به گزارش ایرنا، علیاصغر امامیون روز دوشنبه به رسانه ها افزود: مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان دامغان حمایتهای مختلفی از باغداران بهویژه پسته کاران دارد.
وی اظهار داشت: هماهنگی برای جذب تسهیلات مکانیزاسیون از قبیل بهینهسازی ۹ باب ترمینال فرآوری پسته، هدایت و راهنمایی بهرهبرداران برای جذب تسهیلات و خرید ۶۶ دستگاه تراکتور و ادوات به مبلغ ۹۲ میلیارد و ۸۲۰ میلیون ریال برخی از این اقدامات است.
وی افزود: جذب تسهیلات نگهداری باغ ها از محل تسهیلات بهین یاب به مبلغ ۲ میلیارد و ۲۲ میلیون ریال و همچنین هماهنگی برای اجرای پروژههای آبوخاک شامل «آبیاری تحتفشار و کمفشار، انتقال آب تعاونیهای تولید بخش کشاورزی، انتقال آب استخر ذخیره آب کشاورزی، تسطیح اساسی جاده بین مزارع، مرمت و بازسازی قنوات و کانال شبکه زیر سد شهرستان» از دیگر اقدامت انجام شده در راستای کمک به بهرهبرداران است.
مدیر جهاد کشاورزی دامغان با اشاره به تدوین برنامه جامع توسعه پسته برای ارتقا بهرهوری و تولید این محصول در شهرستان افزود: اجرای آزمایشات آب، خاک و گیاه بهمنظور بررسی وضعیت تغذیه بیماریها و آفات و سایر عوامل مؤثر در عملکرد محصول از برنامه شاخص این مدیریت است که مطابق برنامههای موجود پیشبینی میشود در صورت تحقق آنها تا چندسال آینده یعنی در سال ۱۴۰۴ میزان تولید محصول پسته تا ۲ برابر یعنی به ۱۰۰ هزار تن محصول تازه افزایش یابد.
امامیون گفت: در شهرستان دامغان ۱۱۵ ترمینال فرآوری پسته در مناطق مختلف فعال است و سالانه بیش از ۵۰ درصد محصول را فرآوری و آماده عرضه میکند.
برداشت ۴۵ هزار تن پسته تازه معادل ۱۵ هزار تن پسته خشک از باغهای این شهرستان در سال جاری پیشبینی می شود.
برداشت محصول پسته امسال از ابتدای مردادماه در باغهای شهرستان دامغان آغاز شد و این شهرستان دارای ۱۶ هزار و ۹۰۰ هکتار باغ پسته در مناطق مختلف از جمله حومه، فرات، امیرآباد و دامنکوه است که از این میزان ۱۵ هزار هکتار باغهای مثمر است.
نظر شما