مریم جوادی بایگی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این طرحها شامل سامانههای آبیاری کمفشار و تحت فشار است که باعث افزایش راندمان بهرهوری آب، افزایش تولید در واحد سطح و صرفهجویی آب به میزان یک میلیون متر مکعب در سال میشود.
وی اظهار داشت: از سال ۸۲ تاکنون چهار هزار و ۵۸۸ هکتار طرح آبیاری نوین با اعتبار دولتی ۲۶ میلیارد و ۱۱ میلیون تومان در سربیشه اجرا شد که صرفهجویی سالانه ۱۴ میلیون متر مکعب آب در بخش کشاورزی شهرستان را در پی دارد.
مدیر جهاد کشاورزی سربیشه گفت: در سالهای اخیر تبدیل روشهای آبیاری سنتی به روشهای آبیاری نوین در کشور ما به ویژه در خراسان جنوبی مورد توجه قرار گرفته است و اجرای این سامانهها علاوه بر افزایش راندمان بخش کشاورزی و محصول میتواند باعث استفاده بهینه از نعمت خدادادی آب نیز بشود.
وی همچنین با اشاره به اجرای طرح بازسازی و نوسازی قنوات شهرستان سربیشه از محل اعتبارات سال مالی گذشته گفت: از این محل هشت رشته قنات به متراژ هزار و ۲۵۳ متر و با اعتبار یک میلیارد و ۴۹۱ میلیون تومان بازسازی و احیا شد.
۷۷۱ رشته قنات با تخلیه سالانه ۲۴.۳ میلیون متر مکعب آب در این شهرستان وجود دارد.
براساس گزارش مشاور وزیر و مجری طرح سامانههای نوین آبیاری وزارت جهاد کشاورزی، استان خراسان جنوبی تا پایان تیر امسال با اجرای یک هزار و ۳۵۷ هکتار پروژههای نوین آبیاری رتبه پنجم کشور و با ۱۲ هزار و ۲۸۹ هکتار رتبه اول کشور را در پروژههای در حال اجرا کسب کرده است.
حدود ۹۰ درصد طرحهای آبیاری نوین خراسان جنوبی در سالهای اخیر اجرا شده و تاکنون یک سوم اراضی مستعد استان به این سامانهها مجهز شده است.
بنابر اعلام سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی ۲ هزار و ۲۰۶ چاه کشاورزی، ۲ هزار و ۱۸۹ چشمه و ۶ هزار و ۹۶۰ قنات در این استان وجود دارد و حجم تخلیه سالیانه این منابع ۸۷۴ میلیون متر مکعب است.
خراسان جنوبی ۱۱ شهرستان دارد و مرکز شهرستان سربیشه در ۶۶ کیلومتری بیرجند است.
نظر شما