«عباس جودکی» روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: : اگرچه دریاچه تالاب میقان فصلی است اما میزان آب موجود این دریاچه امسال در مقایسه با مدت مشابه سال قبل بیش از ۵۰ درصد کاهش دارد که نشان از حاکمیت پدیده خشکسالی شدید است.
فرمانده یگان حفاظت محیط زیست استان مرکزی ادامه داد: افزایش دما باعث تبخیر سریعتر آب دریاچه تالاب میقان در سال جاری شده و امید میرود که با بهبود بارشها در پاییز و زمستان پیشرو بخشی از پیامدهای مخرب ناشی از اقلیم خشک این منطقه التیام یابد.
جودکی اظهار داشت: کاهش بیشتر حجم ذخیره آب حوضچههای تالاب میقان اراک موجب میشود که سطح بیشتری از این منطقه مستعد شنهای نمکی باشد و با کمترین وزش باد کلانشهر اراک در معرض افزایش چتری از ریزگرد قرار میگیرد.
وی گفت: سویه وزش باد بر اساس شرایط اقلیمی بیشتر از سمت تالاب میقان به اراک است و همین امر باعث شده تا نگرانی در خصوص افزایش روزهای آلاینده هوای این کلانشهر با منشاء گرد و غبار محلی بیشتر شود.
فرمانده یگان حفاظت محیط زیست استان مرکزی افزود: خشکسالی امسال مشکلاتی را نیز در تامین آب مناطق حفاظت شده ایجاد کرد که این مشکل با تدابیر ویژه و آبرسانی روزانه از طریق تانکر حل شده است.
جودکی تصریح کرد: در فصل گرم امسال با وجود خشکسالی رخ داده مشکلی در تامین آب به حیات وحش استان مرکزی وجود ندارد و موردی از بیماری در حیات وحش گزارش نشده است.
استان مرکزی یکی از مناطق برخوردار طبیعی در امتداد زاگرس است که انواع مناطق زیستگاهی تالابی، کویر، کوهستانی، دشت و غیره را در خود دارد و بر اساس آخرین مطالعات انجام شده تاکنون ۳۶۳ گونه جانوری شامل ۵۳ گونه پستاندار، ۲۰۵ گونه پرنده، ۵۴ گونه خزنده، ۲۰ گونه دوزیست، ۱۷گونه آبزی و یکهزار و ۳۳۶ گونه گیاهی در آن شناسایی شده است.
۱۲ و ۲۵ صدم درصد از مساحت استان مرکزی در قالب ۱۱ منطقه تحت مدیریت زیست محیطی به ثبت رسیده که این مناطق از بهترین زیستگاهها و پناهگاههای حیات وحش کشور محسوب میشوند.
مناطق تحت حمایت استان مرکزی شامل ۲ منطقه حفاظت شده ۷۰ قله اراک و الوند خمین، ۲ پناهگاه حیات وحش راسوند شازند و جاسب دلیجان، مناطق شکار ممنوع بازرجان تفرش، کلاهه آشتیان، چال خاتون شازند، پلنگاب خنداب، خرقان زرندیه و تالاب میقان و اثر طبیعی ملی غار نخجیر است.
منطقه حفاظت شده ۷۰ قله اراک دارای حدود ۹۷ هزار هکتار وسعت و اولوند خمین هشت هزار و ۶۰۰ هکتار است.
استان مرکزی خاستگاه سوم کشور در حوزه تنوع زیستی است.
نظر شما