به گزارش روز شنبه ایرنا به نقل از اسپوتنیک، یونان یکی از کشورهای حاشیه مدیترانه است که دستخوش آتش سوزی های ویرانگر جنگلی شده و زبانه های آتش در حال نزدیک شدن به آتن است.
مناطق مسکونی در اطراف آتن به واسطه خطر آتش سوزی تخلیه شده و دودی غلیظ پایتخت یونان را فراگرفته است.
مقام های یونان پیشتر مجبور شدند ساکنان ناحیه ای در شرق منطقه آتیکا را که منبع اصلی تامین آب آتن است، تخلیه کنند.
یونان از ۲۷ ژوئیه (۵ مرداد) یک موج هوای گرم را تجربه کرده است. با شدت گرفتن موج گرما در شرق مدیترانه، دمای هوا در بخش هایی از پایتخت یونان به ۴۲ درجه سانتیگراد رسیده است. مقام های یونانی این وضعیت را بدترین شرایط در یونان از سال ۱۹۸۷میلادی توصیف کرده اند.
گرمای شدید، آتش سوزی های مرگباری را در ترکیه، ایتالیا، یونان و آلبانی رقم زده است. آتش سوزی های گسترده همچنین در بخش های دیگری از یونان نیز روی داده و باعث تخلیه مناطق ساحلی در منطقه جنوبی پلوپونز و جزایر اویا و کاس شده است.
آتش نشان ها در یونان هفته گذشته با نزدیک شدن زبانه های آتش به منطقه «المپیا» (محل باستانی برگزاری مسابقات المپیک)، با مهار آتش سوزی در جزیره اِویا دست و پنجه نرم می کنند.
در این دوره از سال منطقه المپیا در یونان میزبان گردشگران است. اما این منطقه دیدنی به همراه شش روستای نزدیک آن از بیم آتش تخلیه شده اند.
به نوشته یک روزنامه محلی یونان، بخشی از منازل مسکونی، سوله های کشاورزی، اصطبل ها و کل مزارع درختان زیتون به خاکستر تبدیل شده است.
از ابتدای سال میلادی جاری، نزدیک به۱۳ هزار ۵۰۰ هکتار اراضی در یونان سوخته و این درحالی است که این رقم در بازه زمانی مشابه از سال ۲۰۰۸ تا ۲۰۲۰ میلادی، ۷۵۰۰ هکتار بوده است.
ترکیه نیز دیگر کشور حاشیه مدیترانه در سال جاری میلادی صحنه آتش سوزی جنگل ها ناشی از باد شدید و افزایش بی سابقه دما بوده است. نزدیک به ۹۵ هزار هکتار اراضی در این کشور از ماه ژانویه (دی ۹۹) تاکنون سوخته و حال آنکه این رقم در بازه زمانی مشابه از سال ۲۰۰۸ تا ۲۰۲۰ میلادی، ۱۳، ۵۱۶ هکتار بوده است.
دمای هوا در ترکیه ماه گذشته به رکورد تازه ۴۹/۱ درجهٔ سانتیگراد رسید و پیشبینی میشود که گرمای شدید همچنان در این کشور ادامه داشته باشد. تاکنون کشورهای روسیه، یونان، آذربایجان، فرانسه و ایران با ارسال هواپیمای آبپاش یا تیمهای آتشنشان به یاری آنکارا شتافتهاند.
در این میان، آتش سوزی در بخش هایی از اروپا از جمله ایتالیا و اسپانیا نیز روی داد.
ایتالیا صحنه حریقهای موسمی پراکنده بود که بسیاری از آن ها در جزیره ساردنیا روی داد. پس از آتش سوزی های ویران کننده در ساردنیا، ۲۰ هزار هکتار جنگل، باغ های زیتون و محصولات زراعی در این کشور ویران شد.
جنوب اسپانیا نیز به تازگی دمای حدود ۴۰ درجه سانتیگراد را تجربه کرد و به گفته مقامات محلی، خشکسالی خطر آتش سوزی را به همراه داشت.
آتشنشانان اسپانیایی نیز که دو هفته پیش حریقی را در ساحل کاتالونیا مهار کردند. همچنین آتش سوزی در ناحیه سنخوان واقع در ۷۰ کیلومتری شرق مادرید روی داد و ماموران آتش نشان برای اطفای حریق به منطقه حادثه دیده اعزام شدند.
اگرچه اروپای شمالی تا حدی از حریق های موسمی در امان مانده اما بحران آب و هوایی دامنگیر این مناطق نیز شده است. فنلاند از ۲۶ ژوئیه، ویرانگرترین آتش سوزی خود را در پنجاه سال گذشته تجربه کرده است.
نظر شما