۲۳ مرداد ۱۴۰۰، ۱۲:۲۷
کد خبرنگار: 2330
کد خبر: 84436411
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

سودآوری دُزهای تقویتی واکسن کرونا برای شرکت های آمریکایی

تهران-ایرنا- خبرگزاری رویترز به نقل از تحلیلگران و سرمایه گذاران در بخش مراقبت های بهداشتی  نوشت: انتظار می رود دُزهای تقویتی واکسن کرونا میلیارها دلار سود نصیب شرکت های داروسازی فایزر، بیون تک و مدرنا کند که می تواند با فروش سالانه ۶ میلیون دلاری واکسن آنفولانزا در سالهای پیش رو رقابت کند.

به گزارش ایرنا، این رسانه افزود: اکنون چندین ماه است که شرکت های سازنده واکسن می گویند انتظار دارند افرادی که به طور کامل واکسینه شده اند برای پیشگیری از ابتلا به گونه جدید ویروس کرونا نیاز دارند واکسن های تقویتی بیشتری را دریافت کنند.

اکنون تعداد فزاینده ای از کشورها همچون شیلی و آلمان و رژیم صهیونیستی قصد دارند در مواجه با ویروس کرونای دلتا که سرعت انتقال بالایی دارد، واکسن های تقویتی خود را به شهروندان مسن تر یا افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارد تزریق کنند.

اداره غذا و داروی آمریکا پنجشنبه شب مجوز استفاده از دزُهای تقویتی واکسن کرونا ساخت شرکت های فایزر و مدرنا را برای افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند، صادر کرد. فایزر در کنار شرکت آلمانی شریک خود بیون تک و شرکت مدرنای آمریکا بیش از ۶۰ میلیارددلار برای فروش دٌزهای تقویتی واکسن کرونا بین سالهای ۲۰۲۱  و ۲۰۲۲ سرمایه گذاری کرده اند.

این توافق شامل تامین دو دُز از واکسن اولیه و میلیاردها دلار واکسن های تقویتی احتمالی برای کشورهای ثروتمند است.

تحلیلگران پیش بینی کرده اند که در آمد فروش این واکسن ها بیش از ۶.۶ میلیارد دلار برای شرکت های فایزر و بیون تک و ۷.۶ میلیارد دلار برای مدرنا در سال ۲۰۲۳ باشد که عمدتا حاصل از درامد دُزهای تقویتی واکسن است.

شرکت های واکسن ساز می گویند  شواهدی که نشان می دهد سطح آنتی بادی بدن افراد واکسینه شده بعد از شش ماه کاهش می یابد و افزایش پیشرفت بیماری در کشورهایی که عمدتا تحت تاثیر شیوع ویروس دلتا هستند، از ایده نیاز به تزریق واکسن تقویتی حمایت می کند.

  هنوز معلوم نیست که چه تعداد از افراد به واکسن های تقویتی نیاز دارند و در چه بازه زمانی باید این واکسن به آنها تزریق شود. سود حاصل از واکسن های تقویتی احتمالی ممکن است به تعداد رقبای که وارد بازار فروش آن می شود بستگی داشته باشد.

برخی از دانشمندان این سوال را می پرسند که آیا شواهد کافی برای نیاز به واکسن تقویتی به ویژه برای جوانان و افراد سالم وجود دارد یا خیر.

سازمان جهانی بهداشت از دولت ها خواسته است تزریق واکسن تقویتی را تا زمانی که همه مردم جهان دُزهای اولیه واکسن را دریافت نکرده اند متوقف کنند.

  شرکت فایزر از اظهارنظر در این زمینه خودداری کرده است. مدیران این شرکت گفته اند بر این باورند دُز سوم برای شش تا هشت ماه بعد از واکسیناسیون اولیه لازم است.  

اگر استفاده مدام از واکسن های تقویتی کووید-۱۹ در بین مردم ضروری باشد این بازر شبیه بازار فروش واکسن آنفولانزا خواهد شد که سالانه بیش از ۶۰۰ میلیون دُز واکسن توزیع می کند.

  تحلیلگر موسسه آتلانتیک اکوئیتیز گفت واکسیناسیون آنفولانزا در کشورهای ثروتمند ۵۰ درصد از جمعیت را شامل می شود و واکسن های تقویتی کووید-۱۹ احتمالا در صورت تصویب گسترده همین الگو را دنبال خواهد کرد.

شرکت های استرازنکا و جانسون اند جانسون اطلاعات بیشتری را درباره واکسن های تقویتی خود جمع آوری می کند و ممکن است شرکت داروسازی آمریکا نوواکس، کیورواک آلمان و شرکت داروسازی سانوفی فرانسه از واکسن های تقویتی استفاده کنند هر چند که واکسن های آنها هنوز مجوز نگرفته است.

یکی از عوامل که می تواند قیمت واکسن ها را کنترل کند این است که دولت آمریکا بهای واکسن های تزریقی در این کشور را بپردازد و اجازه دخالت بیمه کنندگان بخش خصوصی را ندهد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha