آمادگی دانشگاه بقیه الله برای شروع فاز دوم کارآزمایی بالینی واکسن نورا

تهران ایرنا- رییس دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله از آمادگی دانشگاه بقیه الله برای شروع فاز دوم کارآزمایی بالینی واکسن ایرانی نورا خبر داد و گفت: پس از دریافت مجوزهای نهایی برای تزریق واکسن نورا در نظر داریم این واکسن را برای سنین ۱۲ تا ۲۰ سال پیشنهاد کنیم.

به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، حسن ابوالقاسمی روز چهارشنبه در نشست خبری پایان مرحله اول کارآزمایی بالینی واکسن نورا این دانشگاه گفت: دانشگاه علوم‌ پزشکی‌ در ۱۸ ماه گذشته با هدف کنترل و شکست کرونا قطب بزرگی در تحقیقات در زمینه این ویروس بود.

وی با استفاده از روشهایی مانند اهدای پلاسمای بهبود یافتگان در بیمارستان بقیه الله گفت: تعداد فوتی‌های ناشی از کرونا در بیمارستان بقیه الله در مقایسه با سایر مراکز درمانی ۲ تا ۴ درصد کمتر بود و ما اولین‌ مرکزی بودیم‌ که داروی کورتون را برای درمان استفاده کردیم و ثابت شد که یکی‌ از بهترین داروهای کارساز برای غلبه بر کرونا است.

ابوالقاسمی ادامه داد: از اسفند ۹۸ برای اینکه واکسنی را برای غلبه بر کرونا طراحی کنیم، فعالیت‌های خود را آغاز کردیم و این تلاش‌ها باعث شد واکسن نو ترکیبی تولید شود.  بر این‌اساس جهت کار آزمایی بالینی، تعداد ۷۰ نفر داوطلب شدند و با تزریق این واکسن به افراد ۱۸ تا ۵۰ سال آزمایش مشخص شد این‌ واکسن عوارض جانبی خاصی ندارد.  

رییس دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله تصریح کرد: در فاز دوم به دنبال آن هستیم تا به ۳۰۰ تا ۵۰۰ نفر از جوانان ۱۲ تا ۲۰ ساله واکسن بزنیم که در این‌ زمینه موافقت‌های اولیه اخذ شده است اما آغاز فاز دوم نیازمند مشارکت داوطلبانی است که تاکنون کرونا نگرفته باشند البته تقاضا کردیم تا فاز دوم و سوم را هم‌ زمان شروع کنیم.

وی اظهار کرد: الان سه چهارم تخت‌های بیمارستانی ما تحت اشغال بیماران کرونایی است به نحوی که ۸۰۰ مبتلای سرپایی کرونا در تهران که امروز به هزار نفر خواهد رسید، بیمارانی هستند که تحت درمان پزشکان این بیمارستان قرار دارند.  

ابوالقاسمی در خصوص واردات واکسن‌ هم گفت: دولت هر چقدر بتواند واکسن وارد کند مخالفتی نداریم چون در آینده نیاز بسیار زیادی برای استفاده از واکسن خواهیم داشت.   

رییس دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله افزود: دانشگاه بقیه الله تنها دانشگاه پزشکی‌ در سپاه است بر این اساس اعتبار بخشی مراکز درمانی را هم این دانشگاه باید داشته باشد که تحقق  این مهم  هم نیازمند هماهنگی ‌بین سپاه و وزارت بهداشت است.

وی ادامه داد: واکسن‌های نو ترکیب باید سه دوز تزریق شوند البته نتایج این باید در آزمایش های بالینی‌ مشخص شود از سوی دیگر واکسن‌ نورا چون نوترکیب است چنانچه مجوز تولید نهایی آن صادر شود به راحتی قابلیت تولید بالای سه میلیون دوز را در ماه داریم زیرا تولید این‌گونه واکسن‌ها راحت‌تر است.

 ابوالقاسمی ادامه داد: طبق پروتکل فاز یک دوماه زمان برد ولی همان گونه که عنوان شد آمادگی داریم چنانچه سازمان غذا و دارو موافقت کند فاز دوم و سوم را هم‌زمان آغاز کنیم و تداخلی هم نخواهند داشت؛ کار آزمایی بالینی فاز دوم از دو هفته دیگر آغاز می شود.  

وی تاکید کرد: برای کنترل بیماری پیشنهاد ما این‌است که رفت و آمدها در شهر به شدت کنترل شود البته صرف تعطیلی کافی نیست چون برای شکستن زنجیره انتقال باید اعمال قرنطینه به شدت اعمال شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha