دکتر سید علی جعفری روز یکشنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا بدون اشاره به آمار کودکان بستری شده در بیمارستان اکبر افزود: جمعیت کودکان مبتلا به بیماری کووید ۱۹ و یا دارای علامتهای ابتلا به ویروس همهگیر در موج اخیر طغیان سویه دلتا از ویروس کرونا در مقایسه با موارد پیشین طغیان این ویروس افزایش قابل توجهی نشان میدهد.
وی ادامه داد: موارد شدید ابتلا به ویروس کرونا در پیکهای پیشین تنها مربوط به کودکان مبتلا به بیماریهای زمینهای بود اما در پنجمین موج طغیان کرونا کودکان بدون هیچ بیماری زمینهای نیز به شکلی شدید کرونایی شدهاند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: یک بخش دیگر از بیمارستان کودکان اکبر مشهد بخاطر افزایش تعداد کودکان بیمار کرونایی به مجموع بخشهای بستری بیماران کووید ۱۹ افزوده شد.
وی افزود: کودکان مبتلا به ویروس کرونا علاوه بر میتوانند منبع و منشاء انتشار بیماری به دیگران باشند بنابراین والدین آنها میبایست در وضعیت فعلی توجه و مراقبت بیشتری از فرزندان خود داشته باشند.
دکتر جعفری ادامه داد: بیشتر کودکان اخیرا مبتلا به کرونا در پی حضور در جمعهای خانوادگی و دورهمیها به این ویروس آلوده شدهاند. بسیاری از والدین با تصور اینکه در دورهمیهای خانوادگی در برابر بیماری کرونا امنیت دارند، مراقبتی از فرزندان خود نمی کنند.
وی استفاده از ماسک بهداشتی صورت، رعایت دستورات بهداشتی پیشگیرانه، حفظ فاصله فیزیک در اجتماع و اجتناب جدی از حضور در هرگونه دورهمی را موثرترین راهکارهای برای جلوگیری از ابتلا به ویروس کرونا برشمرد.
دانشگاه علوم پزشکی مشهد هفته پیش به نقل از رییس بیمارستان تخصصی کودکان اکبر، تعداد کودکان کرونایی بستری در این بیمارستان را ۳۰ نفر اعلام کرده بود.
بیمارستان ٢٥٠ تختخوابی فوق تخصصی اطفال اکبر از مراکز درمانی تخصصی زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد است که سال ۱۳۹۶ توسط جمعی از شهروندان نیکوکار در همراهی با خانواده نیکوکار "علیزاده" در فضایی به مساحت ۲۲ هزار مترمربع به بهرهبرداری رسید.
آمار مبتلایان به کرونا در مشهد و استان خراسان رضوی در پنجمین موج طغیان ویروس همهگیر بطور نگرانکنندهای در حال افزایش است. تکمیل گنجایش بیمارستانها، کمبود دارو و سرم و افزایش بیماران کرونایی غیربومی در مشهد از چالشهای پیش روی خراسان رضوی به شمار میروند.
هم اکنون ۲۷ شهرستان خراسان رضوی در وضعیت قرمز، ۵ شهرستان در وضعیت نارنجی و یک شهرستان در وضعیت زرد قرار دارند.
بر اساس آخرین آمار رسمی تاکنون چهار میلیون و ۶۴۰ هزار و ۶۹۵ نفر در ایران به ویروس کرونا مبتلا شدهاند. بیماری کووید ۱۹ جان ۱۰۱ هزار و ۳۵۴ نفر را نیز تاکنون در کشورمان گرفته است. همچنین سه میلیون ۹۰۲ هزار و ۸۰۸ نفر از مبتلایان به ویروس کرونا در ایران تاکنون بهبود یافتهاند.
وزارت بهداشت اعلام کرد هماینک ۳۵۹ شهرستان کشور در وضعیت قرمز، ۵۹ شهرستان در شرایط نارنجی و ۳۰ شهرستان در وضعیت زرد شیوع ویروس کرونا قرار دارند.
همچنین تاکنون ۱۶ میلیون و ۴۷۶ هزار و ۲۵۷ شهروند ایرانی دوز نخست واکسن کرونا و پنج میلیون و ۵۳۱ هزار و ۲۵۷ نفر دوز دوم آن را تزریق کرده و واکسینه شدهاند. بر این اساس مجموع واکسنهای تزریق شده در ایران به ۲۲ میلیون و هفت هزار و ۵۱۴ دوز رسیده است.
"پاندمی کرونا" در سطح جهان ۲۱۱ میلیون و ۷۱۵ هزار و ۸۶۵ نفر را بیمار کرده و جان چهار میلیون و ۴۳۱ هزار و ۶۶۲ نفر را گرفته است. ۱۸۹ میلیون و ۴۶۳ هزار و ۹۶۱ نفر از افراد مبتلا به ویروس کرونا هم تاکنون در سطح جهان درمان شدهاند.
آمریکا در این میان با ۳۸ میلیون ۳۹۸ هزار ۵۹۶ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ و همچنین ۶۴۴ هزار و ۲۸۱ قربانی ویروس کرونا، بیشترین آمار ابتلا و تلفات ناشی از پاندمی کرونا را در جهان به خود اختصاص داده است. پس از آمریکا کشورهای هند، برزیل و روسیه بیشترین شمار افراد مبتلا به ویروس کرونا را دارند.
ایران بر اساس آخرین آمارهای رسمی جایگاه یازدهم را در جدول بیشترین جمعیت مبتلایان به کرونا در میان کشورهای جهان دارد.
نظر شما