فریبا رضائی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: از این تعداد حدود ۲۷۰ قطعه انواع پرندگان شامل کبک، عقاب، سارگچه، دلیجه، لک لک، جغد، بوتیمار و مرغابی و ۳۰ گونه از پستانداران شامل سنجاب، روباه، گرگ و کل و بز بودند که در این مدت به زیستگاه های مناسب در استان بازگردانده شدند.
وی با اشاره به اینکه حیات انسان ها به بقای حیات وحش بستگی دارد افزود: هر گونه ای که از محیط زیست حذف شود،آثار زیست محیطی و مخاطرات زنجیره غذایی را به دنبال دارد و در نهایت برای حیات بشریت تهدید به شمار می رود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست کردستان گفت: تیمار، نگهداری و معاینات دامپزشکی با توجه به افزایش آگاهی و حساسیت های زیست محیطی مردم در خصوص ارزش و اهمیت حیات وحش و لزوم بررسی علمی مقابله با بیماری ها در حیات وحش نگهداری و تیمار وحوش آسیب دیده در اولویت برنامه های این اداره کل قرار دارد.
دستگیری ۱۴۰ متخلف زیست محیطی در استان
مدیرکل حفاظت محیط زیست کردستان اظهار داشت: امسال با تلاش شبانه روزی محیطبان این اداره کل در پایشهای خود در مناطق حفاظت شده استان، ۱۴۰ متخلف زیست محیطی در استان به مراجع قضایی معرفی شده اند.
وی اضافه کرد: در این مدت ۱۳۳ پرونده مربوط به جرایم زیست محیطی در مراجع قضایی تشکیل شده که از این تعداد۳۷ فقره مختومه، ۹۶ فقره در جریان است که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲ برابر رشد داشته است.
کردستان دارای پنج منطقه حفاظت شده شامل منطقه چلچمه و سارال با ۹۷ هزار هکتار، منطقه حفاظت شده بیجار با وسعت ۳۲ هزار هکتار، منطقه بدر و پریشان قروه با وسعت ۴۳ هزار هکتار، منطقه حفاظت شده شاهو و کوسالان با وسعت ۵۷ هزار هکتار و منطقه عبدالرزاق سقز با وسعت ۳۹ هزار هکتار و پناهگاه حیات وحش زریوار با وسعت سه هزار هکتار و ۲ اثر طبیعی ملی وچندین منطقه شکار ممنوع است که این استان را در زمره منحصربفرد ترین نقاط کشور به لحاظ تنوع گونههای جانوری و گیاهی قرار داده است.
نظر شما