به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، دکتر علیرضا زالی در نشست هماندیشی با مدیران عامل شرکتهای تولید و پخش دارو درخصوص ساماندهی نحوه توزیع و کمبودهای دارویی خاطرنشان کرد: دامنه یا ارتفاع موج این خیز پنجم بیماری مطلقا قابل قیاس با امواج قبلی نیست و نزدیک دو ماه است که تهران مثل اکثر استانهای کشور درگیر موج یا فراز پنجم بیماری شده است .
وی با اشاره به وضعیت بیماری کرونا در تهران و آمار بیماران سرپایی و بستری در بخشهای عادی و ویژه خاطرنشان کرد: در تهران ۱۱۸ بیمارستان در ارایه خدمات درمانی به بیماران کرونایی مشارکت دارند که ۱۵ بیمارستان بیشتر از بقیه درگیر هستند.
فرمانده ستاد مقابله با کرونای پایتخت با اشاره به شرایط سخت فعلی و آمار بالای بیماران جدید و تعداد کم ترخیصیها در بیمارستانها یادآور شد که یک تراز منفی بین ورودی و ترخیص بیمارستانها وجود دارد.
دوره نقاهت مبتلایان به کرونا دلتا طولانی است
وی با اشاره به ماهیت و تفاوتهای سوش دلتا کرونا با سایر سوشهای ویروس گفت: این سوش برخلاف سوشهای قبلی بار ویروسی چندبرابری دارد و در مجاری تنفسی برخی ناقلان و مبتلایان بیش از هزار برابر سوشهای قبلی باقی میماند که حاکی از این است که ریشه کنی این سوش از بدن انسان طولانی تر از سایر ویروسها صورت می گیرد.
زالی افزایش ریزش بخشهای ویروسی در این سوش را بر اثربخشی پروتکلهای درمانی و دارویی بیماران مبتلا به دلتا کرونا موثر دانست و خاطرنشان کرد: علیرغم تمام درمانهای دارویی متاسفانه دوره نقاهت بیماران مبتلا به دلتا ویروس طولانی تر است.
وی با اشاره به این که سوش دلتا درمان پذیری متفاوتی دارد و بارقه های واکسن گریزی در آن دیده می شود بر ضرورت بازنگری استراتژی های تامین دارویی برای بیماران کرونایی و نیاز به منابع لجستیک دارویی تاکید کرد.
فرمانده ستاد مقابله با کرونای پایتخت در بخش دیگری از سخنان خود بر ضرورت بازهویت و استفاده از ظرفیت داروخانه ها در نظام توزیع دارو و ماسک و وسایل حفاظتی اشاره کرد و همچنین بر تدوین پروتکل های درمانی و دارویی بیماران کرونایی با شواهد علمی توسط مراکز پژوهشی تاکید کرد.
ساماندهی سامانه های توزیع داروها، استفاده از ظرفیت شرکت های پخش دارویی در بازتوزیع داروها، ضرورت تزریق اعتبارات برای احیای سیستم توزیع و تولید دارو، پوشش بیمه ای داروهای کرونایی، تشکیل یک نظام مقتدر CDC برای فضای مجازی، ضرورت بازنگری استراتژی توزیع انسولین، حذف تکانه های شوک آور در قیمت داروها از دیگر موارد مطرح شده توسط زالی در این نشست بود.
فرمانده ستاد مقابله با کرونای تهران ضمن تقدیر از زحمات وطن دوستانه شرکت های پخش و تولید دارو در پاندمی اظهار امیدورای کرد که نتایج این نشست هم اندیشی باعث رفع بسیاری از چالش های موجود در این حوزه شود.
در این نشست مدیران عامل شرکت های دارویی مختلف نیز ضمن ارایه گزارشی درخصوص نحوه فعالیت و عملکرد خود در پاندمی کرونا و چالش های موجود در خصوص تولید و ساماندهی توزیع داروها به ویژه داروهای کرونایی به بیان نظرات و پیشنهادات و مطالبات خود پرداختند.
ضرورت واکسیناسیون کارکنان شرکت های دارویی، نیازهای دارویی، چالشهای فرایند تولید و توزیع داروها، مشکلات بیمه ای داروها، مطالبات شرکت های دارویی مشکلات ارزی برخی از مطالب عنوان شده توسط آنان بود.
نظر شما