به گزارش روز سه شنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری رویترز، مرکز آمار فدرال آلمان اعلام کرد که تولید ناخالص داخلی این کشور در این مدت به ۱.۶ درصد رشد رسید که بیش از رقم برآورد شده قبلی ۱.۵ درصد است.
مصارف خصوصی از آوریل تا ژوئن (فروردین تا خرداد) به میزان ۳.۲ درصد رشد داشت و ۱.۶ درصد به میزان رشد کلی کمک کرد و نرخ پس اندازها را به ۱۶.۳ درصد کاهش داد.
در سه ماهه نخست سال جاری، زمانی که فروشگاه ها و رستوران ها به واسطه اعمال قرنطینه کرونایی بسته بود، این میزان رکورد بی سابقه ۲۲ درصد را تجربه کرد.
مصارف عمومی نیز ۱.۸ درصد افزایش داشت و ۰.۴ درصد به نرخ رشد کلی کمک کرد.
مرکز آمار فدرال آلمان اعلام کرد که هزینه های دولتی برای کاستن از تاثیر بحران کرونا که با استقراض جدید و بی سابقه ای تامین شد، در نیمه نخست سال جاری کمبود ۸۰.۹ میلیارد یورویی (۹۵ میلیارد دلاری) در منابع مالی دولت ایجاد کرد.
این مبلغ معادی کسری ۴.۷ درصدی تولید ناخالص داخلی بخش دولتی است که بزرگترین کسری در ۲۶ سال گذشته به شمار می رود.
به گفته «کارستن برزسکی» کارشناس آی ان جی بانک آلمان، بسته محرک مالی باید تا قبل از پایان سال ۲۰۲۱، به بازگرداندن اقتصاد به سطح قبل از بحران کمک کند، اما در عین حال بار سنگینی بر دوش دولتی که در نتیجه انتخابات فدرال ماه آینده تشکیل می شود، می گذارد.
در همین حال، سال گذشته افزایش چشمگیر پسانداز خانوارهای آلمانی بخاطر کمتر هزینهکردن در دوران کرونا و نگرانی آنها از بدتر شدن شرایط اقتصادی، باعث نگرانی کارشناسان نسبت به بروز رکود اقتصادی در این کشور شد.
بسیاری از مردم این کشور در دوران کرونا پولهایشان را نزد خود نگه داشتند، در نتیجه خانوارهای آلمانی از هر زمان دیگری ثروتمندتر شدند.
نظر شما