احمدخسروی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در آخرین نشست هیات مدیره سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایجاد شهرک بزرگ صنعتی کردستان به همراه سه شهرک دیگر در کشور به تصویب رسید.
وی اضافه کرد: از سال ۹۶ پیگیر مباحث مربوط به ایجاد شهرک صنعتی بزرگ کردستان هستیم و مطالعه و بررسی همه جوانب مربوط به این پروژه به مشاور داده شد.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی کردستان افزود: از آنجا که همواره یکی از موانع توسعه صنعتی در این استان کمبود زمین بوده است با اجرای این پروژه بزرگ شاهد رفع این مشکل خواهیم بود.
خسروی یکی از ویژگیهای بارز این شهرک را فراگیر بودن و واقع شدن آن در نقطه مرکزی جغرافیای استان خواند و گفت: یک هزار و ۴۰۰ هکتار برای ایجاد این شهرک در نظر گرفته شده که در فاز نخست ۷۱۳ هکتار آن به عنوان شهرک بزرگ صنعتی استان تعریف شده است.
وی با اشاره به اینکه شهرک بزرگ صنعتی کردستان در فاصله ۵۵ کیلومتری شهر سنندج و حدفاصل سه شهرستان دیواندره، بیجار و سنندج قرار دارد، اظهار داشت: با قرارگیری این شهرک در بین این سه شهرستان تامین امکانات و دسترسی آن به منابع آب، برق و گاز سهل تر خواهد بود.
افزایش ۴.۵ متر مربع به سرانه فضای صنعتی در کردستان
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی کردستان با بیان اینکه این شهرک بزرگترین شهرک صنعتی در نیمه غرب کشور است، گفت: با اجرایی شدن آن کردستان هم در ردیف استان های صنعتی قرار می گیرد و ۴.۵ مترمربع هم به سرانه فضای صنعتی در این استان افزوده می شود.
خسروی یادآور شد: باتوجه به بالا بودن میزان مساحت این شهرک، قیمت اراضی آن نسبت به شهرک های صنعتی دیگر استان کمتر و در حد یک چهارم آنها است.
وی اضافه کرد: با اجرایی شدن این شهرک وعده داده شده در ارتباط با دستیابی سرانه زمین صنعتی در استان به میانگین کشوری محقق خواهد شد.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی کردستان با اشاره به اینکه ایجاد این شهرک یکی از دستاوردهای ارزشمند نظام و دولت در این استان است، گفت: برای استانی که صنعتی محسوب نمی شود اجرای یکی از بزرگترین شهرک های صنعتی کشور مایه افتخار است و این مهم با پیگیری و حمایت های مسوولان استان اتفاق افتاده است.
خسروی یادآور شد: امیدواریم طی پنج یا ۶ سال آینده شاهد ثمره ایجاد این شهرک در کردستان باشیم و اینگونه یکی از پازل های زنجیره صنعتی شدن استان تکمیل شود.
شاخص شهرک سازی صنعتی در کردستان از ۱۵ درصد در سال ۱۳۹۶ به ۷۲ درصد در سال ۱۴۰۰ رسیده است و اینگونه رتبه نخست شهرک سازی در بین استان های کشور را با ۲۰۸ درصد رشد به خود اختصاص داده است.
بودجه حمایتی از صنایع کوچک در استان از ۴۴۰ میلیون ریال در چهار سال گذشته به هشت میلیارد و ۸۰۰ میلیون ریال در سال جاری افزایش پیدا کرده است.
شرکت شهرکهای صنعتی کردستان در چهارم اردیبهشت سال ۱۳۷۰ به صورت شرکت سهامی خاص تاسیس شده و تاکنون به سرمایه گذاران و تولیدکنندگان در ۲۰ شهرک و ناحیه صنعتی و منطقه ویژه اقتصادی زمین واگذار شده است.
نظر شما