حسن هانیزاده در گفتوگو با خبرنگار سیاسی ایرنا درباره گزینه پیشنهادی رییسجمهوری برای وزارت امور خارجه خاطرنشان کرد: حسین امیرعبداللهیان یک چهره دیپلماتیک شناخته شده در بدنه وزارت خارجه است که بیش از ۲۵ سال در این وزارتخانه و در جایگاههای مختلف مثل معاونت وزارت خارجه در امور خاورمیانه و شمال آفریقا فعالیت داشته است.
این تحلیلگر مسائل منطقه به حضور موفق امیرعبداللهیان در بحرین به عنوان سفیر ایران اشاره کرد و افزود: وزیر پیشنهادی برای وزارت خارجه مسوولیتهای متعددی در این وزارتخانه داشته و در اغلب مذاکرات منطقهای هم حضور فعالی داشته و از چهرههای بسیار متعهد و انقلابی و آگاه به مسائل منطقه است.
هانی زاده با اشاره به تجربه ۲۵ ساله امیرعبداللهیان در حوزه منطقه و کشورهای عربی، گفت: انتخاب او یک انتخاب کاملا هوشمندانه از سوی سید ابراهیم رییسی و حاکی از توجه رییسجمهوری به مسائل منطقه و همگرایی منطقهای است.
وی خاطرنشان کرد: امیرعبداللهیان در صورت گرفتن رای اعتماد از مجلس شورای اسلامی میتواند در ایجاد همگرایی و وفاق بین ایران و کشورهای عرب منطقه موفق باشد زیرا حوزه تخصصی او خاورمیانه و شمال آفریقا است.
این کارشناس مسائل بین المللی درباره رویکرد دولت سیزدهم در زمینه روابط خارجی و نشست سران منطقه در بغداد، افزود: ایجاد همگرایی در منطقه مورد توجه دولت جدید است و نگاهها از هماکنون به سمت بغداد و تشکیل نشست سران کشورهای منطقه در این پایتخت عربی با شرکت ایران، ترکیه، سوریه، عراق، اردن، مصر و عربستان خواهد بود. تشکیل این نشست میتواند به کاهش تنشها در منطقه و حرکت به سمت همدلی بین ایران و همسایگان عرب خود و در نتیجه رفاه منطقهای منجر شود و لذا انتخاب امیرعبداللهیان در آستانه برگزاری این نشست هوشمندانه و هدفمند است.
هانی زاده با بیان اینکه انتظار میرود امیرعبداللهیان علاوه بر مسائل منطقه، مساله برجام و تعامل با جامعه اروپا را هم در دستور کار قرار دهد، گفت: گزینههای دیگر مطرح شده برای تصدی وزارت امور خارجه هم در جاهایی مثل شورای امنیت ملی سابقه درخشانی دارند و افراد آگاهی هستند ولی ترجیح رییس جمهوری این بوده که شخصی را به عنوان وزیر پیشنهادی معرفی کند که سابقه طولانی فعالیت در بدنه وزارت خارجه را داشته باشد.
این کارشناس ارشد مسائل غرب آسیا با اشاره به این موضوع که مساله انتخاب شخصی از بدنه وزارتخانه برای رییسجمهوری بسیار مهم بوده است، تصریح کرد: یکی از مسائل مهم در حوزه وزارت خارجه این است که بدنه این وزارتخانه فرد خارج از این نهاد را به سختی قبول می کند و به همین دلیل امیرعبداللهیان که در ردههای مختلف وزارت خارجه فعالیت داشته و طبیعتا شناخت بهتری از بدنه و کادر و نیروهای این وزارتخانه دارد و کادر رسمی و ثابت این وزارتخانه است نسبت به دیگر گزینهها ارجحیت دارد.
هانیزاده، به نتیجه رساندن مذاکرات برای احیای برجام و گفتوگو با غرب را بعد از مسائل منطقهای اولویت دوم امیرعبداللهیان ارزیابی کرد و گفت: به نظر میرسد دولت جدید گفتوگوهای ایران و کشورهای ۱+۴ در وین را ادامه دهد تا مذاکرات احیای برجام که زحمات زیادی برای آن کشیده شده به نتایج قابل قبولی برسد.
وی با بیان اینکه مذاکرات با ۱+۴ برای رفع کامل تحریمها باید ادامه یابد، گفت: «مذاکره برای مذاکره» بیفایده و وقتگذرانی است و باید دولت جدید ضربالعجلی برای کشورهای ۱+۴ تعیین کند تا در یک فرایند زمانی مشخص، این مذاکرات به صورت برد-برد برای همه طرفها پایان یابد و تمام تحریمها برداشته شود وگرنه این مذاکرات ممکن است به بن بست برسد و بینتیجه پایان یابد.
نظر شما