آخرین وضعیت کرونا در کشورهای همسایه شرق ایران

۲۵ مرداد ۱۴۰۰، ۸:۳۰
کد خبر: 84437749
آخرین وضعیت کرونا در کشورهای همسایه شرق ایران

تهران- ایرنا- شیوع ویروس کرونا در جهان که سازمان جهانی بهداشت آن را به عنوان "پدیده‌ همه گیر قرن" می شناسد، تاکنون بیش از ۲۰۷ میلیون نفر را در جهان مبتلا و بالغ بر چهار میلیون نفر را به کام مرگ برده است، هر روز در منطقه آسیا به التبع در ایران و کشورهای همسایه چهره جدید به خود می گیرد.

بیماری مهلک کرونا در منطقه آسیا-اقیانوسیه که زمانی به سبب مهار موفقیت آمیز آن به عنوان منطقه ای الگو شناخته می شد، روز به روز در حال افزایش است.

این در حالی است که کشورهای اروپایی موفق شدند به سبب مدیریت صحیح و واکسیناسیون جمعیت، خود را در برابر این بیماری سرکش بطور نسبی بیمه کنند.

به نوشته تارنمای شبکه خبری «سی.ان.بی.سی» اپیدمیولوژیست ها می گویند با توجه به نرخ پایین شمار واکسینه شدگان در جهان ما هرگز به پایان همه گیری کرونا نزدیک نشده ایم و اکنون بیشتر در آغاز راه هستیم تا انتهای آن.

به گفته «دکتر لری برلیانت» اپیدمیولوژیستی که در زمان ریشه کنی بیماری آبله بخشی از تیم سازمان بهداشت جهانی بود، در مصاحبه با شبکه خبری "سی.ان.بی.سی" گفت که سویه دلتای ویروس کرونا "شاید مسری ترین نوع ویروسی" باشد که تابه حال دیده ایم.

برلیانت که یک اپیدمیولوژیست شناخته شده آمریکایی است براین باور است که: «با توجه به اینکه تنها بخش کمی از جمعیت جهان علیه کووید-۱۹ واکسینه شده اند، همه گیری به این زودی پایان نمی یابد».

به همین دلیل هم هست که در حال حاضر اکثر کشورهای منطقه آسیا-اقیانوسیه همچنان با افزایش شمار مبتلایان به کرونا روبرو هستند و روز به روز به شمار قربانیان این بیماری در این بخش از جهان افزوده می شود.

در این گزارش کوشیده ایم به اخرین وضعیت شیوع بیماری کرونا و روند واکسیناسیون در جمهوری اسلامی ایران و شماری از همسایگان آن از جمله افغانستان و پاکستان اشاره کنیم.

آخرین وضعیت ویروس کرونا در کشورهای همسایه شرق ایران

افغانستان

بر اساس جدیدترین آمارهای منتشر شده در پایگاه خبری سازمان بهداشت جهانی، در حال حاضر شمار مبتلایان به بیماری کرونا در افغانستان به بیش از ۱۵۲ هزار رسیده است و بیش از ۷ هزار تن جان خود را از دست داده اند.

گفتنی است وزارت بهداشت افغانستان از مردم خواسته است با رعایت فاصله اجتماعی، استفاده از ماسک و پروتکل های بهداشتی، دولت را در پیشگیری از موج سوم کرونا یاری کنند.

همچنین مقامات بهداشتی افغانستان با نگرانی از گسترش موج سوم کرونا و افزایش شمار مبتلایان و مرگ و میر ناشی از شیوع  ویروس کووید ۱۹،خواستار کمک سازمان های جهانی و تلاش دولت برای خرید واکسن کرونا برای کنترل این بیماری شده اند.

به گزارش ایرنا، مقامات بهداشتی افغانستان با اشاره به نیاز این کشور به ۴۸ میلیون دوز واکسن کرونا برای واکسیناسیون عمومی اعلام کردند دولت در تازه ترین اقدام ۳۲۰ میلیون دلار برای خرید واکسن کرونا اختصاص داده است.

به گفته مقامات بهداشتی افعانستان، موج سوم کرونا نسبت به موج های اول و دوم بسیار قویتر است..

پزشکان افغانستان همچنین به مردم هشدار داده اند که با سرد شدن هوا و آلودگی هوا، میزان شیوع بیماری کرونا افزایش می یابد و لازم است که مردم از هرگونه تجمع و گشت و گذار در سطح شهر خودداری کنند.

بنابر اعلام «خبرگزاری آناتولی» ترکیه روند واکسیناسیون علیه ویروس کرونا در افغانستان ادامه دارد.

تاکنون بیش از یک میلیون  و ۱۰۰ هزار تن در افغانستان واکسن ضد کرونا را دریافت کرده‌اند و این روند ادامه دارد.

پیش تر نیز مقامات افغانستان اعلام کردند تاکنون این کشور در مجموع بیش از ۳ میلیون و ۳۰۰ هزار دوز واکسن کرونا از آمریکا، هند، چین و همچنین برنامه کوواکس دریافت کرده است.

آخرین وضعیت ویروس کرونا در کشورهای همسایه شرق ایران

پاکستان

آمارهای سازمان بهداشت جهانی نشان می دهد تا کنون بیش از یک میلیون نفر در پاکستان به بیماری کرونا مبتلا شده اند و بیش از ۲۴ هزار نفر نیز به سبب ابتلا به این بیماری جان خود را از دست داده اند.

گزارش های خبری نشان می دهد پاکستان تدابیر سختگیرانه ای را با هدف کنترل شیوع بیماری کرونا اعمال کرده  است.

به نوشته روزنامه «گاردین» انگلیس، دولت پاکستان با هدف مهار این بیماری مهلک، کلیه کارکنان بخش دولتی را ملزم کرده است تا پایان ماه آینده واکسن کرونا بزنند.

بنابر اعلام «مرکز ملی فرماندهی و عملیات» که بر پاسخ به پاندمی کرونا در پاکستان نظارت دارد، از  تاریخ ۳۱ اوت (۹ شهریور) کارکنان واکسینه‌نشده اجازه ندارند به ادارات، مدارس، رستوران‌ها و یا مراکز دولتی وارد شوند.

همچنین با هدف کنترل این بیماری از معلمان، دانش‌آموزان بالای ۱۸ سال، کارکنان حمل‌ونقل عمومی و فروشگاهی نیز خواسته شده است خود را در برابر این بیماری واکسینه کنند.

به گفته مرکز فرماندهی و عملیات پاکستان تاکنون بیش از ۲۸ میلیون نفر در این کشور دست کم یک دوز واکسن را دریافت کرده‌اند.

گفتنی است با آغاز موج جدید کرونا در پاکستان که بخشی از آن به سویه دلتا مرتبط است، تعداد موارد روزانه این ویروس در این کشور به شدت در حال افزایش است..

تا پایان ماه مه، حدود یک سوم موارد جدید کرونا در پاکستان مربوط به سویه دلتا بوده است.

طبق گزارش‌های منتشر شده، کمتر از ۳ درصد مردم پاکستان به طور کامل واکسینه شده‌اند. این کشور بیش از ۲۱۶ میلیون نفر جمعیت دارد.

گفتنی است در تاریخ ۲۳ تیرماه سال جاری، چند روز پس از تایید استفاده اضطراری از واکسن بومی «آبدالا» ساخت کوبا با اثربخشی ۹۲ درصدی، این کشور پیشنهاد ساخت واکسن برای مقابله با ویروس کرونا را به پاکستان ارایه کرده بود.

«زنر خاویر کارلو گونزالس» طی دیدار با «شیبلی فراز» وزیر علوم و فن آوری پاکستان اعلام کرد: هاوانا آماده همکاری برای تاسیس یک مرکز در پاکستان برای ساخت واکسن بومی کوبا است تا دولت این کشور بتواند ضمن استفاده در واکسیناسیون فراگیر علیه کرونا در کشور، بطور همزمان به صادرات این واکسن نیز اقدام کند.

این پیشرفت چند روز پس از تأیید واکسن بومی آبدالا برای استفاده اضطراری توسط کوبا صورت گرفت، اولین واکسن ضدکرونا در آمریکای لاتین که به مرحله تزریق رسیده و انتظار می‌رود یک فرصت نجات برای منطقه‌ای باشد که سعی دارد با ظرفیت‌های محدود با یک بیماری همه گیر مبارزه کند.

آخرین وضعیت ویروس کرونا در کشورهای همسایه شرق ایران

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha