دولت سیزدهم روز پنجشنبه ۴ شهریور اولین جلسه رسمی خود را با حضور وزرای رای اعتماد گرفته از مجلس برگزار کرد. یکی از مهمترین محورهای صحبت های رییس جمهوری در این جلسه تاکید بر عمل به وعده هایی بود که وزرا در مجلس و در جلسه رای اعتماد متعهد شدند. هر کدام از وزرا در حوزه کاری خود وعده هایی را بیان کردند که عملیاتی شدن آن ها میتواند بخش زیادی از مشکلات مردم را حل کند. به خصوص وعده هایی که در زمینه مسکن، تورم و ثبات در بازار به مردم داده شده بیش از دیگر موارد مورد توجه افکار عمومی است و رییس جمهوری هم در اولین جلسه هیئت دولت بر این موارد تاکید کردند.
حضرت آیت الله « سید ابراهیم رییسی» در این جلسه با تاکید بر اینکه باید دولت صادقالوعد باشیم، بیان داشتند: وعده هایی که به مردم دادیم جنبه رسانهای و تبلیغاتی ندارد و امیدوارم با تلاش شبانه روزی به تمام وعده های خود عمل کنیم. باید از تجربیات و عبرت های دولت های گذشته در حوزه مسایل اقتصادی، سیاست خارجی و داخلی، درس بگیریم و استفاده از این عبرت ها به نحوی باشد که مشکلات و تجربیاتی که پیشینیان داشتند را دوباره تکرار نکنیم چرا که انسان از یک سوراخ دو بار گزیده نمیشود.
تاکید بر عمل به وعده ها پیش زمینه تحقق یکی از مهم ترین اهداف دولت سیزدهم است. این هدف طبق اعلام رییس جمهوری «بازسازی سرمایه اجتماعی» قوه مجریه است. آیت الله رییسی شنبه ۳۰ مرداد در دومین بخش از سخنان خود در جلسه بررسی صلاحیت وزیران پیشنهادی بیان داشت: بازسازی اعتماد آسیب دیده در گرو عمل به وعدههاست و عمل به وعده ها میتواند اعتماد را بازسازی کند.
رییس جمهوری با بیان اینکه بنای بنده به عنوان یک خدمتگزار و دولت آن است که به وعده ها عمل کنم، خطاب به نمایندگان مجلس اظهار داشت: شما هم در مجلس شورای اسلامی در کمیسیونها، صحن و بیان نقطه نظرات ارزشمندتان، مساعدت کنید تا دولت موفق شود به وعده هایش عمل کند. این آن جلوه از صداقت است که مردم میبینند، آنچه گفته میشود عمل میشود و اعتماد بازسازی خواهد شد. بدانید چه در دوره انتخابات و چه در جلسات بعد از انتخابات آنچه عرض کردم بنای من بر عمل کردن به وعده ها است و این را هم با یک ادعا نمیشود اثبات کرد جز اینکه مردم عزیزمان در هر کوی و برزنی ببینند دولت، وزرا و مسوولان مربوطه به وعدههایشان عمل کردند.
در گفتگو با «لطف الله فروزنده» فعال سیاسی اصولگرا و معاون رییس جمهوری در دولت دهم سازوکار های اجرایی بازسازی سرمایه اجتماعی در دولت سیزدهم را مورد بررسی قرار دادیم.
با اقدامات تبلیغاتی و نمایشی سرمایه اجتماعی بازسازی نمیشود
فروزنده در پاسخ به این سوال که دولت سیزدهم برای بازسازی سرمایه اجتماعی قوه مجریه چه رویکردهایی را باید در پیش بگیرد، گفت: در ابتدا باید توجه کنیم که بازسازی سرمایه اجتماعی یک امر زمان بر و بلند مدت است. همانطور که از بین رفتن این سرمایه هم در زمان اندک امکان پذیر نیست و در بلند مدت این سرمایه تضعیف میشود. بنابراین نباید از دولت سیزدهم انتظار داشته باشیم که در عرض چند ماه سرمایه اجتماعی قوه مجریه را بازسازی کند. البته دولت میتواند با اقدامات امید آفرین قدمهای ابتدایی را در این زمینه بردارد. اقداماتی مثل سفر رییس جمهوری به خوزستان و یا بازدید از مراکز مختلفی که درگیر با مشکلات کشور و ارائه خدمات به مردم هستند از جمله این اقدامات است.
وی در ادامه افزود: در شرایط کنونی و همانطور که رییس جمهوری هم تاکید کرده بهترین و سریع ترین راه برای بازسازی سرمایه اجتماعی دولت و افزایش اعتماد مردم به مسوولان، عمل به وعده هایی که است دولت سیزدهم متعهد شده است؛ چه وعدههایی که خود رییس جمهوری در زمان انتخابات بیان کرده و چه وعده هایی که وزرا در گفتگو با رسانهها و یا در صحن مجلس بیان کردهاند. بنابراین به جای هر اقدام تبلیغاتی و یا رسانهای، مسوولان تلاش کنند به مردم اثبات کنند که حرف های آن ها تنها برای پیروزی در انتخابات و یا گرفتن رای اعتماد نبوده است و واقعا به دنبال حل مشکلات مردم هستند.
وزرا برای تحقق وعده ها زمان بندی اعلام کند
این فعال سیاسی اصولگرا با اشاره به مشکلات مردم در حوزه های مختلف، گفت: مردم در شرایط فعلی در زمینه مسکن و گرانی کالاها دچار مشکلات اساسی هستند که دولت در این زمینه وعدهه ای روشنی را به مردم داده که هر چه سریع تر باید اقدامات خود را شروع کند. متاسفانه در هفته های اخیر باز شاهد افزایش قیمت ها بودیم. برای اینکه وعدهه ا بهتر عملیاتی شوند به نظر من اعلام زمان بندی مشخص از سوی وزرا و بیان گزارش در پایان هر زمان بندی مفید به فایده خواهد بود. به عنوان مثال در زمینه ساخت مسکن باید برنامه مشخص و روشنی اعلام شود تا مردم و مجلس بتواند بر اساس آن اقدامات وزارتخانه مربوطه را ارزیابی کنند.
وی در پایان بیان کرد: وقتی مردم با عملیاتی شدن وعده ها مواجه شوند قطعا نسبت به مسوولان و دولت نگاه مثبت تری پیدا خواهند کرد و به مرور سرمایه اجتماعی قوه مجریه بازسازی خواهد شد. عمدهترین دلیل تضعیف این سرمایه در سال های گذشته عدم عمل به وعده ها توسط دولت گذشته بود. بنابراین رییس جمهوری شخصا باید مسوولیت تحقق این هدف را بر عهده گرفته و بر ارکان دولت برای عمل به وعده ها نظارت کند تا دولت بتواند با برقراری رابطه بهتر با مردم، کشور را در ریل پیشرفت و توسعه قرار دهد.
نظر شما