از «بی‌مادر» تا فیلم کوتاه، انیمیشن و مستندی که تولید می‌شود

تهران- ایرنا- تازه‌ترین تولیدات سینمای ایران حکایت از تولید فیلم بلند «بی‌مادر»، فیلم کوتاه «فصل انگور»، انیمیشن «سمپاش» و مستند «بعد از این سه ماه ...» حکایت دارد.

به گزارش خبرنگار سینمایی ایرنا، هرچند شیوع کرونا تولید در سینما ایران را به میزان قابل توجهی تحت تاثیر قرار داده اما هیچ گاه این چرخه متوقف نشده است.

حالا و در تازه‌ترین خبرها به نظر می‌رسد سینمای ایران در تمام حوزه‌ها از فیلم بلند و کوتاه داستانی گرفته تا انیمیشن و مستند آثاری در حال تولید دارد.

اما در حوزه فیلم بلند داستانی، خبر پیوستن آناهیتا درگاهی به عنوان سومین بازیگر، به فیلم سینمایی بی مادر به کارگردانی و نویسندگی سیدمرتضی فاطمی رسانه ای شده است.

پیش از این حضور امیر آقایی و پژمان جمشیدی در نخستین ساخته سینمایی سیدمرتضی فاطمی قطعی شده بود.

بی‌مادر اواخر تابستان در تهران کلید می‌خورد.

این فیلم سینمایی که با سرمایه‌گذاری صالح مؤذن‌زاده و در «کانون فیلم نسیم» تولید می‌شود، برای حضور در چهلمین دوره جشنواره فیلم فجر آماده می‌شود.

«فصل انگور» از راه رسید

فیلم کوتاه داستانی فصل انگور به کارگردانی بهروز خرم و تهیه کنندگی امین آذریان، نیز نماینده سینمای کوتاه است که حالا آماده نمایش شده است.

بهروز خرم به همراه الهام نامی نویسنده فیلمنامه، سعید شاهسواری تدوین و آرش رمضانی مدیریت تصویربرداری فصل انگور را بر عهده داشته اند.

در خلاصه داستان این فیلم آمده است: «ما قبلا تهران با هم حرف زدیم، من و مامان اومدیم اینجا که یکم تنها باشیم ... .»

این فیلم بهار سال جاری در استان گلستان مقابل دوربین رفته و پس از طی مراحل فنی، آماده پخش در بازارهای جهانی شده است.

الهام نامی، بهروز خرم، امیرعلی قنبری بازیگران فصل انگور هستند.

«بعد از این سه ماه ...» به صداگذاری رسید

در حوزه مستند هم فیلم بعد از این سه ماه... به نویسندگی و کارگردانی محمد عبدی‌زاده و تهیه‌کنندگی علی کفراش به مرحله صداگذاری رسیده است.

این مستند داستان تلخ و مرگبار یکی از شدیدترین همه‌گیری‌های جهان را روایت می‌کند؛ ویروسی نوپدید که به‌سرعت از کشوری به کشور دیگر منتقل شده و موجب آلوده شدن و مرگ بسیاری افراد در جهان و از جمله ایران می‌شود.

مستند بعد از این سه ماه ... که در دانشگاه علوم پزشکی تهران، دانشگاه علوم پزشکی ایران، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، بیمارستان‌های مسیح دانشوری، سینا، شهدای تجریش، امام خمینی‌ (ره)، دکتر شریعتی، روزبه، بهارلو، یاس، کامکار قم؛ آرامستان بهشت‌زهرا (س) و بهشت معصومه (س)، نقاهتگاه ایران مال و مراکز مختلف خیریه و گروه‌های جهادی و... تصویربرداری شده توسط امین شریفی صداگذاری می‌شود.

بعد از این سه ماه ... متقاضی حضور در پانزدهمین جشنواره «سینماحقیقت» شده و در صورت پذیرفته شدن از سوی هیات انتخاب برای نخستین بار در این جشنواره روی پرده خواهد رفت.

ساخت انیمیشنی با موضوع محیط زیست

در بخش انیمیشن نیز ساخت انیمیشن سمپاش به کارگردانی فرنوش عابدی به پایان رسید.

این انیمیشن به کارگردانی فرنوش عابدی با تهیه‌کنندگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان درحالی به پایان رسیده که دغدغه محیط زیستی سازنده اثر با نگاهی به تغییرات اقلیمی کره زمین، شاکله اصلی آن را تشکیل داده است.

به گفته عابدی، سمپاش از یک تصویر شکل گرفت، در حدود ۷ سال پیش ایده اولیه سمپاش با تصویری از یک سرباز عجیب و ترسناک شکل گرفت؛ سربازی با ماسک، مفهوم یا ایده‌ای که در بازی‌های ویدیویی یا فیلم‌های سای‌فای زیاد دیده شده، ولی با رویکردی متفاوت.

او درباره شکل‌گیری این انیمیشن توضیح داد: معمولاً علت پوشش ماسک، وجود یک ویروس یا مهاجم خطرناک ناشناخته توجیه می‌شود ولی چه می‌شود اگر کاملاً داستان متفاوت و بالعکس باشد؟ یعنی این بار وجود بی‌خطر گیاهان و ماموریت غیرعادی این ارتش ماسک‌پوش با کپسول‌های حاوی گاز سمی در میان باشد؟

کارگردان این اثر درباره تکنیک ساخت آن نیز گفت: سال‌ها در تلاش بودیم که خاصیت و ویژگی‌های بصری و هنری یک استاپ‌موشن خوب را با تکنیک سه‌بعدی کامپیوتری درآمیزیم؛ کاری سخت و تقریباً غیرممکن. عملاً ما امکانات و سهل بودن کار سه‌بعدی را می‌خواستیم اما با کیفیت بصری و هنری استاپ‌موشن. بالاخره در سال ۹۶ به این نتیجه مطلوب در کار قبلی‌مان «ملکوت» رسیدیم و البته سعی کردیم در «سمپاش» آن را لول‌آپ کنیم.

این انیمیشن در ۹ دقیقه ساخته شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha