به گزارش ایرنا، چندماهی است که معضل صف های طولانی مقابل جایگاههای سوخت CNG در ارومیه رفع نشده و وعدههای مسوولان در این رابطه برای رفع مشکلات مربوطه عملی نمیشود.
صف چند صد متری خودروها بیانگر آن است که چند ساعتی شاید برای پر کردن مخزن " سی ان جی" خودرو باید در صف ایستاد؛ آنهم در این هوای گرم تابستانی!
به سراغ یکی از رانندگان همین خودروهایی میروم که به صف ایستادهاند؛ اولی و دومی حاضر به مصاحبه نمیشوند؛ میگویند آن چیزی را که آنان میخواهند بگویند نمیتوانم پخش کنم و برای همین مصاحبه نمیکنند؛ راننده خودرویی را میبینم که از شدت گرما از خودروی خود پیاده شده و در زیر سایه درختی ایستاده است؛ نزدیکش میشوم و خودم را به عنوان خبرنگار ایرنا معرفی میکنم.
با وجود وعدههای مسوولان وضعیت هر روز بدتر میشود!
"مجید رستمی" مرد جوانی است که وانت دارد؛ میگوید: صفهای طولانی مقابل جایگاههای سوخت CNG از چند ماه پیش شروع شده است؛ هر روز در اخبار و کانالهای خبری میگویند مشکلات مربوط به این موضوع را حل خواهند کرد ولی هر روز بدتر میشود.
وی افزود: باور کنید انصاف نیست که زیر این گرمای تابستان چند ساعت به صف باشیم؛ من همین چند ساعتی که اینجا منتظر هستم را میتوانستم کلی کاسبی کنم.
برخی از جایگاههای سوخت تعطیل شدند
عمو "بهمن" را که یک راننده تاکسی و به نوعی ریش سفید رانندگان مسافرکشی بود که در صف حضور داشتند، همه میشناختند؛ آرام نزدیکتر شد و خواست او نیز حرفهایش را بزند؛ با آدرس دقیق برخی از جایگاههای سوخت " سی ان جی" ادعا کرد که تعدادی از این جایگاهها تعطیل شدهاند.
او میگوید که همین تعطیل شدنها سبب شده تا صفهای خودروها مقابل جایگاههای سوخت ایجاد شود؛ گلایه میکند که مسوولان اگر بخواهند میتوانند این مشکل را حل کنند ولی علاقهای ندارند.
اکثر جایگاههای سوخت متعلق به شهرداری ارومیه هنوز تعطیل هستند!
در همین راستا به سراغ " احمد مجرد" مدیر شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی منطقه ارومیه میرویم؛ او نیز تعطیلی تعدادی از جایگاههای سوخت در ارومیه را تایید و دلیل این صفها را همان میداند.
وی با بیان اینکه ۳۴ جایگاه سوخت " سی ان جی" در ارومیه وجود دارد، گفت: اخیرا جایگاههای تحت تملک شهرداری ارومیه تعطیل شده و تعداد جایگاههای " سی ان جی" به ۲۷ مورد رسیده است.
مدیر شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی منطقه ارومیه با بیان اینکه هفت جایگاه سوخت تحت تملک شهرداری ارومیه است، افزود: سه جایگاه از این ۷ جایگاه به چرخه فعالیت بازگشته است ولی چهار جایگاه دیگر به دلیل ایرادات فنی و ایمنی پرخطر تعطیل شده است.
وی با بیان اینکه باید شرایطی را فراهم آورد تا مردم به استفاده از سوختهای پاک تشویق شوند، گفت: بمنظور دستیابی به آسمان پاک، روزانه بطور میانگین ۷۸۰ هزار متر مکعب CNG در ارومیه و شهرهای شمالی استان آذربایجان غربی مصرف می شود.
مجرد ادامه داد: در راستای صرفه جویی مصرف بنزین و جلوگیری از آلودگی هوا استفاده از سوخت پاک (CNG) نقش بسیار عمده ای در حفظ سلامت محیط زیست را ایفا میکند.
