علی ملک روز شنبه به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در راستای اهمیت و ضرورت توسعه ناوگان ریلی کشور، تولید سالانه بیش از هفت هزار انواع محور واگن و لکوموتیو به صورت خام (آهنگری شده) و سه هزار عدد انواع محور به صورت ماشینکاری شده در دستور کار این مجتمع قرار گرفته است.
مدیر عامل مجتمع صنعتی اسفراین با تاکید بر ارتقای این ظرفیت افزود: با خرید ۲ دستگاه تراش CNC و سنگ محور، سبب کاهش چشمگیر زمان تحویل سفارش ها شده و امیدواریم ماهانه ۳۰۰ عدد محور نهایی شده را تحویل ناوگان ریلی کشور دهیم.
وی خاطرنشان کرد: در شش ماه گذشته، قرارداد فروش شش هزار و ۵۰۰ عدد از انواع محور واگنهای باری، مسافری و لکوموتیو نهایی و یا در حال نهایی شدن است و تاکنون تعداد سه هزار و ۵۰۰ عدد نیز تحویل بهره برداران شده است
وی گفت: براساس قراردادهای منعقد شده تولید شش هزار و ۵۰۰ عدد از انواع محور واگنهای باری، مسافری و لکوموتیو نهایی هفت میلیون یورو صرفه جویی ارزی به دنبال خواهد داشت.
ملک افزود: این مجتمع در راستای خودکفایی کشور در بومی سازی چرخهای منوبلوک مورد مصرف در ناوگان ریلی، ضمن تولید نمونه های آزمایشی، اقدام به برگزاری مناقصه به منظور ارزیابی کیفی پیمانکار جهت تولید انبوه چرخ نیز کرده است.
مدیر عامل مجتمع صنعتی اسفراین گفت: این مجتمع، اصلی ترین تولید کننده انواع محور واگن های باری(روسی، پارسی و رومانی) و اکسپرس(مسافری) است و بومی سازی انواع محور لکوموتیو(GM، آلستوم، زیمنس) برای نخستین بار در ایران در این مجتمع انجام شده است و تاییدیه راه آهن جمهوری اسلامی ایران و بهره برداران را داراست.
مجتمع صنعتی فولاد اسفراین از شرکت های زیر پوشش سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران و بزرگترین تولید کننده قطعات و مقاطع فولاد آلیاژی در خاورمیانه است که امکان ساخت ۱۴۰ گونه فولاد آلیاژی را دارد و این مجتمع صنعتی به عنوان بزرگترین تولید کننده قطعات و مقاطع فورج و ریخته گری سنگین و فوق سنگین فولاد آلیاژی، با داشتن متخصصان توانمند و فناوری پیشرفته، توانایی رفع نیازهای راهبردی صنایع کشور در بخش های نفت و گاز، نیروگاهی، کشتی سازی و ماشین سازی، ریلی و صنایع معدن و فولاد را دارد.
ظرفیت اسمی تولید در این مجتمع صنعتی تا قبل از افتتاح طرح توسعه در فروردین ماه سال جاری ۸۰ هزار تن است که با افتتاح طرح توسعه این مجتمع صنعتی در ۱۲فروردین ۱۴۰۰با دستور ویدئو کنفرانس رییس جمهوری ظرفیت اسمی تولید در این واحد صنعتی به ۱۲۰ هزار تن افزایش یافت.
برای اجرای طرح توسعه مجتمع فولاد اسفراین در استان خراسان شمالی در مجموع در دولت یازدهم و دوازدهم حدود ۹۴ میلیون یورو و ۱۳۰ میلیارد تومان اعتبار هزینه شد.
شهرستان ۱۲۰ هزار نفری اسفراین در ۶۰ کیلومتری جنوب شرقی بجنورد مرکز خراسان شمالی قرار دارد که به دلیل برخورداری از ۲ مجتمع بزرگ و مهم صنعتی فولاد و لوله گستر، قطب صنایع بزرگ استان خراسان شمالی محسوب می شود.
نظر شما