حسین امامی روز دوشنبه در دیدار با نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی و امام جمعه بیرجند که با حضور استاندار خراسان جنوبی و مسوولان دستگاههای اجرایی به مناسبت هفته دولت انجام شد، با بیان اینکه آبرسانی به روستاهای خراسان جنوبی از دغدغههای اصلی ما است افزود: سال گذشته نیز آبرسانی پایدار به ۳۸ روستای استان را انجام دادیم.
وی بیان کرد: برنامهریزی کردیم تا اواسط مهرماه ۱۵ روستای خراسان جنوبی نیز آبرسانی پایدار شود.
امامی اظهار داشت: در سال جاری آبرسانی پایدار به ۸۰ روستای خراسان جنوبی را انجام خواهیم داد و در سال آینده آبرسانی پایدار به روستاهای بالای ۲۰ خانوار استان را به اتمام خواهیم رساند.
وی درخصوص پایدارسازی شبکه آبرسانی موجود در استان گفت: برخی شبکههای فرسوده خراسان جنوبی هدررفت بالایی دارد که در سال جاری ۵۰ میلیارد تومان در زمینه اصلاح و بازسازی شبکهها و خطوط انتقال آب فرسوده سرمایهگذاری خواهیم کرد که پرت شبکهها استان ۲.۵ درصد کاهش خواهد یافت.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی با اشاره به اینکه در سال جاری اعتبارات ما در بخش روستایی استان ۳۰۰ میلیارد تومان است که نسبت به سال گذشته رشد ۶ برابری دارد، اضافه کرد: در سال جاری مجموع اعتبار شرکت آب و فاضلاب ۵۵۰ میلیارد تومان است که تاکنون تخصیصهای خوبی از محل تنش آبی و آب روستایی داشتهایم.
امامی تاکید کرد: در سال جاری بحرانیترین شرایط خشکسالی را در ۴۰ سال اخیر داشتیم که برای حل مشکل کم آبی استان با تدبیر استاندار خراسان جنوبی قرارگاه آب تشکیل شد و و همافزایی خوبی دستگاههای اجرایی در خصوص آبرسانی سیار به روستاها استان داشتند.
وی گفت: با توجه شرایط خشکسالی در استان اما نسبت به سال گذشته در شبکههای آب روستایی، پایداری آب ثبات بیشتری داشت، دغدغههایی در مجتمعهای بزرگ آبرسانی روستایی داریم که در تلاش هستیم که مشکل مرتفع شود.
امامی افزود: در شهرهای خراسان جنوبی علیرغم خشکسالی، تنش آبی امسال نداشتیم و از محل اعتبارات تنش آبی حدود ۲۰ هزار متر مکعب مخزن ذخیره آب در سال جاری در شهرها شروع کردیم که با این اقدام تابآوری شبکه آب را در مواقع بحران و قطع برق به ثبات خواهیم رساند تا شهروندان ما دغدغه نداشته باشند.
وی با اشاره به پروژههای مهم شرکت آب و فاضلاب هم گفت: اکنون تصفیه خانه فاضلاب بیرجند با اعتبار حدود ۷۰۰ میلیارد تومان از جمله طرحهای شاخص استان است که در مرحله نهایی و تست قرار دارد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی افزود: این تصفیهخانه ظرفیت خوبی برای تامین آب شهرکهای صنعتی بیرجند و خوسف دارد.
امامی با بیان اینکه عملیات اجرایی تصفیهخانه قاین و سربیشه هم توسط بخش خصوصی در حال انجام است، اضافه کرد: مشکل فاضلاب مجتمع هزار واحدی قاینات که در چند سال اخیر چالش جدی داشت با همکاری دستگاههای متولی رفع شد.
وی درباره تامین آب میان مدت و بلند مدت خراسان جنوبی گفت: برای تمام شهرهای خراسان جنوبی تا افق ۱۴۱۵ با توجه به منابع آب داخلی استان تدابیری انجام شده و با پیگیری استاندار خراسان جنوبی آرزوی دیرنه خراسان در خصوص انتقال آب از خلیج فارس محقق و عملیات اجرایی این طرح آغاز شده که در بلند مدت توسعه پایدار خراسان جنوبی را تضمین خواهد کرد.
امامی با اشاره به طرحهای تضمین برق استان عنوان کرد: با همراهی شرکتهای مادر تخصصی نیروگاهی کشور، در نیروگاه زغال سنگی طبس پس از سفر وزیر نیرو اقدامات ویژهای انجام شد و معادن زغال سنگ طبس تجهیز شد و آماده بهرهبرداری است.
وی ادامه داد: زیرساختهای لازم برای ورود تجهیزات آماده شده و در فایناسی که با کشور روسیه خرید تجهیزات پیشبینی شده که با راهندازی این نیروگاه، خراسان جنوبی به قطب انررژی شرق کشور تبدیل میشود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی درخصوص شبکههای فوق توزیع که توسط شرکت توزیع نیروی برق خراسان انجام میشود گفت: سه پست فوق توزیع دیهوک، شهرک شهید رحمانی خوسف و تامین برق معادن شاهکوه نهبندان توسط این شرکت در حال انجام است.
وی با بیان اینکه تمام روستاهای بالای پنج خانوار استان از نعمت برق برخوردار هستند، اضافه کرد: در زمینه تامین برق عشایر هم در سال جاری هزار و ۲۰۰ پنل خورشیدی سیار در این مناطق توزیع شد.
وی افزود: در زمینه پرت شبکه برق هم در خراسان جنوبی اقدامات خوبی انجام شده و پایداری شبکههای برق خراسان جنوبی مطلوب است.
نظر شما