اعضای شورای شهر درباره وضعیت محیط‌زیست و بوستان‌های پایتخت چه گفتند؟

تهران- ایرنا- اعضای شورای اسلامی شهر تهران در جلسه امروز /یکشنبه/ خود میزبان معاون خدمات شهری و محیط زیست شهرداری پایتخت بودند که پس از ارائه گزارش از سوی مجتبی یزدانی، اعضای شورا درباره آنچه نابسامانی‌ها در این معاونت ارزیابی کردند، در قالب تذکر سخن گفتند.

به گزارش ایرنا، «مجتبی یزدانی» معاون خدمات شهری و محیط زیست شهرداری تهران در این جلسه گزارش خود را از بخش های مختلف این معاونت از جمله سازمان بوستان ها، سازمان آتش نشانی، سازمان میادین و تره بار، سازمان بهشت‌زهرا(س)، سازمان پسماند، زیباسازی، اداره کل خدمات شهری، اداره کل برنامه‌ریزی توسعه خدمات شهری، اداره کل محیط زیست، شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهری و شرکت شهربان ارایه کرد.  

پس از ارائه این گزارش اعضای شورای شهر به بیان دیدگاه‌های خود پرداختند و مهدی اقراریان عضو شورای شهر از آشفتگی در جمع‌آوری پسماند در تهران و وضعیت جمع آوری زباله و آشفتگی و بی نظمی مخازن زباله انتقاد کرد.

وی گفت: در بازدیدی که از چند ایستگاه آتش نشانی داشتم متوجه شدم که برای مسکن کارکنان آتش نشانی نیز تدبیر نشده است.

اقراریان  با اشاره به عملکرد سازمان بهشت زهرا(س) هم گفت: یکی از مشکلات در این سازمان وجود آمبولانس‌های سه پیکری است.

این عضو شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه برای توزیع اموات، باید تدبیری شود تا پیکرها تک به تک توزیع شوند، گفت: فرایند توزیع اموات باید با سرعت بیشتری پیگیری شود.

وی همچنین به سرپرست شهرداری تهران درباره اختلاف نظر زیباسازی و معاونت حمل و نقل در خصوص پل‌های مکانیزه تذکر داد.

اقراریان گفت: به صورت میدانی مشکلی که برای پل مکانیزه درب مسجد النبی هفت حوض مدت ها است به وجود آمده بود مواجه شدم؛ این شرایط نشان از یک از هم گسیختگی و نبود انسجام میان مناطق و معاونت‌ها دارد.

وی با تاکید بر اینکه پل‌های مکانیزه همواره باید تحت نظارت و تعمیر باشند، به بازدید خود از بوستان فدک اشاره و اضافه کرد: در این منطقه شاهد حضور اراذل و اوباش در منظر عمومی و در حال استعمال مواد مخدر با قمه و چاقو بودم.  

اقراریان خطاب به سردار رحیمی رئیس پلیس تهران بزرگ گفت: خانواده‌ها در این شرایط چطور از بوستان‌های تهران بهره ببرند؟

عضو شورای شهر تهران افزود: یک چاقو از اراذل حاضر در پارک فدک گرفته‌ام که تقدیم رئیس پلیس تهران می‌کنم.

وی در بخش دیگری از تذکر خود از نبود همکاری مناسب شهرداری منطقه هشت با هیات های مذهبی نیز انتقاد کرد.

وضعیت پاکیزگی شهر نیازمند دستور سریع است

«مهدی چمران» رئیس شورای اسلامی شهر تهران نیز اظهار داشت: در خصوص جمع آوری آبهای سطحی و استفاده از آب قنوات باید فکر اساسی شود چرا که در غیر این صورت می تواند مشکل آفرین باشد.

وی با بیان اینکه در خصوص فضای سبز و باغات مصوبه جدیدی از سوی شورای عالی شهر سازی و معماری ارسال شده و برای تمامی اعضا فرستاده شده است، گفت: در مصوبه جدید، برخی تغییرات دیده می شود و در بخش های دیگر همان ۱۵ درصد و دوطبقه ساخت و ساز در باغات حفظ شده، اما در مورد باغات ۲ هزار و ۵ هزار متر به بالا مطالب خوبی در مصوبه ارائه شده که قابل بررسی است.

وی با اشاره به بازدید خود از منطقه ۱۲ و تاکید بر ساماندهی بازار بزرگ گفت: متاسفانه بازار بزرگ تهران هنوز به  حالت پایداری به ویژه در موقع غروب و شب نرسیده است و در این اوقات کسبه کارتن های اجناس فروخته شده خود را در بازار رها می کنند و گویی عابران بر سنگ فرشی از کارتن راه می روند که این امر ایمنی بازار را به شدت تهدید می کند چرا که اگر حریقی رخ دهد خطرات بالایی خواهد داشت.