وی با اشاره به اینکه در سطح مرکز و شهرهای شمال آذربایجان غربی تعداد ۷۵ باب جایگاه عرضه سوخت CNG مشغول ارائه خدمات به رانندگان هستند، اظهار داشت: از این تعداد، ۳۶ باب تک منظوره و ۳۹باب دومنظوره است.
مدیر شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی منطقه ارومیه گفت: براساس قانون و مقررات جاری شرکت، تمامی جایگاههای فعال دارای استاندارد های ایمنی و فنی بوده و با تمام ظرفیت مشغول بکار می باشند و بدیهی است اگر براساس بازدید ادواری سازمان استاندارد و اداره CNG این شرکت، مولفه های فنی و ایمنی در یک جایگاهی دچار نقص باشد بلافاصله به جهت اهمیت ایمنی، جایگاه و مشتری تعطیل می شود.
دلیل تعطیلی جایگاههای CNG متعلق به شهرداری چیست؟
"علی مرشدی" معاون امور زیربنایی و حمل و نقل شهرداری ارومیه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه تمامی این جایگاههای سوخت در دوره گذشته مدیریت شهری تعطیل شده و حدود یک سال از تعطیلی آنها میگذرد، افزود: متاسفانه سه جایگاه در سه ماهه نخست سال ۱۳۹۹ و مابقی نیز تا اسفند همان سال به تعطیلی کشیده شده و تدبیری در این راستا نشده بود.
وی با بیان اینکه هیچگونه تلاشی برای بازگشت این جایگاهها به چرخه فعالیت انجام نشده بود، افزود: رفع مشکلات فورا در دستور کار قرار گرفته و سه جایگاه از این هفت جایگاه به چرخه خدمات دهی بازگشته است.
" مرشدی" ایرادات فنی، عدم تمدید قراردادهای تعمیر نگه داشت و داشتن بدهی را از دلایل تعطیلی این جایگاهها عنوان کرد.
تمامی جایگاههای CNG تعطیل شده تا ۱۰ روز دیگر فعال میشوند
معاون امور زیربنایی و حمل و نقل شهرداری ارومیه با اعلام اینکه تا ۱۰ روز دیگر تمامی جایگاههای CNG تعطیل شده تحت تملک شهرداری به چرخه فعالیت باز میگردند، گفت: تا فردا یک جایگاه و تا ۱۰ روز دیگر نیز سه جایگاه دیگر فعال میشوند.
وی در پاسخ به اینکه در مصاحبه قبلی مدعی شده بودید که تا ۲۰ تیرماه تمامی جایگاههای تعطیل شده فعال خواهند شد، گفت: متاسفانه شرکتهای خصوصی فعال در این حوزه نتوانستند در زمان مقرر شده به وظایف خود عمل کنند.
وی ادامه داد: قراردادهای لازم جهت تعمیر نگه داشت این جایگاهها انجام شده و بدهیهای آنان به شرکتهای خدمات رسان نیز پرداخت شده است.
" مرشدی" خاطر نشان کرد که در روزهای شاهد برچیده شدن صفهای خودروها مقابل جایگاههای سوخت CNG در ارومیه خواهیم بود.
جایگاههای سوخت متعلق به شهرداری بدون مناقصه به بخش خصوصی واگذار شده است
معاون امور زیربنایی و حمل و نقل شهرداری ارومیه با بیان اینکه برای درگیر نشدن با تشریفات، جایگاههای سوخت متعلق به شهرداری بدون مناقصه به بخش خصوصی واگذار شده است، اظهار داشت: در همین راستا مقدمات لازم نیز فراهم شده تا مناقصه در این رابطه برگزار و این جایگاهها به طور کامل به بخض خصوصی واگذار شود.
به گزارش ایرنا، طی روزهای اخیر مشکل جایگاه های سی ان جی به دلیل تعطیلی جایگاه های شهرداری ، معضلات زیادی را برای شهروندان ارومیه ای ایجاد کرده است.
در ارومیه، حدود ۳۰۰ هزار خودرو وجود دارد ولی تعداد خودروهای با سوخت سی ان جی مشخص نیست
نظر شما