ورزشکاران گیلانی پنج سهمیه حضور در المپیک توکیو را کسب کردند تا رکورد بیشترین حضور در ادوار المپیک را برای ورزش گیلان ثبت کنند که از این تعداد، سه ورزشکار در بخش آقایان و ۲ ورزشکار در بخش بانوان بودند که در نهایت نیز ، بهترین نتیجه را در المپیک توکیو بین المپین های گیلانی ، نازنین ملایی در رشته قایقرانی کسب کرد.
همچنین کسب ۲ سهمیه قایقرانی توسط ورزشکاران گیلانی ، نشان دهنده رشد این رشته در گیلان است و می توان گفت که این استان قطب برتر و یا حداقل یکی از قطب های برتر رشته قایقرانی در کشور محسوب می شود که یک ورزشکار در بخش آقایان و یک ورزشکار در بخش بانوان از گیلان توانستند سهمیه المپیک توکیو را کسب کنند.
نازنین ملایی ورزشکار ملی پوش استان گیلان دررشته قایقرانی که توانست یکی از پنج سهمیه حضور در المپیک را بین ورزشکاران گیلانی کسب کند، در پایان رقابت ها المپیک توکیو ناکام از سکوی قهرمانی مقام یازدهم را تصاحب کرد که البته بهترین نتیجه قایقرانان روئینگ ایران را در ادوار المپیک محسوب می شود.
ملایی که ۲۹ ساله است و حدود ۱۵ سال در رشته قایقرانی فعالیت دارد و همچنین نزدیک به ۱۴ سال در رده های سنی مختلف به اردوهای تیم ملی دعوت و تاکنون نیز مقام های ارزشمندی را کسب کرده که می توان به کسب مدال طلا در مسابقات کاپ آسیا و همچنین ۲ مدال نقره و برنز بازی های آسیایی اشاره کرد.
تجربه رقابت با قهرمانان جهان را نداشتم
این ورزشکار گیلانی روز دوشنبه در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: با توجه به تعیین سهمیه برای حضور در مسابقات المپیک، هر ورزشکاری نمی تواند در این رقابت ها حضور یابد و به همین دلیل برترین ورزشکاران هر رشته جواز حضور در المپیک را کسب می کنند.
نازین ملایی افزود: با این وجود و با توجه به کسب سهمیه ، برای اولین بار در رقابت های المپیک حضور یافتم که در نهایت توانستم با صعود به مرحله فینال گروه B ، در نهایت مقام یازدهم را کسب کنم که این رتبه، بهترین مقام قایقرانان روئینگ ایران در بازی های المپیک محسوب می شود و همچنین به جز کشور چین، برترین رتبه بین بانوان کشورهای آسیایی نیز محسوب می شود.
وی ادامه داد: البته در رقابت های المپیک ورزشکاران قهرمان جهان حضور دارند و همچنین با ورزشکارانی به رقابت پرداختم که چندین دوره تجربه حضور در مسابقات المپیک را داشته اند و به همین دلیل ابتدا استرس داشتم اما بر استرسم غلبه و در نهایت نیز تمام تلاشم را بکار بستم.
این قایقران برجسته کشور بیان کرد: هدف من کسب بهترین نتیجه در المپیک بود که خوشبختانه با سخت کوشی زیاد و همچنین با هدایت خوب مربیانم ، تمام تکنیک ها و تاکتیک های مورد نظر را در مسابقات انجام دادم و از مراحل مقدماتی صعود و در نهایت به جدول فینال B راه یافتم.
نازنین ملایی تصریح کرد: من حتی رقبای جهانی خود را برای یک بار هم ندیده بودم زیرا نشد در هیچ اردویی یا فرصت دیگری با آنان رقابت کنم و فقط در همان روزهای مساقات المپیک با کمک مربیان ،حریفان خود را آنالیز می کردم تا چگونه با آنها به مبارزه و رقابت بپردازم اما به هرحال تمام تلاش خود را بکار بستم.
پس از یکهزار و ۵۰۰ متر حریفانم از من سبقت می گرفتند
وی که یکی از بهترین بانوان ورزشکار ایرانی حاضر در مسابقات المپیک توکیو بود، اضافه کرد: در ایران و در تمرینات آماده سازی ، در پیست مسافت یکهزارمتر تمرینات خود را انجام می دادیم اما این در حالی است که در المپیک در پیست مسافت ۲ هزار متر به رقابت پرداختیم.
ملایی خاطرنشان کرد: این مسئله کارم را سخت کرد چون شرایط پیست یک کیلومتر و تمرین در آن با شرایط پیست ۲ کیلومتر متفاوت است و به همبن دلیل در بعضی از مسابقات حتی تا مسافت یکهزار و ۵۰۰ متر نیز خوب بودم اما چون تمرین در مسافت پیست ۲ کیلومتر را نداشتم، حریفانم همانند ورزشکاران آمریکا ، نیوزلند و سوییس در مسافت حدود ۵۰۰ متر نهایی، از من سبقت می گرفتند.
وی اظهار کرد: از سوی دیگر اردوهای برون مرزی ما نیز به دلایل مختلف لغو شد و ما نتوانستیم در پیست های ۲ کیلومتر تمرین کنیم و همچنین در مرداب بندرانزلی نیز به دلیل وجود جلبک زیاد، نمی توان پارو زد و در استان خود نیز تمرین نداشتم و مجبور بودم در الیگودرز حضور یابم و تمرین کنم.
ملایی که به عنوان دومین بانوی گیلانی در مسابقات المپیک حضور یافت، ادامه داد: البته اگر در اردوهای برون مرزی حضور می یافتیم، در پیست های ۲ کیلومتر می توانستیم به تمرین بپردازیم که به طور حتم این امر می توانست در میزان آمادگی ما اثرگذار باشد.
نگاه ها در گیلان به قایقرانی تغییر یابد
این قایقران ملی پوش گیلانی در ادامه بیان کرد: با وجود اینکه از پنج ورزشکار گیلانی، ۲ ورزشکار در رشته قایقرانی سهمیه المپیک را کسب کردند و همچنین توانستم بهترین رتبه قایقرانان ایران را در تاریخ المپیک کسب کنم، این امر نشان از رشد این ورزش در گیلان دارد.
وی افزود: با این وجود، استعدادهای بسیار خوبی در رشته قایقرانی در گیلان حضور دارند و می توان گفت که این استان قطب برتر کشور در رشته قایقرانی است و به همین دلیل مسئولان گیلان باید نگاه ویژه ای به این رشته داشته باشند.
ملایی خاطرنشان کرد: انتظار من و سایر ورزشکاران قایقرانی استان گیلان این است که مسئولان گیلانی نگاه ویژه ای به این رشته ورزشی داشته باشند و پیست استاندارد مسافت ۲ کیلومتر را در بندرانزلی احداث کنند تا استعدادهای بیشتری از این استان ظهور و به تیم ملی معرفی شوند.
ملی پوش تیم ملی قایقرانی بانوان گفت: از حدود ۱۰ سال گذشته قرار بود که یک پیست بین المللی قایقرانی در بندرانزلی احداث شود که این امر هنوز تحقق نیافته اما اگر در استان و شهر خود بتوانیم پیست استاندارد قایقرانی داشته باشیم، به راحتی می توانیم تمرینات آماده سازی را سپری کرده و از سوی دیگر نه تنها اردوهای آمادگی تیم ملی در گیلان برپا می شود، بلکه می توانیم اردوهای مشترکی را با سایر کشورها در گیلان برپا کنیم.
روئینگ یک رشتهٔ ورزشی است که در آن ورزشکاران بر روی یک قایق با استفاده از پارو در رودخانه، دریاچه یا دریا به رقابت میپردازند. قایقهای روئینگ دراز و باریک و دو سوی آنها نیمه مدور است.قایقرانان رو به عقب در قایق نشسته و با استفاده از ۲ پارو که با گیره به قایق چسبیده است، قایق خود را به سمت جلو هدایت میکنند.
نظر شما