۱ شهریور ۱۴۰۰، ۱۷:۱۸
کد خبر: 84446476
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

کنفرانس بین المللی ضدروسی کریمه در اوکراین و انتقاد مسکو

مسکو - ایرنا - کنفرانس بین المللی کریمه با ماهیت ضدروسی با شرکت نمایندگانی از دهها کشور و سازمان بین المللی در کی یف امروز دوشنبه پایتخت اوکراین آغاز بکار کرد که مورد انتقاد کرملین قرار گرفت.

به گزارش ایرنا از مسکو، ولادیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین روز دوشنبه در کنفرانس بین المللی «کریمسکایا پلاتفرما» در کی یف گفت: از امروز شمارش معکوس برای آزادسازی شبه جزیره کریمه آغاز می شود.

وی افزود: ممکن است روز ۲۳ ماه اوت به عنوان روز آغاز برای پایان اشغال جمهوری خودمختار کریمه و شهر سواستوپل، در تایخ ثبت شود.

زلنسکی با بیان اینکه حکومت اوکراین تمام تلاش های ممکن برای باز پس گرفتن منطقه کریمه را بکار خواهد گرفت، اظهار کرد: امیدواریم همکاری با شرکای بین المللی، روسیه را وادار به نشستن پشت میز مذاکره کند.  

 رئیس جمهوری اوکراین گفت: دولت اوکراین و شخص من همه تلاش های ممکن را بکار می گیریم تا کریمه را باز پس بگیریم و منطقه کریمه به همراه اوکراین بخشی از اروپا شود. از همه امکانات سیاسی، حقوقی و در وهله اول دیپلماتیک برای این منظور استفاده خواهیم کرد.  

 به گفته دیمیتری کولیبا وزیر خارجه اوکراین، سران و نمایندگان ۴۴ کشور و سازمان های بین المللی برای شرکت در کنفرانس بین المللی «کریمسکایا پلاتفرما» دعوت شده اند.  
دیمیتری پسکوف سخنگوی ریاست جمهوری روسیه امروز دوشنبه در جمع خبرنگاران گفت که «ما این رویداد را نسبت به کشور خود بسیار غیردوستانه می دانیم، ما به طور قاطع چنین اظهاراتی را در رابطه با  روسیه و کریمه نمی پذیریم.»

سخنگوی کاخ کرملین افزود اجلاس سکوی کریمه به وضوح یک رویداد ضدروسی است.

سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه پیشتر این کنفرانس درباره کریمه را مجمع جادوگران خواند که در آن غرب به حمایت از روحیه ملی گرایانه افراطی و نئونازی حکومت اوکراین ادامه خواهد داد.  

اختلافات روسیه و اوکراین که با یکدیگر پیوندهای تاریخی و مذهبی گسترده ای دارند از سال ۲۰۱۴ و پس از وقوع تغییرات در اوکراین که کی‌یف از آن به عنوان «انقلاب» و روس ها «کودتا» یاد می کنند، آغاز شده است.

مردم شرق اوکراین و شبه جزیره کریمه پس از این اتفاق، دست به مخالفت با دولت مرکزی در کی‌یف زدند.

با توجه به حضور نظامی روسیه در کریمه، کرملین امنیت برگزاری همه پرسی در شبه جزیره کریمه را فراهم کرد و مردم این منطقه که اکثر آنان را روس زبانان متمایل به مسکو تشکیل می دادند رای به استقلال از اوکراین و سپس درخواست پیوستن به روسیه دادند که با موافقت پوتین جنبه اجرایی پیدا کرد.

از آن تاریخ به این طرف، آمریکا و غرب انواع تحریم های اقتصادی را علیه روسیه و شخصیت ها و شرکت هایی که در کریمه فعالیت می کنند وضع کرده اند تا شاید روسیه از کریمه پا عقب بگذارد.

اوکراین از جامعه جهانی خواسته است ضمن نپذیرفتن کریمه به عنوان جزئی از خاک روسیه، این کشور را اشغالگر بخوانند و به روسیه برای بازپس دادن این منطقه به اوکراین فشار بیاورند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha