شاعر آیینی کشور: بودجه فرهنگ با وزارت اسماعیلی ارتقا می‌یابد
محمدمهدی اسماعیلی وزیر پیشنهادی فرهنگ وارشاد اسلامی

شیراز-ایرنا- یک هنرمند و شاعر آیینی کشور گفت: با توجه به سوابق و تجربیات خوبی که محمدمهدی اسماعیلی وزیر پیشنهادی دولت سیزدهم در سیستم اجرایی دارد، می‌توان بیان کرد که وی از شایستگی‌های لازم برای به عهده گرفتن مسئولیت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برخوردار است و بودجه این وزارتخانه ارتقا می‌یابد.

خلیل شفیعی دوشنبه در گفت‌وگو با ایرنا افزود: محمدمهدی اسماعیلی با ۴۶ سال سن یکی از چهره‌های شناخته شده در امور فرهنگی و علمی کشور به شمار می‌رود و از تجربیات و سوابق قابل توجهی در عرصه فرهنگ و هنر برخوردار است.

این شاعر افزود: به اعتقاد بنده اسماعیلی با رزومه و تجربیات خوبی که در سیستم اجرایی دارد و به دلیل فعالیت‌هایی که تاکنون در حوزه فرهنگ و هنر انجام داده است، از شایستگی‌های لازم برای به عهده گرفتن مسئولیت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برخوردار است.
شفیعی ادامه داد: وی متولد ۱۳۵۴ در کبودرآهنگ از استان همدان است که این استان هم به عنوان یکی از استان ‌های فرهنگی کشور شناخته می شود و همین مسأله نیز نشان می دهد که انتخاب اسماعیلی به عنوان متولی فرهنگ و هنر کشور، انتخاب شایسته ای بوده است.
این هنرمند استان فارسی بیان کرد: درخشان‌ترین نقطه کارنامه اسماعیلی همکاری ایشان با جناب آقای صفارهرندی در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است. او عضو کارگروه تحول فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دوران مسئولیت صفارهرندی در این وزارتخانه بود و قطعا تجربیاتی که در این دوران از همکاری با صفارهرندی کسب کرده‌ است می تواند نقطه عطفی برای شروع فعالیت‌هایش در این وزارتخانه در دولت سیزدهم باشد.
شفیعی یادآور شد: من حدود ۴۰ سال است که در عرصه فرهنگ و هنر فعالیت دارم و با توجه به تجاربی که در طول این سالها در این عرصه کسب کرده‌ام، معتقد هستم آقای صفارهرندی یکی از بهترین وزیران فرهنگ و ارشاد اسلامی بود که تلاش بسیاری برای پیشبرد و توسعه امور فرهنگی و هنری کشور داشت.
وی اضافه کرد: از زمان انقلاب تاکنون، آقای صفارهرندی تنها وزیری بود که با وجود تمام کم و کاستی هایی که از نظر مالی در وزارت فرهنگ و ارشاد وجود داشت توانست اتفاقات خوبی را برای اهالی هنر رقم بزند.
این شاعر برگزیده گفت: ممکن است افراد بسیاری با سوابق و رزومه خوب برای به دست گرفتن سکان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اعلام آمادگی کنند اما از نظر بنده کسی که می خواهد این مسئولیت را به عهده بگیرد باید افزون بر اینکه با تفکرات و ایده‌های رهبر معظم انقلاب در عرصه فرهنگ و هنر آشنا باشد، برای اجرای این نگرش‌ها و ایده‌ها نیز کمر همت ببندد.
شفیعی افزود: بنده با تفکرات و ایده های رهبر معظم انقلاب در امور فرهنگی و هنری آشنایی دارم و می دانم با عملیاتی کردن دیدگاه‌های ایشان نه تنها معضلات فرهنگی و هنری در سطح کشور برطرف می شود بلکه می‌توانیم فرهنگ و هنر کشور را به سراسر جهان صادر کنیم.
وی ابراز کرد: امیدوارم اسماعیلی هم با در پیش گرفتن مسیر  صفارهرندی و استفاده از تجارب آیت‌الله رییسی و همچنین با درنظر گرفتن مشکلات و دغدغه‌های اصلی هنرمندان، بتوانند گام‌های مؤثری در مسیر توسعه فرهنگ و هنر کشور بردارند.
این شاعر استان فارسی با اعتقاد به اینکه در حال حاضر ساختار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی یک ساختار بیمار است، گفت: متأسفانه در طول سالهای گذشته برخی از متولیان فرهنگی هیچ‌گونه ارزشی برای پیشبرد امور فرهنگی و هنری قائل نشدند و تمام هنرمندان و پیشکسوتان عرصه هنر که دلسوز نظام بودند و می خواستند برای نظام خدمت کنند را خانه نشین کردند؛ در حال حاضر بسیاری از هنرمندان عطای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را به لقایش بخشیدند.
شفیعی افزود: اغلب هنرمندان پرآوازه کشور که آثارشان در سراسر جهان مورد استقبال قرار می‌گیرد، در شرایط کنونی وضعیت معیشتی اسفناکی دارند. در واقع کمترین حمایتی از اهالی فرهنگ و هنرمندانی که متعهد به ارزش‌های اسلامی و انسانی هستند، صورت نمی گیرد.
وی ادامه داد: برخلاف آمارهایی که از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در رابطه با فعالیتها و برنامه‌های حمایتی این وزارتخانه در حوزه انتشار کتاب و حمایت از مؤلفان ارائه می شود، می توانم قاطعانه بگویم که این وزارتخانه در حال حاضر توانایی حمایت از یک مؤلف به معنای واقعی را ندارد و زمانی که نویسندگان نیاز به حمایت دارند و برای منتشر کردن کتاب خود به مسئولین مراجعه می کنند با عدم حمایت و توجه مسئولین روبه‌رو می‌شوند.
این شاعر استان فارسی گفت: نیاز است که برای پیشبرد اهداف و برنامه‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، بودجه‌های قابل توجهی به این وزارتخانه تزریق شود؛ این وزارتخانه باید بودجه های فرهنگی که بر باد می رود را ساماندهی کند تا شاهد خروجی قابل قبولی از حوزه فرهنگ و هنر باشیم.
شفیعی بیان کرد: متولیان فرهنگ و هنر باید به شناسایی افراد دلسوز، متخصص و متعهد در استان‌ها و شهرستان‌های مختلف کشور بپردازند و همچنین اتاق‌های فکر واقعی را برای تبیین اولویت‌ها و برنامه ریزی‌های منسجم تشکیل دهند.
وی ادامه داد: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بایستی استقلال داشته باشد و از ورود باندها و نفوذی ها به عرصه قدرت جلوگیری کند. متولیان فرهنگ و هنر کشور نباید اجازه بدهند که برخی از مسئولین بتوانند بدون آشنایی با مشکلاتی که در عرصه فرهنگ و هنر وجود دارد، نظرات خود را به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تحمیل کنند.
این فعال فرهنگی و هنری گفت: امیدواریم اسماعیلی نیز مانند آیت‌الله رییسی از شجاعت اخلاقی برای رفع مشکلات و ریشه کن کردن فساد در کشور برخوردار باشند تا شاهد ارتقا و تعالی جایگاه فرهنگ و هنر در کشور باشیم و در نهایت هم بتوانیم فرهنگ و هنر ایران را به سراسر جهان صادر کنیم.

به گزارش ایرنا، محمدمهدی اسماعیلی متولد ۱۳۵۴ و از طلاب دانش‌آموخته مدرسه عالی شهید مطهری و دارای مدرک دکترای علوم سیاسی از پژوهشگاه علوم‌انسانی و مطالعات فرهنگی است.
عضو هیات علمی و مدیر گروه جامعه‌شناسی سیاسی موسسه مطالعات و تحقیقات اجتماعی دانشگاه تهران، مدیرکل ارزیابی برنامه‌های تولیدی سیما و مؤسس قرارگاه رسانه سازمان صدا وسیما، معاون فرهنگی‌ و اجتماعی مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست‌جمهوری، معاون سیاسی، امنیتی، فرهنگی و اجتماعی استاندار اصفهان، عضویت در کارگروه تحول فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، رئیس دفتر تحقیقات اجتماعی آستان قدس رضوی، مشاور فرهنگی و اجتماعی رئیس قوه قضاییه و معاون پژوهشی مرکز اسناد انقلاب اسلامی بخشی از سوابق اجرایی اسماعیلی است.

رییس‌جمهوری چهارشنبه ۲۰ مردادماه ۱۴۰۰ لیست وزیران پیشنهادی دولت سیزدهم را برای اخذ رای اعتماد نمایندگان قوه مقننه تقدیم مجلس شورای اسلامی کرد.

گفت و گو از فرزانه قنبر دزفولی

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha