به گزارش ایرنا، کلنگ احداث نیروگاه برق سیکل ترکیبی ۵۰۰ مگاواتی کهگیلویه دهه فجر سال ۹۶ در زمینی به مساحت ۳۰ هکتار از اراضی منطقه پادوک کهگیلویه با حضور استاندار کهگیلویه و بویراحمد و رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی به زمین زده شد.
عملیات اجرایی این طرح از سوی شرکت خصوصی انرژی آفتاب سیوان بعد از کلنگ زنی به سرعت آغاز شد.
مسئولان این شرکت در گفت وگو با رسانه ها توان نیروگاه سیکل ترکیبی کهگیلویه با تکنولوژی توربینهای گازی کلاس F یا کلاس H را ۷۰۰ مگاوات اعلام کردند.
مسئولان استانی تا شهرستانی و حتی نمایندگان مصاحبه های زیادی در مورد مزایای این طرح انجام دادند و قول های زیادی برای تامین منابع مالی داده شد ولی گویا این قولها بعداز گذشت سه سال به فراموشی سپرده شد.
مدیرعامل شرکت انرژی آفتاب سیوان بهمن ۹۶ در گفت وگو با رسانه ها اعلام کرد: با بهره برداری از این طرح مشکل افت ولتاژ و کمبود برق استان به طور کامل برطرف می شود.
سروش سالم در آن زمان اعتبار ارزی مورد نیاز این طرح را ۳۲۵ میلیون یورو اعلام کرد و گفت: ۸۰ درصد آن از طریق صندوق توسعه ملی تامین میشود.
وی ادامه داد: علاوه بر اعتبار ارزی برای احداث این نیروگاه به ۲۵۰ میلیارد تومان اعتبار ریالی نیاز است.
سالم زمان بهره برداری از این طرح را ۳۶ ماهه و میزان اشتغالزایی آن را یکهزار تا یکهزارو ۵۰۰ نفر بصورت مستقیم اعلام کرد.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد در نشست شورای گفت وگوی دولت و بخش خصوصی آبان ۹۸ نیز اعلام کرد: طی هماهنگی و تماس تلفنی انجام شده، مدیرعامل بانک صنعت و معدن کشور برای تامین سرمایه و تسهیلات نیروگاه سیکل ترکیبی ۷۵۰ مگاواتی برق کهگیلویه قول همکاری ویژه داد.
حسین کلانتری اظهار داشت: بانک صنعت و معدن کشور با وجود اینکه سقف تسهیلات ارزی آن با صندوق توسعه ملی تکمیل شده بود ولی برای حل مشکل نیروگاه برق دهدشت قول ویژه داد.
وی بیان کرد: تسهیلات ارزی مورد نیاز این پروژه ۳۲۵ میلیون یورو برآورد شده که هم اکنون توربین های گازی این واحد در کشور سازنده ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.
کلانتری تصریح کرد: در صورت تامین تسهیلات مورد نظر توربین های مذکور حداکثر تا چهار ماه آینده تکمیل و آماده ارسال به کشور خواهد بود.
این طرح بعد از گذشت سه سال تنها دیوار کشی آن اجرا شد.
حالا بعد از اتمام این دولت و شروع به کار دولت سیزدهم نماینده مردم کهگیلویه در مجلس شورای اسلامی در گفت وگویی وضعیت نیروگاه سیک ترکیبی کهگیلویه را مبهم و در هاله ای از ابهام خواند و گفت: مسئولان از وزرا تا بانک های عامل از تعهدات داده شده شانی خالی کردند.
حجت الاسلام سید محمد موحد با اشاره به برگزاری بیش از ۳۰ نشست با مسئولان رده بالای کشوری برای پیگیری مشکلات این طرح گفت: در جلسات مسئولان صندوق توسعه ملی که وظیفه تامین منابع مالی این طرح را داشتند منکر ثبت این پرونده در صندوق برای تامین منابع مالی شدند.
وی افزود: با پبگیری های انجام شده و ارائه مستندات لازم سابقه ثبت پروژه برای مسئولان صندوق توسعه ملی احراز شد.
موحد تصریح کرد: بانک عامل به دلیل بدهی ارزی از تامین منابع مالی این طرح خودداری کرد.
وی اضافه کرد: با پبگیری های انجام شده قرار شد بانک ملت نسبت به تامین منابع مالی مورد نیاز این طرح همکاری لازم با سرمایه گذار را داشته باشد.
هم اکنون برق شهرستان ۱۳۱ هزار نفری کهگیلویه از شبکه سراسری و خط ۱۳۲کیلو ولت شهرستان بهبهان تأمین میشود.
شهرستان کهگیلویه بیش از ۳۹ هزار مشترک برق شهری دارد.
شهرستان کهگیلویه دارای چهار بخش، چهار شهر و ۱۰ دهستان و ۳۶۵ روستای بزرگ و کوچک است.
نظر شما