کمال حسین پور روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه اقتصاد کشور با مشکلات متعددی دست و پنجه نرم می کند و چالش های فراوانی پیش رو دارد، افزود: وزارت اقتصاد و دارایی به عنوان یکی از دستگاه های مهم و کلیدی در سیاستگذاری اقتصادی و بازوی اصلی اجرایی سیاست های اقتصادی دولت، نقشی اساسی در مدیریت اقتصاد خرد و کلان کشور بر عهده دارد، اما متأسفانه در سالیان گذشته این وزارتخانه در مسیر دستیابی به اهدافی که به خاطر آن تشکیل شده، بسیار ضعیف حرکت کرده است.
وی با تاکید بر اینکه میزان تورم و نرخ بیکاری بسیار بالا و کمر شکن است و مردم ناراحت این امر هستند، گفت: در سیاست گذاری های پولی و بانکی و خصوصی سازی درگذشته بسیار ضعیف و غیر شفاف عمل شده است و مخارج دولت که بیشتر با افزایش نقدینگی تأمین می شود به شکلی غیر قابل کنترلی گسترش پیدا کرده است که برای گذر از این بحران ها نیاز به دولتی کارآمد و وزارتخانه ای کارآمد داریم.
نماینده مردم سردشت و پیرانشهر در مجلس معرفی وزیر پیشنهادی برای این وزارتخانه توسط آیت الله رئیسی را هوشمندانه و عاقلانه عنوان کرد و اظهار داشت: ایشان کارنامه خوبی برای مدیریت اقتصادی کشور دارند و هم برنامه ارائه شده توسط وی برای مدیریت این حوزه بسیار مناسب است.
وی از خاندوزی به عنوان فردی مطلع و آگاه که به دنبال اقتصادی با ثبات و مولد نام برد و گفت: وی در کنار جوان بودن فردی پاکدست، متخصص، متعهد و انقلابی است که در کنار تحصیلات و دانش اقتصادی، دارای تجربه های ارزشمندی نیز در مرکز پژوهش ها و کمیسیون اقتصادی مجلس بوده و با تیم اقتصادی دولت نیز بسیار هماهنگ است.
حسین پور اضافه کرد: شناختی که وی ازچالش ها و اولویت های اقتصادی جامعه دارد می تواند در جهت ایجاد ثبات اقتصادی در کشور بسیار راهگشا باشد زیرا وی درک عمیقی از وضعیت اقتصادی ایران داشته و می تواند کشتی پرتلاطم اقتصاد کشور را به ساحل آرامش برساند.
وی افزود: علاوه بر این وی در بخش های سیاستگذاری مالی، اصلاح نظام مالیاتی و گمرک، اصلاح در نظام تامین مالی (بانکی)، بازار سرمایه و بیمه، اصلاح محیط کسب وکار، شفافسازی و ارتقای بهره وری در مدیریت داراییها و شرکتهای دولتی، مدیریت تعارض منافع، مدیریت بدهیهای دولت، اصلاح خزانهداری کل، خصوصی سازی و ترغیب سرمایه گذاری خارجی دارای برنامه هستند و برای فعال کردن ستاد اقتصادی دولت در جهت ایجاد هماهنگی بین دستگاهی، کاهش تلاطم های اقتصادی ناشی از تحریم، ارتقای توان تولید ملی، ارتقای شفافیت و انضباط مالی و اداری و توسعه زیرساخت های مرتبط توان تغییر و تحول در وزارت اقتصاد را دارد.
وی تاکید کرد: هر چند چالشهایی که اقتصاد امروز ایران با آن روبه رو است چالشهایی پیچیده و بزرگ هستند؛ اما برای دستیابی اقتصاد کشور به اهداف راهبردی بالا به عزمی ملی در سامان بخشی اصولی به اقتصاد کشور و رونق تولید در کنار هماهنگی و مشارکت تمامی قوا و نهادهای حاکمیتی نیز نیاز است.
به گزارش ایرنا، آیت الله دکتر "سید ابراهیم رئیسی" رییس دولت سیزدهم، ۲۰ مرداد ماه اسامی کابینه پیشنهادی خود را به مجلس ارائه کرد که در این میان "احسان خاندوزی" به عنوان وزیر پیشنهادی برای وزارت امور اقتصادی و دارایی مطرح شده است.
خاندوزی متولد ۱۳۵۹ و دارای مدرک دکترا از دانشگاه آزاد واحد علوم و تحقیقات است، نمایندگی مردم تهران، ری و شمیرانات در مجلس دهم شورای اسلامی و استادیاری دانشگاه علامه طباطبائی (از سال ۱۳۹۳) و مدیر گروه اقتصاد اسلامی این دانشگاه از دیگر سوابق این وزیر پیشنهادی است.
وی در سال ۱۳۹۲ مسوولیت مدیر کلی بخش اقتصادی مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی را برعهده داشته است. عضو شورای اقتصادی سازمان صدا و سیما و دبیر آن نیز بوده است. خاندوزی در دولت گذشته عضو هسته اندیشهورزی وزارت امور اقتصاد و دارایی بود.
از دیگر پستهای این وزیر پیشنهادی عضویت در هیات مدیره دیده بان شفافیت و عدالت از سال ۱۳۹۴ است.
همچنین وزیر پیشنهادی امور اقتصادی و دارایی در سال ۱۳۹۸ به عضویت شورای پژوهشی سازمان امور مالیاتی درآمد.
نظر شما