ضرورت تشکیل کمیته مقابله با بحران کرونا و پساکرونا در کشور

تهران - ایرنا - رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور با اشاره به تبعات روانی شیوع کرونا گفت: کشور نیازمند تشکیل کمیته مقابله با بحران کرونا و پساکرونا با محوریت سلامت روان توسط سازمان نظام روانشناسی و مشاوره است.

محمد حاتمی روز یکشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه که در محل سازمان نظام روانشناسی و مشاوره برگزار شد، افزود: در حال حاضر بررسی وضعیت سلامت روان یکی از مباحث حائز اهمیت در کشور است که باید مورد توجه جامعه قرار بگیرد. 

وی تصریح کرد: جامعه به دلیل شیوع کرونا طی٢ سال گذشته تحت فشارهای روانی بوده و بر این اساس، از منظر شاخص‌های روانی مشکلات روانشناختی متعددی را تجربه می‌کند. 

حاتمی افزود: بنابراین مبحث سلامت روان مساله نخست کشور در این ایام است که در صورت بی‌توجهی می‌تواند بیش از تلفات و مرگ و میر امروز را در دوران پساکرونا به‌همراه داشته باشد. 

وی همچنین با اشاره به مشکلات اقتصادی و اجتماعی در این ایام یادآور شد: تخریب فضای کسب وکار و مشکلات اقتصادی نیز می‌تواند سونامی اختلالات روانی را در روزهای پساکرونا به‌دنبال داشته باشد. صدا و سیما امروز باید در این زمینه از سرمایه‌های اجتماعی کشور همچون گروه‌های مرجع مورد قبول جامعه، اساتید دانشگاهی، اصناف و... استفاده کند.

حاتمی تاکید کرد: امروز در رابطه با وضعیت این بیماری در کشور ابهام وجود داشته و مسئولان جامعه باید در این خصوص آگاهی‌بخشی و با شهروندان گفت وگو کنند. آمار و اطلاعات مربوط به این بحران نباید صرفاً توسط وزیر بهداشت و اعضای ستاد ملی مقابله با کرونا ارائه شود، به‌منظور اعتمادسازی در جامعه باید از ظرفیت‌های مردمی، جامعه‌شناسان، روان‌شناسان، حقوق‌دانان و... بهره گرفت. 

وی با بیان اینکه برخی ارگان‌ها نظیر سازمان نظام روانشناسی و مشاوره هم باید از مشارکان ستاد ملی مقابله با کرونا باشد، گفت: بهره‌گیری از خدمات روانشناسی و مشاوره نیز در این ایام باتوجه به ضرورت روز باید فرهنگ‌سازی شود.

وی تصریح کرد: سلامت روان کودکان و نوجوانان نیز در این دوران باتوجه به شرایط قرنطینه حائز اهمیت است و بنابراین ظرفیت بهره‌گیری همگان از خدمات مشاوره‌ای باید فراهم شود.

حاتمی ادامه داد: امروز خدمات مشاوره‌ای به عنوان یک کالای لوکس شناخته می‌شود و این باور باید تغییر کند. شرایط امروز جامعه باتوجه به شیوع این بیماری نیازمند دریافت خدمات روانشناسی و ۹۰ درصد مردم تمکن مالی جهت دریافت این خدمات را نداشته که باید مورد توجه قرار گیرد.

وی اضافه کرد: براساس قانون برنامه ششم توسعه کشور هم، بند "ج" ماده ۱۰۲ نیز دستیابی به این خدمات برای تمامی جامعه نظیر کودکان و نوجوانان، زوجین پس از ۵ سال ازدواج و... باید فراهم شود.

برخورد با روانشناس‌نماها و کنترل فضای مجازی 
رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره با اشاره به ضرورت کنترل فضای مجازی ادامه داد: در حال حاضر یک طرح به منظور کنترل فضای مجازی و برخورد با روانشناس‌نماها نیز توسط سازمان تعیین شده و در صورت مشاهده خدمات مشاوره‌ای غیرقانونی و دریافت هزینه‌های غیرمتعارف و... با متخلفان برخورد خواهد شد. 

به گفته حاتمی، شهروندان برای دریافت خدمات روانشناسی باید به مشاوران صاحب پروانه از نظام سازمان روانشناسی و مشاوره مراجعه کرده و این مساله نیز مستلزم فرهنگ‌سازی است.

وی در باره هزینه این خدمات نیز یادآور شد: برای ۴۵ دقیقه خدمات روانشناسی از جانب کارشناسان ارشد ۱۳۰ هزار تومان و برای ۴۵ دقیقه خدمات روانشناسی از پزشکان (مقاطع دکتری) باید ۱۸۷ هزار تومان دریافت شود.

به گفته وی، تعیین و تصویب این تعرفه‌ها پس از ۱۷ سال در سازمان یک اقدام ارزشمند بود که طی ماه‌های اخیر محقق شد و تمامی پرسنل مشاوره و روانشناسی موظف به تبعیت از این تعرفه‌ها خواهند بود.

حاتمی اضافه کرد: ۶۶۹۰۳۵۴۴ نیز شماره تماس بازرسی سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور است که در صورت مشاهده تخلف از تعرفه‌های مصوب و اعلام شکایت مردمی در این رابطه توسط سازمان رسیدگی و برخورد قانونی خواهد شد.

رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره خاطرنشان کرد: تعیین و تصویب این تعرفه‌ها همچنین برقراری بیمه‌های تکمیلی و پایه را برای کادر خدمات مشاوره و روانشناسی محقق خواهد کرد. 

وی توضیح داد: جهت استقرار این بیمه‌ها برای پرسنل مشاوره و روانشناسی، تعرفه‌های اعلامی سازمان باید توسط هیات دولت به تصویب رسیده و طرح‌های خدماتی در حوزه خدمات درمانی قرار بگیرد.

واکسیناسیون ۶ هزار نفر از روان‌شناسان و مشاوران کشور  
حاتمی در ادامه با اشاره به واکسیناسیون ۶ هزار نفر از کارکنان سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور اظهار داشت: تمامی روانشناسان و مشاوران که صاحب پروانه فعالیت از سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور بوده‌اند، دز اول واکسن کرونا را دریافت و دز دوم را نیز هفته آتی دریافت خواهند کرد. 

وی همچنین در پاسخ به پرسش یکی از خبرنگاران مبنی بر ارائه خدمات مشاوره‌ای از جانب سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور به خبرنگاران واقع در اتوبوس نقده که دچار حادثه واژگونی شد، گفت: سازمان نظام روانشناسی و مشاوره یک سازمان ناظر (و نه اجرائی) حامل نیروی انسانی بوده و به منظور ارائه خدمات پیشنهاد خواهد داد، اما ضمانت اجرا از وظایف سازمان نخواهد بود. 

وی تصریح کرد: در حال حاضر هزاران نفر از پرسنل سازمان نیز برای مقابله با وضعیت بحران در استان‌های سراسر کشور آموزش دیده و تحت نظارت اورژانس کشور فعالیت می‌کنند. 

به گفته حاتمی، پس از واقعه واژگونی اتوبوس خبرنگاران در نقده نیز جلساتی با مسئولین مربوطه برگزار و جهت ارائه خدمات مشاوره‌ای پیشنهاداتی داده شد. 

وی درباره خدمات مشاوره‌ای در ایام کرونا نیز گفت: مسائل مربوط به کودکان و نوجوانان، مشورت با فرزندان و افسردگی و اضطراب از مسائل شایع روانشناختی در دوران کرونا بوده است که در تماس‌های مردمی (روزانه ۱۳۰ هزار نفر) مشاهده می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha