آغاز ماه محرم فرصتی را به مردم خیر و نوع دوست میدهد تا هرکس با هر توان نذری را برای این ماه ادا کند.
یکی با نذر اطعام، دیگری با کمک به مستمندان و عدهای هم با نذر خون به بیماران نیازمند کمک میکنند و این سنت پسندیده در سالهای اخیر پررنگتر شده و طی ۲ سال اخیر با شیوع ویروس کرونا نذر خون بیشتر مورد استقبال عزاداران اباعبدالله الحسین(ع) قرار گرفته است.
اهدای خون به نوعی صدقه جاریه و زکات سلامتی است و افراد نیک اندیش با آغاز ماه محرم تا اربعین برای اهدای خون به مراکز منتخب خونگیری مراجعه میکنند و عزاداران حسینی در استان مرکزی نیز ترویج کننده این سنت حسنه هستند.
با آغاز ایام عزاداری سیدالشهدا(ع) و یاران با وفایش، زمزمههای چگونگی ادای نذورات به ویژه در ایام کرونا مطرح میشود و انتظار است ادای نذورات شهروندان به سمت کمکهای مومنانه و توزیع مواد غذایی خام و نذر خون و تامین لوازم بهداشتی سوق داده شود.
یکی از نذورات پرطرفدار و مورد نیاز جامعه در روزهای اوج پیک پنجم کرونا، اهدای خون است که متولیان سلامت در استان مرکزی تلاش دارند بستر لازم برای اجرای این نذر را فراهم کنند.
نذر خون پویشی حسینی که خیلی زود فراگیر شد
«حسین رمضانی» از اهدا کنندگان مستمر خون در اراک معتقد است: پویش نذر خون در حالی فراگیر شد که برخی با انجام سنت نادرست قمه زنی، فلسفه عاشورا و عزاداری اباعبدالله الحسین را خدشه دار میکردند.
وی میگوید: بعد از فرهنگ سازی در سالهای متوالی، اکنون عاشقان امام حسین (ع) با نذر خون برای بیماران نیازمند، یاری رسان آنان هستند.
این اهدا کننده مستمر خون اظهار داشت: اکنون که بیماری کرونا شایع شده مردم نباید از اهدای خون ترس داشته باشند زیرا پروتکلهای بهداشتی در این مراکز به طور جدی رعایت میشود.
«محمد سالاری» از دیگر اهداکنندگان مستمر خون در اراک گفت: اهدای خون یک وظیفه شرعی و اخلاقی است و علاوه بر حس خوب مشارکت در امر خیر موجب میشود تا سلامت خود را نیز تامین کنیم.
وی افزود: اکنون که شیوع کووید ۱۹ موجب شده تا بیماران بیش از گذشته به اهدای خون نیاز داشته باشند و انتظار است شهروندان نیک اندیش با برنامه ریزی و رعایت دستورالعمل های بهداشتی در این پویش نذر خون مشارکت کنند.
نذر خون منحصرا محدود به روز تاسوعا و عاشورا نیست
مسئول جذب و اهداکنندگان اداره کل انتقال خون استان مرکزی گفت: ۳۰ تخت برای نذر اهدای خون عزاداران در استان پیش بینی شده است.
«لیندا حسین آبادی» افزود: اهدا کنندگان در پویش «نذرخون» میتوانند از اول ماه محرم تا اربعین حسینی در نوبت صبح از ساعت هشت تا ۱۲ و در نوبت عصر هم از ساعت ۱۴ تا ۱۶ به پایگاههای انتقال خون استان مرکزی مراجعه کنند.
وی اظهار داشت: سامانه نوبت دهی انتقال خون استان برای عزاداران پیش بینی شده تا در شرایط شیوه کووید ۱۹ از شلوغی و انتقال بیماری در مراکز اهدا جلوگیری شود.
مسئول جذب و اهداکنندگان اداره کل انتقال خون استان مرکزی گفت: از مردم درخواست میشود نذر خون خود را به روزهای عاشورا و تاسوعا و نیز روزهای پایانی اربعین موکول نکنند و با اهدای خون به بیماران نیازمند خون کمک نمایند.
حسین آبادی افزود: مردم میتوانند با تاسی از سالار شهیدان در کمک به دیگر مومنان در پویش «اهدای خون آگاهانه از تاسوعا تا اربعین حسینی» مشارکت کنند.
وی اظهار داشت: پنج هزار و ۶۳۵ نفر از اول محرم تا اربعین حسینی سال گذشته در استان مرکزی برای نذر خون مراجعه کردند که از این تعداد چهار هزار و ۶۶۴ نفر موفق به اهدا شدند که ۳۱۵ نفر از اهدا کنندگان زن بودند.
نذر خون ریشه در باور دینی و معنوی اهداکنندگان دارد
مدیرکل انتقال خون استان مرکزی گفت: نذر خون از سنتهای ارزشمندی است که در سالهای اخیر در بین عزاداران سالار شهیدان گسترش یافته است.
دکتر«فاطمه سادات مهدویانی» افزود: اهدای خون در ایران علاوه بر انگیزه بشر دوستانه ریشه مذهبی هم دارد و این مهم از سال ۹۴ برای هدایت برخی از سنت غلط قمه زنی به نذر خون انجام شده است.
وی اظهار داشت: چون طول عمر و نگهداری فرآوردههای خونی مانند پلاکت سه تا پنج روز است بهتر است اهدا کنندگان، نذر خون خود را صرفا به روز تاسوعا و عاشورا موکول نکنند و در فاصله اول محرم تا اربعین حسینی در نذر خون مشارکت داشته باشند.
مدیرکل انتقال خون استان مرکزی گفت: استان مرکزی حدود ۱۰۰ بیمار تالاسمی و شماری هم بیمار سرطانی دارد که باید همواره ذخایر خونی برای این دست از بیماران تامین شود، بنابراین اهدا کنندگان با برنامه ریزی در تامین خون مورد نیاز بیماران همکاری کنند.
مهدویانی افزود: تمهیدات و مقدمات لازم برای اهدای آسانترخون توسط مردم استان مرکزی در سامانه نوبت دهی اهدای خون در شبهای محرم فراهم شده است.
سازمان انتقال خون ایران در سال ۱۳۵۳ تاسیس شد.
در حال حاضر سازمان انتقال خون ایران بالاترین و تنها مرجع تصمیمگیری در زمینه تامین و توزیع خون و فرآوردههای خونی سالم در کشور است.
نظر شما