به گزارش روز شنبه روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی قم، محمدرضا قدیر در این زمینه افزود: ۶ استان کشور به دلیل بافت خاص آن استانها، سن واکسیناسیون را ۱۰ سال کاهش دادند که یکی از آن استانها قم است.
وی اضافه کرد: لذا شاهد هستیم که از استانهای مجاور برای واکسیناسیون به قم مراجعه میکنند که این افراد باید بدانند واکسن به افرادی تزریق میشود که دارای پرونده بهداشتی استان قم باشند و به همین دلیل از مردم استانهای دیگر درخواست میکنیم که به قم مراجعه نکنند تا شرمنده آنها نشویم.
حذف شرط سنی دریافت واکسن کرونا در قم تکذیب شد
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم نیز با رد برخی شایعات نسبت به برداشته شدن محدودیت سنی در واکسیناسیون کرونا در این استان، گفت: فقط افراد بالای ۴۳ سال و گروههای خاص در سند ملی واکسیناسیون امکان دریافت واکسن دارند.
سیامک محبی در گفتوگو با خبرنگار ایرنا، افزود: هماکنون ۱۲ مرکز تجمیعی تزریق واکسن کرونا در شهر قم و ۵ مرکز در شهرهای تابعه فعال بوده و روند واکسیناسیون مردم این استان در حال انجام است.
محبی ادامه داد: در حال حاضر برای دو گروه افراد بالای ۴۳ سال و مشاغل خاص مانند فرهنگیان، اساتید دانشگاهها، رانندگان حملونقل عمومی و ریلی امکان تزریق واکسن کرونا فراهم است و برای سایر گروههای سنی امکان تزریق واکسن وجود ندارد.
وی با اشاره به یک تصور اشتباه از برداشته شدن محدودیت سنی واکسیناسیون در قم، اظهار داشت: محدودیت سنی تزریق واکسن در برخی مشاغل خاص مانند فرهنگیان وجود ندارد و وقتی یک معلم جوان برای دریافت واکسن به یکی از مراکز مراجعه میکند بعضی از شهروندان از آن بهعنوان برداشته شدن محدودیت سنی تعبیر میکنند که تصور اشتباهی است.
وی خاطرنشان کرد: دستگاههای نظارتی بهصورت روزانه عملکرد و نحوه تزریق واکسن به گروههای هدف را رصد میکنند و هیچگونه امکان انحراف از سند ملی واکسیناسیون وجود ندارد.
محبی ادامه داد: گروههای هدف در واکسیناسیون کرونا در قم برای افراد بالای ۴۳ سال در مقایسه با استان تهران که ۵۷ سال به بالا است، ۱۰ سال جوانتر است و ازاینرو برخی شهروندان تهرانی برای تزریق واکسن تمایل سفر به شهر قم دارند.
وی در ادامه با اشاره به وضعیت نهچندان مطلوب واکسیناسیون و استقبال افراد سالمند از دریافت واکسن، گفت: سالمندان در معرض اصلی مرگومیر کرونا قرار دارند اما به دلیل برخی شایعات و سخنان غیرعلمی جمعی از این افراد هنوز تمایلی برای تزریق واکسن نشان ندادهاند.
وی تاکید کرد: ما بشدت نگران سلامتی سالمندان هستیم و تجربه علمی کشورهای دنیا نشان داده افراد و سالمندانی که دو دوز واکسن کرونا را دریافت کردهاند درصد مرگومیر در بین آنها بشدت پایین آمده است.
به گفته رییس مرکز بهداشت قم، تا صبح امروز در مجموع حدود ۱۷۷ هزار دوز واکسن کرونا به گروههای هدف در این استان تزریق شده است.
افراد غیرمجاز از تجمع در مراکز واکسیناسیون پرهیز کنند
رییس مرکز بهداشت شهرستان قم گفت: در روزهای اخیر شاهد تجمعات گسترده در مراکز تجمیعی واکسیناسیون هستیم که از مردم شریف قم انتظار میرود از این امر پرهیز کنند.
باقر محمودی افزود: به دلیل اشکالات به وجود آمده در سامانه ثبتنام برای واکسیناسیون در روزهای اخیر شاهد افزایش حضور و تجمع گروههای سنی مختلف در مراکز تجمیعی و واکسیناسیون بودیم که این امر خود عامل انتشار ویروس کرونا خواهد بود.
وی تصریح کرد: افراد واجد شرایط بر اساس ثبتنام در سامانه، نوبتگیری و اعلام پیامکی در مراکز تجمیعی واکسیناسیون حضور پیدا کنند و از تجمع و ازدحام جلوگیری کنند.
وی اضافه کرد: غیر از گروههای سنی بالای ۴۳ سال(متولدین ۱۳۵۷ و قبل از آن) و همچنین گروههای شغلی خاص(بدون در نظر گرفتن سال تولد) مطابق با سند ملی واکسیناسیون اعلامی از وزارت بهداشت و درمان، تزریق واکسن برای سایر گروههای سنی در شهر قم انجام نمیشود.
محمودی اظهار کرد: شایعات مبنی بر تزریق واکسن به گروههای جوانتر در قم صحت ندارد و پیشنهاد میکنیم همشهریان اخبار را فقط از منابع موثق و معتبر و یا مراجعه به سایت معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی قم به آدرس https://phc.muq.ac.ir/ دنبال کنند.
وی در مورد فعالیت مراکز اخذ تست کرونا در استان قم، افزود: با توجه به بروز علایم ویروس دلتا کرونا در برخی از افراد و شیوع این بیماری، تعداد مراجعات افزایش یافته و ما روز گذشته یکهزار و ۸۰۰ مراجعه را به این مراکز شاهد بودیم.
وی اضافه کرد: وضعیت حاد کرونایی را با بستری شدن ۷۷۵ نفر در استان قم شاهد هستیم که امیدواریم با رعایت پروتکلهای بهداشتی، جلوگیری از دورهمیها و زدن ماسک، کنترل بیماری را در روزهای آینده شاهد باشیم.
رییس مرکز بهداشت شهرستان قم بیان کرد: تعدادی از بیماران نیز بهصورت بستری موقت با دریافت دارو قرنطینه خانگی میشوند که در این زمینه نیز انتظار میرود دوران قرنطینه در منزل بهدقت مراعات شده تا از گستردگی ویروس کرونای دلتا جلوگیری شود.
وضعیت کرونایی قم که از ۲۷ خردادماه پس از ۴۰ روز از وضعیت نارنجی به زرد بهبود یافته بود بر اساس آخرین رنگبندی اعلام شده توسط نرمافزار ماسک، از تاریخ نهم تیرماه جاری بار دیگر جزو شهرهای نارنجی و از ۲۳ تیرماه مجددا در وضعیت قرمز از نظر شیوع کرونا قرار گرفت.
ویروس کرونا موجب بیماری عفونی «کووید۱۹» میشود و این ویروس ۲۴ آذر ۱۳۹۸ در شهر «ووهان» واقع در مرکز کشور چین گزارش شد، ابتدا از این بیماری بهعنوان ذاتالریه نام برده میشد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۹ دی ۱۳۹۸ بهصورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.
«کرونا»، ویروسی است که گستردگی شیوع آن بسیار وسیع است و از جمله راههای انتقال آن عطسه، سرفه، دست دادن و روبوسی است؛ پزشکان توصیه میکنند، افراد علاوه بر پرهیز از دستدادن، روبوسی و حضور در مرکزهای عمومی؛ به هنگام عطسه لازم است، جلوی بینی خود را با دستمال بگیرند و یا برای مهار آن از آرنج خود استفاده کنند.
برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا؛ رعایت شیوهنامههای بهداشتی همچون استفاده از «ماسک» و «فاصلهگذاری اجتماعی» توصیه شده است.
شهروندان قمی برای طرح هرگونه پرسش در مورد ویروس کرونا میتوانند با شماره تلفنهای ۴۰۳۰، ۳۱۳۶ و ۱۹۰ تماس بگیرند و برای کسب آخرین اخبار دانشگاه علوم پزشکی قم به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.
همه ایرانیان میتوانند با مراجعه به سامانه غربالگری الکترونیکی ویروس کرونا به نشانی اینترنتی https://salamat.gov.ir و تکمیل اطلاعات خواسته شده، گام بلندی در ارتقای سلامت جامعه و شکست ویروس کرونا بردارند.
همشهریان قمی در صورت مشاهده هرگونه علامتی در رابطه با ویروس «کرونا» در خود و افراد خانواده، میتوانند به «مرکزهای جامع سلامت» امام حسن عسکری(ع) در شهرک امام حسن عسکری(ع)، امام خمینی(ره) در بلوار شهید کریمی (بنیاد)، فرقانی در انتهای شیخآباد، پردیس در پردیسان (خیابان ایمان)، خوراکیان در بلوار ۱۵ خرداد، بعثت در نیروگاه، شهدا در خیابان انقلاب اسلامی (چهارمردان)، پنبهچی در خیابان امام خمینی(ره) و جندقیان در خیابان زاویه مراجعه و خدمات «رایگان» دریافت کنند.
نظر شما