۸ شهریور ۱۴۰۰، ۱۹:۰۱
کد خبرنگار: 2091
کد خبر: 84454729
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

اجرای طرح هادی روستاها در حفظ محیط‌ زیست موثر است

۸ شهریور ۱۴۰۰، ۱۹:۰۱
کد خبر: 84454729
اجرای طرح هادی روستاها در حفظ محیط‌ زیست موثر است

سمنان-ایرنا- مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان سمنان گفت: اجرای طرح هادی گره‌گشا در مقابله با زمین‌خواری، حفظ محیط‌زیست و توسعه روستاها براساس ضوابط است.

به گزارش ایرنا، علیرضا فلاحی عصر دوشنبه در جلسه شورای حفاظت از اراضی ملی استان سمنان در سالن شهدای هفتم تیر دادگستری سمنان ابراز داشت: اجرای هادی در روستاها کمک می‌کند تا روستاها براساس برنامه، دستورالعمل‌های حفاظت از محیط‌زیست و اراضی ملی توسعه یابد.
وی ادامه داد: برابر قانون برنامه چهارم، پنجم و ششم توسعه بنیاد مسکن انقلاب اسلامی موظف به تهیه و اجرای طرح هادی برای روستاهای بالای ۲۰ خانوار است.
وی بیان کرد: روستای پرور براساس اعلام مرکز آمار در سال ۱۳۹۵، ۲۱خانوار دارد و برای تهیه طرح هادی در سال ۱۳۹۶ موافقت‌نامه‌ای به درخواست فرمانداری تنظیم شد.
وی یادآور شد: ۳۵ درصد بناهای ساخته شده در روستای پرور نیازمند نوسازی و مرمت هستند، اما ۶۵ درصد خانه‌ها تخریبی است.
وی با اشاره به قرارگیری روستای پرور در محدوده منطقه حفاظت شده پرور، تاکید کرد: ۲ اولویت تهیه طرح هادی در روستای پرور برای کمک به حفظ محیط زیست و بقای حیات وحش در منطقه حفاظت شده پرور درجاسازی بدون توسعه و ساخت و ساز متناسب با موقعیت جغرافیایی شرایط گردشگری منطقه است.
وی یادآور شد: تهیه طرح هادی موجب می‌شود توسعه در روستا پرور براساس برنامه باشد تا به حفظ محیط زیست کمک شود و نبود طرح هادی کمک‌کننده نیست.
فلاحی خاطرنشان کرد: روستای پرور قدمت چندساله دارد و جزو اراضی ملی نیست و تصویب طرح هادی موجب نظم‌بخشی در توسعه این روستا می‌شود.
به گزارش ایرنا، حیات وحش منطقه حفاظت شده پرور استان سمنان که بیش از ۱۶۰ گونه جانوری دارد، این منطقه براساس مصوبه شورای عالی شکاربانی و نظارت بر صید در سال ۱۳۴۶ به عنوان منطقه حفاظت شده پرور اعلام شد، حدود و مساحت منطقه نیز تاکنون چندین بار مورد بررسی و تجدید نظر قرار گرفته است و در نهایت طبق مصوبه شورای عالی محیط زیست در دهه ۷۰ مساحت منطقه نزدیک به ۶۵ هزار هکتار تعیین شد.
منطقه حفاظت شده پرور در۵۰ کیلومتری شمال شرقی شهرستان‌ سمنان قرار دارد و این منطقه از شمال به استان مازندران، از جنوب به شهمیرزاد سمنان، از شرق به دامغان و از غرب به منطـقه چاشم محدود شده و در این منطقه سه ناحیه صیدوا، محدوده کلورد و سرم لعلوم به عنوان محدوده‌های امن شناخته شده است.
از گونه های شاخص حیات وحش منطقه حفاظت شده پرور می توان به مرال، شوکا، گراز، خرس قهوه‌ای، پلنگ، سیاه گوش، گربه وحشی، کل و بز، قوچ و میش، آهو، گرگ، روباه معمولی، شغال، کفتار، سمور، تشی، خرگوش‌ و از رده پرندگان می توان به انواع پرندگان شکاری، کبک دری، بلدرچین، هوبره، کبک، تیهو، هدهد، شاه بوف، جغد، سینه سرخ و از خزندگان می توان به افعی، کفچه مار، مار جعفری، انواع آگاما، بزمجه، لاک پشت و از دوزیستان نیز می توان به انواع وزغ‌ ها اشاره‌ کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha