پرونده سلامت الکترونیک کشور ۱۰ سال معطل مانده است

تهران- ایرنا- عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: پرونده سلامت الکترونیک کشور ۱۰ سال است که معطل مانده و بدون این پرونده نظام سلامت به روز و بهینه نخواهیم داشت.

به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا فتح‌الله توسلی روز دوشنبه در مخالفت با وزیر پیشنهادی بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: روز گذشته متاسفانه ۶۴۸ نفر از هموطنان عزیزمان به دلیل بیماری کرونا در دامن خاک آرام گرفتند و هزاران خانواده عزادار شدند.

نماینده مردم بهار و کبودرآهنگ در مجلس افزود: تورم، گرانی، ناکارآمدی مدیریتی در بسیاری از حوزه‌ها، تحریم‌ها و دخالت‌های دشمنان خارجی موجبات ناامیدی مردم را فراهم کرده و بروز فساد در برخی نهادهای کشور مردم را به مسئولیت بدبین کرده است.

وی اضافه کرد: مردم منتظر آمدن فردی بودند که بتواند این روند را تغییر دهد و این آرزو در ۲۸ خرداد محقق شد و مردم به آقای رییسی رای دادند. رای مردم به رییس‌جمهوری و نمایندگان آنها حامل پیام‌های مهمی بود که با اندک توجهی می‌توان معنی آن را درک کرد.

توسلی با تبریک روز پزشک عنوان کرد: از تک تک سربازان، پرستاران و پزشکان و همه کارکنان کادر سلامت که مدت‌ مدیدی است که در شرایط سخت جنگ برای سلامت مردم در صحنه هستند و برخی هم جان خود را از دست داده‌اند صمیمانه قدردانی می‌کنم.

وی خاطرنشان کرد: حوزه سلامت شاید مهمترین بخش از زندگی انسان است چرا که انسان سالم است که می‌تواند بیندیشد، کار کند و منشاء خیر برای کشور باشد و فقدان برنامه صحیح و دقیق در حوزه سلامت به معنی افزایش بیماری و نهایتاً مرگ است.

این نماینده مجلس یازدهم گفت: آقای عین‌اللهی انسانی فرهیخته و متخصص در حوزه پزشکی به‌ویژه در زمینه چشم‌پزشکی است اما اکنون ایشان می‌خواهد سکانداری یکی از مهمترین وزارتخانه‌های کشور را بر عهده بگیرد و وزیر هر حوزه‌ای یعنی مدیر استراتژیک، اما در برنامه ۱۱۷ صفحه‌ای ایشان نشانه‌ای از فکر استراتژیک حوزه سلامت دیده نمی‌شود.

توسلی خاطرنشان کرد: متاسفانه شاهد برخی کلی‌گویی‌ها نسبت به مسائل مختلف و حساس وزارت بهداشت هستیم و شاخص‌های کمی با سنجش‌پذیری در زمانبندی مناسب در آن دیده نمی‌شود. پزشک خانواده و نظام ارجاع از تکالیف اسناد بالادستی ما در برنامه‌های چهارم، پنجم و ششم توسعه و سیاست‌های ابلاغی به مقام معظم رهبری است. این موارد در ساماندهی نظام سلامت از نظر شما چه جایگاهی دارند.

وی ادامه داد: پرونده سلامت الکترونیک کشور ۱۰ سال است که معطل مانده و بدون شک بدون این پرونده نظام سلامت به روز و بهینه نخواهیم داشت.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس اضافه کرد: خروج اساتید بالینی تمام وقت از بیمارستان‌های آموزشی و درمانی و ورود آنها به بخش خصوصی، لطمات فراوانی به دانشجویان و دستیاران اقشار ضعیف متوسط جامعه درخصوص گرفتن خدمات تشخیصی وارد کرده است جایگاه اخلاق به عنوان مثال درخصوص زیرمیزی در مواردی سقط جنین در برنامه شما کجا است.

داده‌های برنامه وزیر پیشنهادی مربوط به ۱۰ سال قبل است

توسلی خطاب به عین‌اللهی گفت: من نمی‌دانم برنامه‌ای که شما نوشته‌اید را خود خوانده‌اید؟ اما مستحضر هستید داشتن اطلاعات صحیح، مبنای تحلیل صحیح و نهایتا تصمیم صحیح است. بسیاری از داده‌ها باید مبنای تصمیم استراتژیک در حوزه سلامت قرار گیرد اما شما به عنوان وزیر بهداشت چگونه می‌خواهید براساس داده‌هایی تصمیم‌ بگیرید و تحلیل کنید که مربوط به ۱۰ سال قبل است در حالی که روزآمد کردن اطلاعات نه تنها یک ضرورت بلکه یک تکلیف است.

وی ادامه داد: شما در برنامه خود مهمترین علل مرگ ایرانیان را بیماری عروقی اعلام کرده‌اید که مربوط به پنج سال قبل است و اکنون این کرونا است که مردم را قتل‌عام می‌کند.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس افزود: در برنامه خود گفته‌اید که آلزایمر ۱۰۳ درصد افزایش داشته که مربوط به ۵ سال قبل از است آیا این روند همچنان ادامه دارد که در این صورت در این چند سال و با این روند افزایشی عملا جمعیت قابل توجهی از مردم دچار نسیان شده‌اند.

توسلی عنوان کرد: برنامه شما برای کنترل این بیماری مهم(کرونا)، راهبردی و خطرناک که ادامه و گسترش آن هوش و حافظی ملی کشور را هدف قرار داده است چیست؟ شما صدمات جاده‌ای را با ۳۱درصد کاهش اعلام کرده‌اید در حالی که آمار رسمی کشور چیزی دیگری نشان می‌دهد.

وی بیان کرد: در صفحه ۴۲ برنامه خود ۱۲.۵ میلیون نفر ایرانیان را مبتلا به اختلال روانپزشکی اعلام کرده‌اید اما نگفتید که شدت و میزان اختلالات تا چه حد است و اگر جدی است معنای آن این است که از چهار نفر یک نفر مشکل روانی دارد اما این آمار مربوط به ۱۰ سال قبل است.حتی آمارهای تزریقی واکسن کرونا که روزانه قابل دسترسی است مربوط به دو ماه قبل است.

نماینده مردم بهار و کبودر آهنگ در مجلس خاطرنشان کرد: در حالی که سازمان بهداشت جهانی راهبرد طب را برای سال‌های ۲۰۱۴ تا ۲۰۲۳ با تاکید بر طب سنتی اعلام کرده و در دنیا برای طب سنتی بیمارستان اختصاص می‌دهند، در کشور ما سخن گفتن از طب سنتی جرم است و حکیم بزرگی چون خیراندیش را با شکایت وزارت بهداشت یا عوامل آن تاکنون ۵۷ بار به دادگاه برده‌اند.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه اظهار کرد: شما مطلبی درباره مافیایی که در کشور وجود دارد و اجازه نمی‌دهد طب سنتی جان بگیرد اعلام نکرده‌اید در حالی که در سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی مصوب رهبری بازشناسی، تبیین، ترویج، توسعه و نهادینه کردن طب‌سنتی دستور ملی است. روزآمد کردن روندهای تشخیص طبی و درمانی بر مبنای سنتی هم تکلیف است چرا نگفته‌اید برای آن چه برنامه‌ای دارید؟

توسلی خاطرنشان کرد: در حوزه نیروی انسانی بسیاری از پرستاران و کادر درمان در غیر از محل زندگی خود فعالیت می‌کنند و انگیزه و توان لازم برای ادامه فعالیت ندارند هزاران نفر از کادر درمان به صورت قراردادی هستند و با کمترین حقوق و مزایا در حال فعالیت هستند اما در برنامه شما مطلبی برای تغییر وضعیت آنها نیافتم.

