به گزارش ایرنا، سناتور «مشاهد حسین سید» روز چهارشنبه در مقالهای در روزنامه پاکستانی «اکسپرس تریبیون» نوشت: افغانستان چیزی فراتر از یک شکست اطلاعاتی یا یک اشتباه در سیاست است. این ناکامی حتی به سیاست "تغییر نظام" ایالات متحده در جهان سوم نیز ضربه زد، سیاستی که آمریکاییها ۷۲ بار آن را در طول جنگ سرد بین سالهای ۱۹۴۵ تا ۱۹۸۹ امتحان کردند.
وی افزود: بیش از ۷۵ سال پیش هنگامی که ایالات متحده به عنوان پیروز جنگ جهانی دوم ظاهر شد، مدعی منادی "قرن آمریکا" شد. این دیدگاه زمانی تقویت شد که جنگ افغانستان علیه اتحاد جماهیر شوروی موجب فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی و فروپاشی کمونیسم در اروپای شرقی شد که نماد آن تخریب دیوار برلین بود.
این سناتور پاکستانی ادامه داد: این مربوط به ۳۰ سال پیش بود اما امروز تصویر، نفوذ و اعتماد به نفس تنها ابرقدرت در مخروبههای ویرانی جنگ در افغانستان نهفته است که شهرت خود را به عنوان "قبرستان امپراتوری ها" حفظ کرده است و ابرقدرتی مانند آمریکا در این ویرانهها بلعیده شده است.
وی تصریح کرد: در آستانه بیستمین سالگرد حوادث یازده سپتامبر هستیم و خرابیهای آمریکا در افغانستان ما را به یاد رویدادهای کامبوج و ویتنام همچنین سابقه آمریکاییها قبل از انقلاب اسلامی در ایران میاندازد، دورانی که یک سفیر آمریکایی درحال ترک یکی از این کشورها با تلخی مدعی بود که تا دیروز ما بر این کشور حکومت میکردیم.
سناتور مشاهد نوشت: اکنون وضعیت افغانستانی طوری است که ما شاهد خروج عجولانه، هولناک و وحشتناک نظامیان آمریکا پس از ۲۰ سال اشغالگری هستیم و همزمان بازگشت شگفت انگیز و سریع طالبان را نیز نظاره گر هستیم.
گروه طالبان طی هفته گذشته با پیشرویهای خود در افغانستان جهان را متحیر کرد چون تقریباً تمام افغانستان را از کنترل نیروهای امنیتی دفاعی ملی افغانستان خارج کرد، تا جایی که مراکز ولایات این کشور یکی پس از دیگری به راحتی سقوط کرد و حتی محمد اشرف غنی رئیس جمهوری نیز مجبور شد از کشور فرار کند.
نظر شما