۲۳ مرداد ۱۴۰۰، ۱۴:۵۱
کد خبر: 84436683
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

شاگرد امام و بنیانگذار حوزه علمیه مرودشت درگذشت

۲۳ مرداد ۱۴۰۰، ۱۴:۵۱
کد خبر: 84436683
شاگرد امام و بنیانگذار حوزه علمیه مرودشت درگذشت

شیراز-ایرنا- استاد حوزه علمیه شهرستان مرودشت گفت: آیت الله سید محمود موسوی نژاد شاگرد امام خمینی (ره) و بانی حوزه علمیه این شهرستان، شامگاه جمعه ۲۲ مردادماه ۱۴۰۰ در بیمارستان ارتش تهران بر اثر عارضه قلبی و ابتلا به کرونا، دار فانی را وداع گفت.

حجت الاسلام محمد عابدینی شنبه با اعلام این خبر در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: آیت الله موسوی نژاد دچار کهولت سن، بیماری قلبی و معده نیز بوده و براثر ابتلا به کرونا، در سن ۸۷ سالگی دارفانی را وداع گفت.
وی ادامه داد: براساس برنامه ریزی انجام شده مقرر است که پیکر وی به شهرستان مرودشت منتقل و روز تاسوعای حسینی در حوزه علمیه جدید مرودشت تشییع و تدفین شود.
استاد حوزه علمیه شهرستان مرودشت افزود: موسوی نژاد از شاگردان مرحوم آیت الله بروجردی و امام خمینی (ره)، علامه طباطبائی و شهید مطهری و همچنین هم دوره‌ علمی حضرت آیت الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب نیز بوده‌ است.
وی خاطرنشان کرد: موسوی نژاد، زاده نیشابور است و از حوالی سال ۴۲ به مرودشت مهاجرت کرده و ساکن این شهر شد و در سال ۵۵ با مرحوم حجت الاسلام خدایی امام جمعه وقت حوزه علمیه امام صادق(ع) مرودشت را تاسیس و شروع به تربیت طلاب در این شهرستان کرد.
عابدینی اظهار داشت: خدماتی از قبیل ساخت مساجد،حمام،خانه‌های عالم و حسینیه‌های متعددی در سطح شهرستان مرودشت ازجمله اقدامات وی بوده است.
وی عنوان کرد: آیت الله موسوی نژاد عالم زاده ای بود که در دوران انقلاب و سرنگونی شاه معلون نقش بارزی داشت و بعد از انقلاب نیز در تاسیس کمیته انقلاب، دانشگاه آزاد، سازمان تبلیغات اسلامی و کمیته امداد در شهرستان مرودشت را عهده دار بود.

آیت الله موسوی نژاد که بود؟
آیت الله 'سید محمود موسوی نژاد' هرچند زاده نیشابور است اما نام این شاگرد امام راحل (ره) به واسطه تاثیرگذاری و خدمت رسانی سالیان بسیار در دیار فارس، با نام شهر مرودشت در هم تنیده است.
او از شاگردان بی واسطه امام خمینی (ره) بود و در برگ‌برگ تاریخ انقلاب حضور داشته و سهمی ایفا کرده بود.
آیت الله موسوی نژاد پس از تبعید رهبر کبیر انقلاب به مرودشت آمد و علاوه آنکه حوزه‌ علمیه‌ای در این شهر ساخت، منشأ اقدام های عمرانی و فرهنگی بود و حرکتش در صیانت و پاسداری از تخت جمشید در برابر تهدید تخریب یا غارت‌ احتمالی در هنگامه انقلاب اسلامی ماندگار شد.
خبرنگار ایرنا اوایل بهمن سال ۱۳۹۷ در آستانه چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی، در منزل این روحانی برجسته و محبوب در شهر مرودشت حضور یافت، خانه ای که سادگی در آن موج می زد.
در اتاقش که تنها تزیینش پرده‌های سبزرنگ بود،‌ فقط کتاب دیده می‌شد و کاغذ. میز تحریری قدیمی در یک گوشه اتاق قرار داشت، جایی که او پنج کتابش را در آنجا نوشته بود.
لبخند و شیرینی ‌سخنش در روایت ماجراهای انقلاب و یادآوری تاریخ با جزئیات به او چهره مردی کتابخوان، تحصیل‌کرده و دانشمند را داده بود و روحانیت و معنویت را به معنای واقعی در ردای ساده و زندگی بی‌آلایش وی می توان جستجو کرد.
او در میانه این گفت و گو، هر از گاهی کلام را قطع می کرد و اسناد تاریخی درباره نقش آفرینی هایش در مقطع پیروزی انقلاب را از کتابخانه و میز تحریرش بیرون می آورد و به ما نشان می داد.
یکی از مجلدات صحافی شده، جدول اعزام طلاب برای ترویج معارف اسلامی به روستاهای اطراف شهر مرودشت بود که این عالم دینی آن را در قبل و بعد از انقلاب مدیریت می کرد. در این جدول اسامی طلاب، مدت حضور و حق الزحمه ای که به آنها پرداخته، درج شده بود.
خبرنگار ایرنا در این گفت و گو از آیت الله موسوی نژاد درباره تصویرش از روزهای انقلاب پرسید تا به ماجرای نجات و حراست از تخت جمشید رسیدیم. این عالم دینی، نامه اش در اوایل اسفند ۱۳۵۷ به یگان ضربت شهربانی را نشان داد که در آن، شهربانی را مسئول حراست از این اثر تاریخی کرده و بدین ترتیب، مانع از تخریب این اثر تاریخی شده بود.
شهرستان مرودشت در ۴۵ کیلومتری شمال شیراز واقع است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha