سعید کریمی روز سهشنبه در نشست با خبرنگاران جذب دانشجویان خارجی در دانشگاهها را از عوامل موثر در پیشرفت و توسعه مراکز علمی دانست و افزود: دانشجویان جذب شده از افغانستان در دانشگاه شهرکرد در مقاطع تحصیلات تکمیلی و دکتری تخصصی مشغول به تحصیل هستند و تلاش میشود با همکاری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و پذیرش تعداد بیشتری از دانشجویان خارجی در این دانشگاه، روند بینالمللی شدن دانشگاه شهرکرد دنبال شود.
وی در ادامه به کاهش متقاضیان تحصیل در برخی رشتههای مهندسی کشاورزی به دلیل افزایش تعداد دانشآموختگان این رشتهها و نبود بازار کار اشاره و تصریح کرد: با توجه به واگذاری آمایش رشتههای تحصیلی به مراکز آموزش عالی هر استان به منظور تغییر در تعداد و نوع رشتههای تحصیلی متناسب با نیازها و ظرفیتهای هر استان، ایجاد رشتههای ترکیبی در دستور کار دانشگاه شهرکرد قرار گرفته است.
کریمی یادآور شد: استقبال از رشتههای تخصصی در دانشگاه شهرکرد در سالهای گذشته با افزایش قابل توجهای رو به رو شده است به طوری که در سال گذشته، ۲۰۲ دانشجو دکتری عمومی دامپزشکی و بیش از ۲۰۰ دانشجو مقطع دکتری تخصصی کشاورزی در این دانشگاه تحصیلات خود را دنبال کردند.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود به فعالیتهای عمرانی دانشگاه شهرکرد در دولت دوازدهم اشاره کرد و گفت: برای ساخت خوابگاههای دانشجویی در این مدت از کمک خیرین و حمایتهای مالی بنیاد ۱۵ خرداد استفاده و ۲ خوابگاه دانشجویی به نامهای ۱۵ خرداد و امالبنین به مجموعههای خوابگاهی این دانشگاه اضافه شد.
رییس دانشگاه شهرکرد تکمیل مجموعه دامپروری را به عنوان یکی دیگر از اقدامات مهم این دانشگاه در حوزه عمرانی دانست و یادآور شد: این طرح از جمله طرحهای سفر رییس جمهوری است که عملیات ساخت آن از سال گذشته در زمینی به وسعت چهار هزار مترمربع آغاز شده است و امید میرود با بهرهبرداری از آن تا پایان سال آینده، جهش مناسبی در روند اجرای طرحهای علمی حوزه دامپزشکی و پژوهشکدههای مرتبط صورت بگیرد.
وی به پیشرفت ۹۷ درصدی عملیات ساخت دانشکده دامپزشکی دانشگاه شهرکرد نیز اشاره و تصریح کرد: این دانشکده بر اساس استانداردهای ویژه رشته دامپزشکی و با صرف بیش از ۱۸ میلیارد ریال اعتبار ساخته شده است که در صورت اختصاص اعتبارات جدید این طرح عمرانی به زودی آماده بهرهبرداری خواهد شد.
رییس دانشگاه شهرکرد در ادامه با بیان اینکه پذیرش دانشجو در پردیس بروجن مشروط به تکمیل ساختمانهای آموزشی واقع شده در این پردیس است، افزود: با پیگیریهای انجام شده، موافقت اصولی این پردیس که در سال ۹۴ باطل اعلام شده بود بار دیگر به جریان افتاد و در حال حاضر عملیات ساخت دانشکدههای این پردیس با ۷۵ درصد پیشرفت فیزیکی دنبال میشود.
کریمی، تکمیل پژوهشکده زیستفناوری، ساخت و بهرهبرداری از ساختمان مرکزی دانشگاه، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، کتابخانه مرکزی، میدان پژوهش، ساختمان جدید نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، منبع ذخیره آب، بوستان مطالعه خواهران، ساختمان مرکز داده فناوری اطلاعات، بازارچه دانشجویی، خوابگاه پردیس فارسان، موتورخانه مجموعه صدرا و مقاومسازی دانشکده کشاورزی را از دیگر طرحهای عمرانی انجام شده در این دانشگاه طی سالهای ۹۲ تا ۹۹ برشمرد.
دانشگاه شهرکرد در رتبهبندی ۲۰۲۰ تایمز برای نخستین بار به جمع دانشگاههای جوان جهان پیوست
رییس دانشگاه شهرکرد در تشریح دستاوردهای علمی و پژوهشی این دانشگاه گفت: کسب جایگاه نخست با کیفیتترین تحقیقات حوزه کشاورزی بین دانشگاههای کشور، کسب عنوان پژوهشگر برجسته جوان کشور، قرارگیری در جمع مؤثرترین دانشگاههای مهندسی دنیا، حضور دانشگاه شهرکرد در جمع پنج دانشگاه برتر کشور در تکمیل اکوسیستم کارآفرینی و قرار گرفتن در زمره مؤثرترین دانشگاه یک درصد برتر جهان از جمله افتخارات علمی این دانشگاه به شمار میرود.
کریمی افزود: بر اساس فهرست منتشر شده موسسه اسکو پرس در سال گذشته، هفت نفر از اعضای هیات علمی دانشگاه شهرکرد توانستند در جمع ۲ درصد دانشمندان برتر جهان قرار بگیرند.
وی همچنین به انتخاب این دانشگاه به عنوان برترینهای مراکز علمی در حوزه علوم زیستی و علوم فیزیک نیز اشاره و تصریح کرد: دانشگاه شهرکرد در سال ۲۰۲۰ بر اساس رتبهبندی تایمز برای نخستین بار به جمع ۳۰۰ دانشگاه برتر جهان راه یافت.
کریمی تعداد اعضای هیات علمی ثابت و حقالتدریس دانشگاه شهرکرد را ۴۷۰ نفر اعلام کرد و افزود: اعضای هیات علمی این دانشگاه از جمله جوانترین محققان و پژوهشگران برجسته کشوری هستند که ارتباطات بسیار مطلوبی با جامعه علمی در دیگر دانشگاههای جهان دارند که این مورد موجب ارتقای علمی این دانشگاه نیز شده است.
آموزشها در سال تحصیلی جدید به سه شیوه ترکیبی، مجازی و حضوری دنبال میشود
رییس دانشگاه شهرکرد همچنین در پاسخ به سوال خبرنگاران در خصوص چگونگی پذیرش دانشجویان در سال تحصیلی جدید با توجه به شرایط کرونایی گفت: در صورتی که فرآیند واکسیناسیون دانشجویان و استادان بر اساس برنامهریزیها انجام شود احتمال بازگشایی محدود دانشگاه در سال تحصیلی جدید وجود دارد.
کریمی اظهار داشت: مبنای آموزش در سال تحصیلی آینده آن است که از سه شیوه آمورش ترکیبی، حضوری و مجازی استفاده شود به گونهای که دروس نظری مقطع کارشناسی از طریق آموزشهای مجازی ارائه شود و تنها در بخش عملی، دانشجویان به صورت محدود و با برنامهریزیهای ویژه در دانشگاه حاضر شوند.
وی تصریح کرد: روند آموزشی در مقاطع تحصیلات تکمیلی نیز به صورت حضوری دنبال خواهد شد.
به گزارش ایرنا، دانشگاه شهرکرد با داشتن سه پردیس علمی در شهرکرد، فارسان و بروجن و هفت دانشکده پذیرای بیش از هفت هزار دانشجو در ۱۸۰ رشته تحصیلی است.
نظر شما