به گزارش روز شنبه ایرنا از تارنمای فرانس انفو؛ هدف این نهاد وابسته به سازمان ملل متحد مستقر در ژنو، کاستن از نابرابری شدید در توزیع واکسن میان کشورهای ثروتمند و فقیر و کمک به مبارزه همه جانبه و گسترده با همه گیری بیماری کووید - ۱۹ است.
تدروس آدهانوم قبریسوس رئیس سازمان جهانی بهداشت گفت: ما نمی توانیم بپذیریم کشورهایی که تاکنون بیشترین موجودی واکسن های جهان را مصرف کرده اند، از این پس هم مقدار بیشتری از آن را مصرف کنند در حالی که آسیب پذیرترین مردم جهان، بدون دریافت حتی یک واحد واکسن، بدون حفاظ باقی مانده اند.
بر اساس ارزیابی این نهاد بهداشتی و درمانی جهان؛ در نظرگرفتن این درخواست به واکسیناسیون دستکم ۱۰ درصد از شهروندان هر کشور تا پایان سپتامبر کمک خواهد کرد.
آهانوم افزود: من نگرانی همه دولت ها را برای حفاظت از شهروندانشان از سویه دلتا درک می کنم، اما نمی توانیم بپذیریم که کشورهایی که تاکنون بیشترین میزان از موجودی واکسن ها را مصرف کرده اند، بازهم مقدار بیشتری از آن را مصرف کنند.
بر اساس برآورد این سازمان، تا ماه مه (اردیبهشت) از هر ۱۰۰ شهروند کشورهای دارای درآمد بالا، نزدیک به ۵۰ واحد واکسن دریافت کرده اند و این رقم از آن هنگام تاکنون ۲ برابر شده است. اما کشورهای با درآمد پائین به علت کمبود واکسن، تنها توانسته اند به ازای هر ۱۰۰ شهروند خود یک و نیم واحد واکسن تزریق کنند.
آدهانوم خواستار تغییر کامل مسیر و وضع از ارسال بیشتر واکسن های تولید شده به کشورهای پردرامد، به فرستاده شده واکسن های تولید شده به کشورهای بادرآمد پائین شد.
فرانسه و آلمان اعلان کرده اند که از سپتامبر، تزریق واکسن کمکی و تقویتی به ویژه به سالمندان و افراد آسیب پذیر را آغاز خواهند کرد.
بر اساس تازه ترین آمارها؛ میزان تزریق واکسن در کشورهایی که توسط بانک جهانی در طبقه بندی دارای درآمد بالا قرارگرفته اند، ۱۰۱ واحد واکسن به ازای هر ۱۰۰ شهروند بوده، اما این میزان در ۲۹ کشور دارای درآمد پائین، به تنها ۱.۷ واحد به ازای هر ۱۰۰ شهروند سقوط می کند.
کیت اوبرین رئیس بخش واکسن های سازمان جهانی بهداشت نیز گفته که هنوز شواهد و مدارک متقاعد کننده ای به دست نیامده که نشانگر ضرورت واقعی تزریق واحدهای تقویتی واکسن به افرادی باشد که پیش از این به صورت کامل واکسینه شده اند.