 درمان در برنامه وزیر پیشنهادی بر بهدشت اولویت دارد

 وی گفت: بهورزان در پایین‌ترین حلقه زنجیره سلامت کشور در محروم‌ترین نقاط با حداقل امکانات حقوق در شبکه بزرگ سلامت نقش تعیین‌کننده دارند اما با مشکلات مهمی مواجه هستند برای آنها چه برنامه‌ای دارید؟ در برنامه شما درمان بر بهداشت که پیشگیری است مقدم است در حالی که در سند سیاست‌های کلی پیشگیری بر درمان مقدم دانسته شده است.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس اضافه کرد: یکی دیگر از وظایف شما در اسناد بالادستی کاهش مخاطرات آلودگی و آلودگی‌های تحلیل کننده سلامت مبتنی بر شواهد علمی است اما برنامه مدونی در این زمینه ندیدم.

 نماینده مردم کرج در مجلس شورای اسلامی گفت: مطالبی درباره عملکرد شما در گذشته وجود دارد که به نظر من مناسب است توضیحاتی در این زمینه داشته باشیم. شما در تاریخ ۷۴/۸/۱۶در بیست و هشتمین نشست شورای برنامه‌ریزی، دوره دکتری علوم آزمایشگاهی را لغو کردید و به کارشناسی تغییر دادید علت آن را بگویید.

 وی ادامه داد: در برنامه‌های شما مطالب قابل توجهی درباره وضعیت پزشک خانواده و نظام ارجاع، پرونده و نسخه الکترونیک سلامت، کمبود پزشک، کمبود دارو وضعیت تولید و تامین دارو در کشور دیده نمی‌شود.

توسلی اظهار کرد: سوابق شما در حوزه پزشکی، آموزش پزشکی از جمله دبیری شورای گسترش دانشگاه‌های علوم پزشکی از سال ۷۴ تا ۸۳  که صدور مجوز تاسیس و توسعه هرگونه موسسه آموزشی پزشکی و آموزشی بوده با رعایت مقررات مربوطه و سیاستگذاری تربیت نیروی انسانی و تعیین ظرفیت پزشک، پذیرش دانشجو از جمله وظایف آن است نشان می‌دهد که در ابتدای تصدی شما در این پست در سال ۷۴، ۳۵ دانشکده پزشکی اقدام به پذیرش بیش از سه هزار و ۴۵۰ دانشجوی پزشکی کرده‌اند در حالی که در انتهای مسئولیت شما ۳۷ دانشکده پزشکی کمتر از دو هزار و ۹۰ نفر پذیرش کرده‌اند.علاوه بر این در سال ۷۴، ۱۴ دانشکده پزشکی بیش از ۶۲۰ نفر دانشجو پذیرش کرده‌اند که این رقم در سال ۸۳ با وجود ۱۶ دانشکده دندانپزشکی به پذیرش ۴۳۰ دانشجو کاهش یافته است.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی درباره حضور همزمان در بخش دولتی و خصوصی اظهار کرد: براساس بند ب ماده ۷۴ قانون ششم توسعه اشتغال پزشکان بخش خصوصی در این بخش ممنوع است اما شما همزمان با دارا بودن کرسی خود در دانشگاه شهید بهشتی و بیمارستان لبافی‌نژاد و ریاست و طبابت در بخش چشم این بیمارستان دارای مطب خصوصی در مجتمع پزشکی قائم و شاغل در بیمارستان خصوصی و نگاه هم هستید این در حالی است که یکی از عوامل ناکارآمدی و نابسامانی بیمارستان‌های دولتی منافع و حضور پزشکان و مدیران آنها در بخش خصوصی است. گفته می‌شود از سهامداران اصلی بیمارستان خصوصی نگاه واقع در خیابان گل‌نبی هستید.

وی خطاب به عین‌اللهی گفت: آقازاده و داماد شما دکتر رضایی و ندا عین‌اللهی در سال ۹۵ از استان گلستان فارغ‌التحصیل شده‌اند برابر سند موظف بودند ۴۸ ماه در نقاط مورد نیاز خدمت کنند. اولا اینکه محل خدمت آنها در دماوند تعیین شد و اینکه یک هفته قبل و بعد از دو و نیم سال به تهران منتقل شدند. انشاالله رانت و پارتی بازی در این زمینه وجود نداشته است. چرا علیرغم اینکه شهرستان‌ها به شدت به این افراد نیاز دارند هر دو بزرگوار به تهران منتقل شدند آن ‌هم زمانی که شما به عنوان وزیر بهداشت به مجلس معرفی شده‌اید.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha