، پس از ۲۸ سال ایران را در بازی های المپیک به مدال طلا رساند. علاوه بر طلای رسول خادم، عباس جدیدی و امیررضا خادم نیز در رشته کشتی به ترتیب صاحب مدال های نقره و برنز شدند تا کاروان ایران با درخشش رشته کشتی کار خود را در این دوره از بازی ها به پایان برساند.
در طول حضور ورزشکاران ایران در بازی های المپیک از سال ۱۹۴۸ لندن تا ۱۹۹۶ اتلانتا این کم تعداد ترین هئیت ورزشی بوده است. ولی همین تعداد کم موفق شدند نتایج خوبی به دست آورند.
پس از ۲۸ سال، یعنی بعد از المپیک ۱۹۶۸ مکزیکوسیتی کشورمان موفق شد که بار دیگر مدال طلا بدست آورد.
در کشتی آزاد، رسول خادم در وزن ۹۰ کیلوگرم مدال طلا گرفت و به قهرمانی رسید. عباس جدیدی در وزن ۱۰۰ کیلوگرم به مدال نقره رسید.
هرچند که در مورد کشتی آخر او با حریف آمریکایی، صحبت های بسیاری شد. این کشتی با جنجال به پایان رسید و عده ای براین عقیده بودند که حق جدیدی مدال طلای این وزن بود.
به این ترتیب، جمهوری اسلامی ایران با ۱۸ ورزشکار در بین ۱۹۷ کشور شرکت کننده در المپیک ۱۹۹۶ آتلانتا در ردۀ چهل و سوم جدول رده بندی کشورها و بالاتر از ۳۷ کشور دیگر این جدول قرار گرفت. این، یکی از بهترین نتایجی است که کشور ما در طول حضور خود در صد سالۀ اول برگزاری المپیک به دست آورده است.
رسول خادم با یک طلا در این دوره از المپیک و یک برنز که در المپیک ۱۹۹۲ دریافت کرده بود به یکی از پرافتخارهای ایران در المپیک بدل شد.
المپیک ۲۰۰۰ سیدنی / ۳ طلا و یک برنز
به عنوان سیزدهمین تجربه حضور کاروان ایران در المپیک، طلایی ترین دوره کشورمان در تاریخ بازی های المپیک به شمار می رفت. در این دوره از بازی ها ایران با ۳۵ ورزشکار در سیدنی استرالیا حضور یافته بود.
حسین توکلی و حسین رضازاده (وزنهبرداری) و علیرضا دبیر (کشتی) سه مدال طلا را برای کاروان ایران در این دوره به دست آوردند و هادی ساعی نیز در رشته تکواندو صاحب مدال برنز شد.
تعداد ورزشکاران ایران ۳۵ تن در رشته های جودو(۳)، مشت زنی(۵)، دوچرخهسواری(۲) ، تیراندازی(۱)، وزنهبرداری(۶)، تکواندو(۲)، دوومیدانی(۱)، شنا(۱)، تنیس روی میز(۱)، کشتی فرنگی(۳)، کشتی آزاد(۸)، سوارکاری(۱)، قایقرانی(۱) بود.
در نهایت در وزنهبرداری حسین رضازاده (مدال طلا)، حسین توکلی (طلا)، کوروش باقری (چهارم) گرفتند.
کشتی آزاد علیرضا دبیر (طلا)، امیررضا خادم (چهارم)، عباس جدیدی (چهارم)، علیرضا حیدری (ششم)، محمد طلایی (چهارم) شدند.
هادی ساعی در تکواندو مدال (برنز) گرفت و در جودو آرش میراسماعیلی (پنجم) شد که در نهایت ایران با کسب ۳ مدال طلا و یک برنز به مقام بیست و ششم دست یافت.
المپیک ۲۰۰۴ آتن / ۲طلا، ۲ نقره و ۲ برنز
چهاردهمین حضور ایران در المپیک یک حضور موفق بود و کاروان کشورمان که با ۳۸ ورزشکار در شهر آتن، محل برگزاری بازی های المپیک سال ۲۰۰۴ حضور یافته بود موفق شد با مدال های طلای هادی ساعی (تکواندو)، حسین رضازاده (وزنه برداری)، مدال های نقره علیرضا رضایی و مسعود مصطفی جوکار (کشتی) و تک برنز یوسف کرمی در تکواندو حضوری موفق را از خود برجای بگذارد.
۳۵ ورزشکار ایرانی در این دوره حضور داشتند: جودو(۳)، مشت زنی(۵)، دوچرخهسواری(۲) ، تیراندازی(۱)، وزنهبرداری(۶)، تکواندو(۲)، دوومیدانی(۱)، شنا(۱)، تنیس روی میز(۱)، کشتی فرنگی(۳)، کشتی آزاد(۸)، سوارکاری(۱)، قایقرانی(۱)
رضازاده با کسب دو طلا در سال های ۲۰۰۰ سیدنی و ۲۰۰۴ آتن به یکی دیگر از ورزشکاران المپیکی پرافتخار ایران بدل شد.
المپیک ۲۰۰۸ پکن / یک طلا و یک برنز
کاروان ۵۵ نفره ایران در المپیک ۲۰۰۸ پکن در حالی پانزدهمین دوره حضور خود را بازی های المپیک تجربه می کرد که در پایان یکی، از بدترین کارنامه های خود را در تاریخ ثبت نمود. از میان ۵۵ ورزشکار ایرانی حاضر در المپیک پکن، تنها هادی ساعی (طلا- تکواندو) و مراد محمدی (برنز- کشتی) موفق به کسب مدال شدند تا ایران در بین کشورهای حاضر در این دوره در مکان پنجاه و یکم قرار بگیرد.
هادی ساعی در این رقابت ها مدال طلای تکواندو را از آن خود کرد و در نهایت تیم ایران با کسب یک مدال طلا و یک مدال برنز در رده پنجاه و یکم جای گرفت.
المپیک ۲۰۱۲ لندن / ۴ طلا، ۶ نقره و ۲ برنز
در این دوره از بازی ها، کاروان ایران با ۵۴ ورزشکار حضور یافته بود. حمید سوریان، امید نوروزی و قاسم رضایی در رشته کشتی فرنگی دست به کاری بزرگ زدند و سه مدال طلا را برای کشورمان به ارمغان آوردند. بهداد سلیمی نیز در رشته وزنه برداری یک مدال طلای دیگر برای کشورمان به ارمغان آورد و احسان حدادی (دوومیدانی)، محمد باقری معتمد (تکواندو)، نواب نصیرشلال و سجاد انوشیروانی (وزنه برداری) و صادق گودرزی (نقره) پنج نقره ای کاروان ایران در این دوره بودند.
کیانوش رستمی (وزنه برداری)، احسان لشگری و کمیل قاسمی (کشتی) سه مدال برنز برای کاروان ایران به ارمغان آوردند.
کاروان ورزشی ایران در این رقابتها با کسب ۴ مدال طلا،۵نقره و ۳ برنز و در مجموع با کسب ۱۲ مدال جایگاه هفدهم را از آن خود کرد.
المپیک ۲۰۱۶ ریو / ۳ طلا، یک نقره و ۴ برنز
کاروان ورزشی جمهوری اسلامی ایران موفق به کسب ۶۳ سهمیه برای بازیهای المپیک ریو ۲۰۱۶ در ۱۴ رشته ورزشی شد که در نهایت با ۶۲ ورزشکار و با نام کاروان امام رضا(ع) و در رشته های کشتی آزاد و فرنگی، وزنهبرداری، تکواندو، بوکس، تیراندازی، تیر و کمان، قایقرانی، تنیس روی میز، دوچرخهسواری، دوومیدانی، شمشیربازی، والیبال، جودو و شنا عازم برزیل شد.
والیبال برای اولین بار سهمیه المپیک را دریافت کرد که ضمن ارائه حضوری قابل توجه، در مرحله یک چهارم نهایی از دور رقابت ها کنار رفت.
در شمشیربازی مجتبی عابدینی تا پای کسب مدال پیش رفت. این برای نخستین بار بود که شمشیربازی از ایران موفق شده بود به چنین سطحی از المپیک برسد.
کیانوش رستمی و سهراب مرادی در وزنهبرداری و حسن یزدانی در کشتی آزاد سه طلایی کاروان ایران در ریو بودند.
کمیل قاسمی نیز تنها مدالآور نقره ایران در المپیک ریو بود. ایران در المپیک لندن صاحب ۴ مدال طلا، ۶ نقره و ۲ برنز شد.حسن تفتیان در دوومیدانی موفق شد برای نخستین بار راهی نیمه نهایی دوی ۱۰۰ متر شود و جعفر مرادی هم از خط پایان دو ماراتن بگذرد.
در نهیات تیم ایران با ۳ مدال طلا ۱ نقره و ۴ برنز در رده ۲۵ جدول مدال ها قرار گرفت.
المپیک ۲۰۲۰ توکیو / ۳ طلا، ۲ نقره ، ۲ برنز
کاروان ورزشی ایران در این بازی ها ۲ طلای بی سابقه را به دست آورد که اولین طلا در رشته تیراندازی و سپس در کاراته برای ایران به دست آمد.
ایران با ۶۶ نفر در ۱۷ رشته راهی توکیو شد که متشکل از ۵۶ ورزشکار در بخش مردان و ۱۰ ورزشکار در بخش زنان بود.
در این دوره از مسابقات جواد فروغی در رشته تیراندازی تپانچه بادی ۱۰ متر و محمدرضا گرایی در وزن ۶۷ کیلوگرم کشتی فرنگی، سجاد گنج زاده کاراته صاحب مدال طلا شدند.
علی داوودی و حسن یزدانی مدال نقره دسته فوق سنگین وزنه برداری و وزن ۸۶ کیلوگرم کشتی آزاد را به خود اختصاص دادند.
محمدهادی ساروی و امیرحسین زارع به ترتیب مدال برنز کشتی فرنگی وزن ۹۷ کیلو گرم و کشتی آزاد وزن ۱۲۵ کیلوگرم را کسب کرد.
کاروان ورزشی ایران با کسب ۳ مدال طلا، ۲ مدال نقره و ۲ برنز به کار خود در بازی های المپیک پایان داد.
نظر شما