۳ شهریور ۱۴۰۰، ۱۱:۴۱
کد خبرنگار: 1226
کد خبر: 84448414
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

تکمیل ۲ طرح آبرسانی به عشایر خراسان شمالی ۷۰ میلیارد ریال می‌طلبد

بجنورد-ایرنا- مدیرکل امور عشایری خراسان شمالی گفت: ۲ طرح آبرسانی به مناطق عشایری استان در حال اجرا است که تکمیل آن ۷۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد.

مهندس محمدرضا قلی پور روز چهارشنبه به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: طرح آبرسانی تکل کوه با حدود ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی در حال اجرا است که تکمیل آن ۳۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد.

وی با بیان اینکه تامین ۳۰ میلیارد ریال اعتبار برای این پروژه امسال پیشنهاد شده است افزود: با بهره برداری از این طرح ۱۲۰ خانوار با ۶۰۰ نفر جمعیت از آب آشامیدن سالم بهره مند می شوند.

مدیرکل امور عشایری خراسان شمالی اظهار داشت: طرح آبرسانی گلیل شیروان هم با ۸۵ درصد پیشرفت در حال اجرا است و برای تکمیل آن ۴۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز است.

مدیرکل امور عشایری خراسان شمالی با اشاره به اینکه امسال تامین اعتبار مورد نیاز برای اجرای این طرح پیشنهاد شده است گفت: با بهره برداری از این طرح ۲۶۸ خانوار با ۷۰۰ خانوار از آب سالم بهره مند می شوند.

وی خاطرنشان کرد: طرح آبرسانی گلیل شیروان از طرح های بزرگ است که با بهره برداری از آن ۴۸ سامانه عرفی عشایر معادل ۶۵ درصد از سامانه های عرفی استان به آب پایدار دسترسی پیدا می کنند  خواهند کرد.

قلی پور افزود: تاکنون برای اجرای این طرح ۱۰۰ میلیارد ریال هزینه شده است و در فاز نخست این طرح ۱۵ سامانه عرفی از آن بهره مند شده اند.

وی در بخش دیگر سخنان خود با بیان اینکه امسال بیش از ۲ هزار و ۷۴۰ سرویس آبرسانی سیار برای عشایر استان انجام شده است گفت: در این مدت بیش از ۲۷ هزار  متر مکعب آب به صورت سیار به مناطق عشایری استان منتقل شده است.

وی خاطرنشان کرد: در ۲ دهه پیش هیچ گاه آبرسانی سیار به مناطق ییلاقی عشایر استان سابقه نداشته اما خشکسالی امسال سبب شد تا این مناطق هم با تانکرها آبرسانی شود.

مدیرکل امور عشایری خراسان شمالی تصریح کرد: اکنون سه هزار و ۶۰۰ خانوار عشایری استان به صورت سیار آبرسانی می شوند.

عشایر خراسان شمالی بیش از ۷۰۰ هزار راس دام سبک در اختیار دارند و ۲۵ درصد گوشت استان را تولید می‌کنند.

کاهش بارندگی ها در سال زراعی جاری موجب شده است تا چشمه ها و رودخانه ها خشک یا کم آب شوند.

عشایر خراسان شمالی با جمعیتی بیش از ۳۰ هزار نفر در قالب ۲ ایل زعفرانلو و شادلو و ۳۸ طایفه با شیوه‌های سنتی کوچرو و نیمه کوچرو در این استان کوچروی می‌کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha