مهندس پژمان شهابی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: دانه روغنی کنجد به صورت دیم و به عنوان کشت اول در این استان از سوی کشاورزان در سال های گذشته کشت می شد اما، امسال برای نخستین بار این محصول به عنوان کشت دوم جایگزین کشت های صیفی جات که پر آب طلب هستند، شد.
وی سطح زیر کشت کنجد در اراضی دیم در استان را ۲ هزار و ۸۱۱ هکتار عنوان کرد و افزود: در سال زراعی جاری در سطح ۲۰ هکتار اراضی آبی کنجد کشت شد و برآورد می شود امسال حدود ۶۰۰ تن دانه روغنی کنجد برداشت شود.
مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: عملکرد کنجد در اراضی آبی به ازای هر هکتار یک تن محصول است و کشت کنجد صرفه اقتصادی بسیار بالایی دارد، هم اینک هر کیلوگرم دانه روغنی کنجد بیش از ۳۵۰ هزار ریال به فروش می رسد.
شهابی با بیان اینکه دانه روغنی کنجد گرما دوست است اظهار داشت: کشت اول این محصول در خرداد ماه و کشت دوم این محصول در مرداد ماه انجام می شود.
وی به کشت دیم و آبی این دانه روغنی اشاره و تصریح کرد : با توجه به نیاز آبی اندک کنجد، این دانه روغنی به عنوان کشت دوم برای کشاورزان صرفه اقتصادی دارد.
شهابی با بیان اینکه کنجد در داخل استان روغن کشی خواهد شد، گفت : این محصول بیشتر در شهرستان های بجنورد و مانه و سملقان کشت می شود.
در کشتزارهای خراسان شمالی دانه های روغنی کلزا، گلرنک، کنجد، آفتابگردان، سویا و پنبه کشت می شود.
کنجد یکی از قدیمی ترین گیاهان زراعی روغنی جهان است و از زمان های قدیم در ایران کشت می شود و زمانی از صادرات مهم کشور به شمار می رفت.
مصرف اصلی دانه کنجد در تهیه حلوا و شیرینی پزی است. روغن کنجد برای طبخ مواد خوراکی مختلف، در تهیه عطرها و به عنوان حلال در داروسازی مصرف می شود.
کنجد گیاهی گرمادوست و روز کوتاه است و به هوای گرم و نور فراوان احتیاج داشته و به حرارت پایین حساس است، کنجد به عنوان یک محصول مقاوم به خشکی و گرما شناخته شده است.
خراسان شمالی ۳۴۴ هزار هکتار عرصه کشاورزی دارد که در ۸۲ هزار بهره بردار در این بخش فعالیت دارند.
نظر شما