رییس شورای اسلامی شهر تهران با تاکید بر اینکه باید تحرک خوبی در رفت و روب و پاکیزگی شهر ایجاد شود، گفت: متاسفانه در بحث پاکیزگی و جمع آوری زباله ها پیمانکاران با شتابزدگی و دستپاچگی کارشان را انجام می دهند و رضایتی که قبلا وجود داشت را از سوی مردم شاهد نیستیم.  

چمران ادامه داد: من جاهای مختلف را بازدید کردم  که خوب تمیز نشده است و این وضعیت زیبنده تهران نیست به ویژه در شرایط کنونی که بیماری مسری بیداد می کند و بهداشت بیش از هر زمان دیگری مورد نیاز است.

وی افزود: اما متاسفانه مخازن کثیف پسماند، با ظاهری نا مناسب رها شده است و پیمانکاران هم آنها را سرجایشان قرار نمی دهند و همین امر مشکلاتی را برای مردم ایجاد کرده است و ما انتظار داریم این مشکلات سریع رفع شوند.

رییس شورای اسلامی شهر تهران ادامه داد: اگر لازم است تذکری را تهیه کنیم برای شهردار تا  دستوری سریع و صریح برای رفع این موارد و بهبود وضعیت صادر کنند.

بلاتکلیفی پل های مکانیزه عابر پیاده

«سید احمد علوی» دیگر عضو شورای شهر تهران نیز یکی از موضوعات مهم شهری را پل های مکانیزه عابر پیاده دانست.

وی گفت: پل های عابر پیاده بین حوزه امور شهری و ترافیک گیر افتاده است، طبق توافق از سازمان زیباسازی که پول و بودجه داشت منتقل شد به حوزه حمل و نقل که هزینه ای است.

علوی ادامه داد: معتقدم علت اصلی اینکه پل ها از کار افتاده اند همین موضوع نبود رسیدگی است. در نمونه ای مثلا ما بزرگراه امام علی را ساختیم و به مردم گفتیم که ظرف یک سال پل مکانیزه احداث می کنیم و حالا این پل ها از کار افتاده است، چرا که سازمان حمل و نقل نتوانست به علت مشکلات هزینه ای تعمیر کند.

لزوم رسیدگی به ساختمان های ناایمن

«زهرا شمس احسان» دیگر عضو شورای اسلامی شهر تهران نیز اظهار داشت: در شورای چهارم با پیگیری رئیس شورای چهارم (مهدی چمران) سازوکاری برای خرید تجهیزات آتش نشانی انجام شد اما در سال ۹۸ شهرداری ۳۳ هزار ساختمان نا ایمن را شناسایی کرد که ۶ هزار مورد کم خطر و ۳۵۰۰ مورد پر خطر هستند.

وی افزود: برای حل این مشکل قانونی در دوره گذشته چه اتفاقی صورت گرفته است؛ باید در این دوره این موضوع مورد اولویت قرار گیرد تا فاجعه کلینیک سینا اطهر تکرار نشود.  

شمس احسان افزود که در ماه‌های اخیر شهرداری تهران و دادستانی همکاری سابق را نداشتند و بالغ بر ۵ هزار مورد از ابلاغیه‌ها برای ساختمان‌های پر خطر مورد بی توجهی قرار گرفته است.

وی در باره موضوع جمع آوری آبهای سطحی هم گفت: یکی از مسائل مهم کشور کمبود منابع آبی است که طبق آخرین آمارها سالانه ۲۰۰ میلیون متر مربع برای آبیاری استفاده می‌شود و در این شرایط سوال است که چه میزان از طریق پساب تأمین می‌شود.  

وی این موضوع را هم گفت که لایحه طرح جامع آب خام تهران هنوز از دوره سوم شورای شهر تعیین تکلیف نشده است.  

پروتکل های بهداشتی در مترو رعایت نمی شود

«سید جعفر تشکری هاشمی» دیگر عضو شورای اسلامی شهر تهران نیز گفت: در دوره گذشته انتظار داشتیم شهرداری فعالیت ویژه ای برای مقابله با کرونا انجام دهد اما به عنوان مثال روز گذشته در ایستگاه‌های مترو شاهد بودم که پروتکل‌ها، کنترل نمی‌ شود.

وی با اشاره به گزارش معاونت خدمات شهری افزود: در پسماند بیمارستانی نیز جداسازی لازم وجود ندارد و باید به صورت جدی پیگیری شود.

تشکری هاشمی افزود: در سازمان زیباسازی و نوع تبلیغات شهری نیز به هیچ عنوان پیوست ترافیکی وجود ندارد و منجر به خطرات ایمنی و حادثه می‌شود.

 به گفته وی، موضوع زباله گردها هنوز ساماندهی نشده است و همچنان به عنوان یک عارضه در سطح شهر محسوب می‌شود.

تشکری هاشمی با بیان اینکه بحث تفکیک زباله از مبدا نیز به سرانجام نرسیده است و امیدوارم در این دوره انجام شود، اظهارداشت: متأسفانه امروز داشتن درخت برای مردم تبدیل به تهدید شده است و ما نظام انگیزشی برای حفظ فضای سبز برای مردم ایجاد نکرده‌ایم.

وی با بیان اینکه سرریز آب در خیابان ها در فصل بارش موجب  ایجاد حادثه برای مردم می‌شود، گفت: ثبت جهانی خیابان ولیعصر نیاز به بررسی بیشتر دارد تا پیامدهای آن برای کسبه این محل بررسی شود.

بی عدالتی در سرانه فضای سبز پایتخت 

«مهدی بابایی» دیگر عضو شورای اسلامی شهر تهران نیز  درباره سرانه فضای سبز اظهار داشت که هشت محله تهران فاقد پارک و بوستان است.

وی گفت: در بحث عدالت سرانه فضای سبز، باید به تفکیک سرانه محلات را در این زمینه را داشته باشیم که بدانیم چه تعدادی از محله ها سرانه شان پایین‌ است.

بابایی تاکید کرد: لازم است این رویکرد در دستور کار قرار گیرد تا فشار بر مناطق شهرداری تهران کاسته شود. چون برخی مناطق مجبور می‌شوند برای کمبود سرانه در معابر رفیوژ سبز ایجاد کنند که روش مطلوبی نیست.

عضو شورای تهران درباره عملکرد سازمان میادین نیز با طرح پرسشی گفت: علت عدم توفیق در ساخت بازار مشارکتی و کاهش تصدی گری چیست چرا که طبق برنامه تا پایان سال ۹۹ باید ۲۷۶ بازار محلی ساخته می شد اما ۲۶۳ بازار افتتاح شده است.

وی همچنین خواستار آخرین وضعیت حوزه درآمد هزینه‌ای خدمات شهری شد.

سگ گردانی به فضای اجتماعی و خانوادگی در بوستان‌ها ضربه می زند

«سید محمد آقامیری» نیز در این جلسه شورا گفت: تذکر نخست در خصوص عدم برقراری عدالت اجتماعی است و براساس آمار ۳۵ محله در تهران پارک محله ندارند و ۷۰میدان تره بار در محلات کسری دارند.

وی در دومین تذکر با اشاره به یکی از مصوبات دوره پنجم شورا در خصوص سگ‌گردانی در پارک‌ها گفت: شورای شهر قبلی مصوبه‌ای درباره سگ‌گردانی در پارک‌ها داشتند، کاری به خود حیوان سگ ندارم، حیوان وفاداری است و در اسلام اصل کاربری آن مورد تایید است، اما اینکه از حیوان در کجا استفاده شود مهم است. گوسفند هم حیوان خیلی خوبی است، اما آیا کسی اجازه دارد گوسفند خود را در پارک برای چرا ببرد؟ اجازه می‌دهید؟ گوسفند به فضای سبز ضربه می‌زند و سگ به فضای اجتماعی و خانوادگی کسانی که در پارک‌ها حضور دارند ضربه می‌زند.

حجت الاسلام آقامیری ادامه داد: الان در شمال شهر تهران پارکی هست که تماما به سگ اختصاص دارد و کسی جرات نمی‌کند به آنجا برود مگر کسی که سگ داشته باشد و آن سگ از صاحب خود دربرابر سگ‌های دیگر حفاظت کند.

وی ادامه داد: این قصه در پارک‌های دیگر سطح شهر نیز در حال گسترش است و پارک‌های ما به پارک‌سگ تبدیل شده‌اند.

وی خطاب به یزدانی معاون خدمات شهری شهرداری تهران گفت: درقانون داریم که باید از آن ممانعت شود، قانون منع حیوانات خانگی داریم و نباید این قانون سرسری گرفته شود و بعداً به یک چالش و معضل اجتماعی شود و برخورد با آن مسأله اجتماعی ایجاد کند و به راحتی نشود جلوی این کار را گرفت؛ درباره آن توضیح دهید که چطور جلوی این کار را می‌گیرید.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha