مجید امرایی روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا با اشاره به معرفی وزرای پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی در دوران تغییر روسای جمهور در سالیان گذشته تاکنون، گفت: به نظر می رسد رویکردهای مفهومی فرهنگ باید باز آموزی شوند از جمله « فرهنگ و جهانی شدن»، «جهانی شدن و تهدیدها و فرصت ها»، «سیاست های فرهنگی جهان سوم» و آقای وزیر پیشنهادی مواردی از این دست را باید در دستور کار قرار گیرد.
کارگردان و بازیگر تئاتر ادامه داد: از وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی انتظار این است تا «متظاهران و مجیزه گویان را از حوزه فرهنگ دور کند»؛ «واقع بین باشد با امکانات و فناوری ارتباطی روزظرفیتسازی کند»؛ «فرهنگ سازی» نکند زیرا تجربه ثابت کرده جمله فرهنگ سازی بیشترین ضربه را به فرهنگ و هنر زده است.
فرهنگسازی به اهالی فرهنگ و هنر سپرده شود
امرایی تصریح کرد: فرهنگ سازی وظیفه میدانی اهالی فرهنگ و هنر است. وزیر باید به مدیریت فرهنگی بپردازد، ظرفیت سازی کند و ساختن فرهنگ را به اهل میدان فرهنگ بسپارید.
به گفته این مدرس و پژوهشگر تئاتر، امروز مبانی و مفاهیم اصلی در سیاست های فرهنگی از مسیر واقعی خود خارج شده و نیازمند ریل گذاری مجدد است.
به گفته امرایی، توجه بخشی به مفهوم و موضوع انطباق این سیاست ها با سیاست های فرهنگی جاری در سازمان های مرتبطی چون شهرداری، حوزه هنری و دیگر نهاد ها از جمله آموزش عالی، آموزش و پرورش، بهداشت و درمان و آموزش پزشکی، نخبگان و تشکل ها، تربیت بدنی، پژوهش و مواردی از این دست به شکل مطالعاتی و پژوهشی نیازمند بازنگری است.
نیازمند تشکیل کارگروههای تخصصی حوزههای فرهنگ، هنر و رسانه
این کارگردان و بازیگر تئاتر تاکید کرد: امروز بیش از هر زمانی اهداف و اصول سیاست فرهنگی و خط مشی ها در حوزه های مختلف فرهنگ و ورزش، فرهنگ و بانوان، فرهنگ و شادی و نشاط ، فرهنگ و جوانان ، فرهنگ و هنر، فرهنگ و آموزش و پرورش، فرهنگ و روحانیت، فرهنگ و اقوام، فرهنگ و زبان و گویش، فرهنگ و اقلیت های مذهبی نیازمند تشکیل کارگروه های تخصصی است.
وی ادامه داد: همچنین توجه به مطالبات برحق و انباشته شده در حوزه فرهنگ و هنر خصوصا سینما، تئاتر، تجسمی و موسیقی از مهمترین مسائلی است که وزیر جدید باید بر آن متمرکز شود.
مدرس و پژوهشگر تئاتر اظهار داشت: مشکلات بودجه ای و مالی از دیگر مسائل حوزه فرهنگ و هنر است که در تعامل با مجلس شورای اسلامی قابل ارتقاست و باید توسط وزیر پیشنهادی با جدیت دنبال شود.
بازنگری در سیاستهای فرهنگی در فضای مجازی برای تولید محتوا
امرایی در ادامه بازنگری در سیاست های فرهنگی در فضای مجازی برای تولید محتوا در تعاملات جهانی فرهنگ و هنر با بهره گیری از ظرفیت های جدید و نو آورانه در فضای مجازی از دیگر اقداماتی است که به نظر می رسد در دولت جدید در حوزه فرهنگ و هنر باید اصلاح و ترمیم شوند.
به گزارش ایرنا، رییس جمهوری روز چهارشنبه (۲۰ مرداد) فهرست وزیران پیشنهادی دولت سیزدهم را تقدیم مجلس شورای اسلامی کرد. محمد مهدی اسماعیلی به عنوان گزینه پیشنهادی تصدی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به قوه مقننه معرفی شده است.
محمدمهدی اسماعیلی متولد ۱۳۵۴ و از دانشآموختگان مدرسه عالی شهید مطهری و دارای مدرک دکترای علوم سیاسی از پژوهشگاه علومانسانی و مطالعات فرهنگی است.
عضو هیات علمی و مدیر گروه جامعهشناسی سیاسی موسسه مطالعات و تحقیقات اجتماعی دانشگاه تهران،مدیرکل ارزیابی برنامههای تولیدی سیما و مؤسس قرارگاه رسانه سازمان صدا وسیما، معاون فرهنگی و اجتماعی مرکز بررسیهای استراتژیک ریاستجمهوری، معاون سیاسی، امنیتی، فرهنگی و اجتماعی استاندار اصفهان، عضویت در کارگروه تحول فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، رئیس دفتر تحقیقات اجتماعی آستان قدس رضوی، مشاور فرهنگی و اجتماعی رئیس قوه قضاییه و معاون پژوهشی مرکز اسناد انقلاب اسلامی بخشی از سوابق اجرایی اسماعیلی است.
نظر شما